ΣΙΝΕ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

"Θόλωσα, όταν μου είπε να χωρίσουμε και τη σκότωσα"

«Την αγαπούσα πολύ και τη ζήλευα. Θόλωσα, όταν μου είπε να χωρίσουμε και τη σκότωσα». Την κατάθεση του στυγερού δολοφόνου στις αστυνομικές αρχές, αλλά και τις ανατριχιαστικές στιγμές που βίωσε η 21χρονη φοιτήτρια στα χέρια του συντρόφου της μέχρι να αφήσει την τελευταία της πνοή .
Τα λόγια του 35χρονου, που μίλησε στους αστυνομικούς για το πώς διαδραματίστηκαν τα
γεγονότα τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής, κόβουν την ανάσα. Ακόμη και οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που μετέβησαν στο νοσοκομείο του Κιλκίς όπου νοσηλεύεται ο Στάθης Ευσταθίου, σοκαρίστηκαν από τις αποκαλύψεις που τους έκανε, ενώ ρίγη ανατριχίλας διαπέρασαν το κορμί τους.
Με απίστευτη ψυχραιμία και βλέμμα βυθισμένο στο απόλυτο κενό, ο νεαρός manager που συγκλόνισε το πανελλήνιο με το ειδεχθές έγκλημά του προσπάθησε να εξηγήσει στις αστυνομικές αρχές τους λόγους που τον οδήγησαν στο να σφαγιάσει την 21χρονη αγαπημένη του και να γραφεί στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά ως ένας από τους πιο στυγερούς εγκληματίες.
«Την Αννα (σ.σ.: Ανδριάνα) τη λάτρευα. Αν και ήμασταν μαζί περίπου έναν χρόνο, πίστευα ότι ήταν η γυναίκα της ζωής μου. Την αγαπούσα, δεν άντεχα ούτε λεπτό μακριά της. Εκανα τα αδύνατα δυνατά να είμαι συνέχεια μαζί της. Ηταν πολύ όμορφη και ιδιαίτερα κοινωνική. Μιλούσε με όλον τον κόσμο. Την πλησίαζαν συνέχεια άντρες και αυτό δεν το άντεχα» ανέφερε στην κατάθεσή του ο Στάθης Ευσταθίου και πρόσθεσε: «Συνέχεια καβγαδίζαμε γι’ αυτό. Δεν ήθελα να μιλάει με κανέναν. Ομως δεν με άκουγε… Την Παρασκευή τσακωθήκαμε πάλι για το ίδιο ζήτημα. Της είπα ότι ήμουν σίγουρος ότι με απατούσε. Εκείνη το αρνήθηκε, αλλά δεν την πίστεψα. Μου είπε ότι δεν αντέχει άλλο και ότι ήθελε να χωρίσουμε. Θόλωσα… Και έγινε ό,τι έγινε…»»
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο ίδιος στους αστυνομικούς: «Ηθελε να με χωρίσει για να γυρνά ελεύθερη. Να κάνει τη ζωή της. Στη σκέψη και μόνο ότι θα την έχανα τρελάθηκα. Αρπαξα ό,τι βρήκα μπροστά μου και άρχισα να τη χτυπώ… Οταν κατάλαβα ότι ήταν νεκρή, πήρα την απόφαση να την ακολουθήσω. Ετσι θα ήμασταν για πάντα οι δυο μας στον παράδεισο. Αλλά δεν πρόλαβα».


«ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΟΥΣΕ, ΤΗ ΒΑΣΑΝΙΖΕ...»
Οπως διαπιστώθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση, η άτυχη Ανδριάνα Γαρδικιώτη βασανίστηκε άγρια πριν αφήσει την τελευταία της πνοή στα χέρια του αγαπημένου της, που έμελε να είναι και ο δολοφόνος της.
«Η κοπέλα έφερε περισσότερα από εβδομήντα οκτώ χτυπήματα από κατσαβίδι και μαχαίρι σε όλο της το σώμα. Είχε περίπου τριάντα πέντε χτυπήματα στον λαιμό και τον θώρακα και δεκάδες άλλα στο υπόλοιπο σώμα της. Από αυτά τα περισσότερα είναι αμυντικά, ενώ κάποια άλλα, όπως στην πλάτη και στα πόδια, τα οποία είναι επιφανειακά, δείχνουν ότι ο δολοφόνος την τιμωρούσε, τη βασάνιζε» τόνισε στην «Espresso» ο ιατροδικαστής Ιωάννης Φούντος και πρόσθεσε: «Η 21χρονη πραγματικά σφαγιάστηκε. Το συγκεκριμένο έγκλημα δεν έχει προηγούμενο».
Ωστόσο, όπως σημείωσε ο ίδιος, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν ο 35χρονος ήρθε σε ερωτική συνεύρεση με την άτυχη Ανδριάνα πριν τη σκοτώσει ή μετά τον θάνατό της. Την απάντηση θα τη δώσουν τις επόμενες ημέρες τα εργαστήρια...
ΕΚΑΝΑΝ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑΤΟΣ
Ο πόνος για τον άδικο και τραγικό χαμό της Ανδριάνας έχει ραγίσει την καρδιά τους και η οργή για τον δολοφόνο της έχει φωλιάσει στην ψυχή τους. Οι συγγενείς της 21χρονης φοιτήτριας ζητούν την τιμωρία του 35χρονου, ενώ οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς φοβούνται αντίποινα.
Η είδηση της άγριας δολοφονίας της αλλά και οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πόσο υπέφερε στα χέρια του στυγερού εγκληματία τους έχουν γεμίσει όλους με συναισθήματα οργής, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τις αστυνομικές αρχές. Η οικογένεια, οι φίλοι, οι συμφοιτητές και όσοι γνώριζαν το χαμογελαστό κορίτσι ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του Στάθη Ευσταθίου, που την κατακρεούργησε με 78 μαχαιριές και πέταξε το άψυχο σώμα της στη λίμνη της Καστοριάς.
Οι αστυνομικοί φοβούνται τις σοβαρές πιθανότητες λιντσαρίσματος (και όχι μόνο) κατά του δράστη, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Κιλκίς με σοβαρό τραύμα στη σπονδυλική στήλη. Για τον λόγο αυτό έχουν μετατρέψει το νοσηλευτικό ίδρυμα σε φρούριο, ενώ προσπαθούν να κρατήσουν επτασφράγιστο μυστικό την ημέρα και την ώρα που θα τον μεταφέρουν στον τόπο του εγκλήματος για να γίνει η αναπαράσταση.
Ο 35χρονος manager αναμένεται ίσως και σήμερα να βρεθεί στην Καστοριά για να περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια πώς σκότωσε την 21χρονη Ανδριάνα Γαρδικιώτη και έπειτα να οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών λειτουργών για να εξηγήσει τους λόγους και τις συνθήκες υπό τις οποίες τέλεσε το αποτρόπαιο έγκλημά του. Ηδη δεκάδες αστυνομικοί βρίσκονται σε ετοιμότητα για να τον προστατεύσουν από το εξαγριωμένο πλήθος που θα κατακλύσει το δικαστικό μέγαρο, ενώ στην πόλη αναμένεται να φτάσουν σήμερα και συγγενείς της αδικοχαμένης κοπέλας από την Κέρκυρα.


Στα 25 του είχε συλληφθεί για αποπλάνηση ανήλικης!
Σε ηλικία μόλις 25 ετών ο Στάθης Ευσταθίου οδηγήθηκε πρώτη φορά στις φυλακές, αφού κατηγορήθηκε για αποπλάνηση ανηλίκου. Λίγα χρόνια αργότερα εξέτισε ποινή ενάμισι έτους για ένα ακόμα σεξουαλικό έγκλημα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης τον Σεπτέμβριο του 2001 είχε συλληφθεί από άντρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της αποπλάνησης εις βάρος ενός ανήλικου κοριτσιού, ηλικίας μόλις 10 ετών. Την καταγγελία είχαν κάνει οι γονείς της μικρής, όταν έντρομοι άκουσαν το αγγελούδι τους να τους εξιστορεί όσα μαρτυρικά έκανε πάνω στο άγουρο κορμάκι του ο 35χρονος άντρας.
Αμέσως αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι του και τον συνέλαβαν. Μάλιστα ο δράστης, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, είχε κριθεί προφυλακιστέος και είχε οδηγηθεί στη φυλακή. Ομως λίγους μήνες μετά αφέθηκε ελεύθερος, καθώς οι γονείς της μικρής, φοβούμενοι ότι η δίκη θα έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις, απέσυραν τη μήνυση. Οι δυο πλευρές είχαν έρθει σε συμβιβασμό.


Πέντε χρόνια μετά ο Στάθης Ευσταθίου καταγγέλθηκε από μια φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη ότι την εξανάγκασε σε συνουσία παρά τη θέλησή της. Η υπόθεση έφτασε ξανά στα δικαστήρια και ο δράστης καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση.
Αρρωστημένο υλικό παιδικής πορνογραφίας
Ακόμη και οι άντρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σοκαρίστηκαν από το σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας που εντόπισαν στο σπίτι του 35χρονου δολοφόνου τον περασμένο Αύγουστο. Τα 30.000 αρχεία που βρήκαν κρυμμένα στον καναπέ του σπιτιού του περιείχαν βιασμούς ακόμα και μωρών μόλις 6 και 8 μηνών. Επίσης είχαν βρει ένα αεροβόλο όπλο, αμπούλες αερίου και ένα σπρέι πιπεριού. Κατά την απολογία του ενώπιον των ανακριτικών αρχών της Θεσσαλονίκης, ο 35χρονος είχε αρνηθεί τις πράξεις που του αποδίδονταν, ισχυριζόμενος ότι τα εν λόγω αρχεία μπήκαν στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών του την ώρα που κατέβαζε μουσική από το Διαδίκτυο.
Εισαγγελέας και ανακριτής με σύμφωνη γνώμη τον άφησαν ελεύθερο υπό τους όρους της αυτοπρόσωπης εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής του, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγυοδοσίας, ύψους 5.000 ευρώ. Μάλιστα στην περίπτωσή του οι εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης είχαν ενεργοποιήσει ειδική διάταξη του νόμου που προέβλεπε τη δημοσιοποίηση του ονόματος για εγκλήματα εις βάρος ανηλίκων.
Espressonews.gr
Δείτε περισσότερα θέματα σε αυτό το blog 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: