ΣΙΝΕ

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Γνωστός σεφ έχασε την ζωή του κάνοντας σκι..

Με μάτια βουρκωμένα και πολλά αναπάντητα «γιατί», συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι οδήγησαν χθες στην τελευταία του κατοικία έναν από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους σεφ στην Ελλάδα, τον Σωκράτη Σκιαδαρέση.
Η κηδεία του 55χρονου, που βρήκε τραγικό θάνατο στα Λιβαδιώτικα όρη της Κρήτης, κάνοντας σκι, έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο χωριό Ασος της Κεφαλλονιάς.


Η είδηση του ξαφνικού και φρικτού θανάτου του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία σε όσους τον γνώριζαν και είχαν γευτεί τις ιδιαίτερες δημιουργίες του, βασισμένες πάντα στην αγαπημένη του κρητική κουζίνα.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από τις αστυνομικές αρχές της Κρήτης, ο επιτυχημένος σεφ είχε πάει με έναν φίλο του και τα δύο παιδιά του τελευταίου για σκι. Η αγάπη του για το συγκεκριμένο σπορ, αλλά και γενικά τον αθλητισμό ήταν γνωστή σε όλους τους Κρητικούς. Η παρέα πήγε στο καταφύγιο που βρίσκεται κοντά στον Λάκκο του Μυγερού, όπου και διανυκτέρευσε.
Το πρωί της επόμενης ημέρας ο σεφ, έχοντας ορειβατικό εξοπλισμό, ανέβηκε σε υψηλότερο επίπεδο από το καταφύγιο για να κάνει σκι, ενώ ο φίλος του και τα παιδιά παρέμειναν στο καταφύγιο. Λίγες ώρες αργότερα δύο Ιταλοί ορειβάτες που έκαναν σκι στο συγκεκριμένο σημείο είδαν πεταμένο το σακίδιό του και όταν πλησίασαν τον είδαν πεσμένο στο χιόνι. Οι ορειβάτες προσπάθησαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά ο 55χρονος δεν είχε τις αισθήσεις του.
Αμέσως ενημερώθηκε η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ, ενώ κλιμάκιο της ΕΜΑΚ ανέβηκε στο σημείο και εντόπισε τον σεφ. Ομως ήταν ήδη πολύ αργά. Ο Σωκράτης Σκιαδαρέσης ήταν ήδη νεκρός. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο νοσοκομείο για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Οπως διαπιστώθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός του προήλθε από κακώσεις των σπλάχνων καιι του θώρακος λόγω πρόσκρουσης σε «σκληρές ανένδοτες επιφάνειες».
Ο άτυχος Σωκράτης Σκιαδαρέσης, πατέρας δύο παιδιών, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον χώρο του, καθώς είχε εργαστεί στα καλύτερα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου και των Χανίων. Αν και καταγόταν από την Κεφαλλονιά, λάτρεψε την Κρήτη από την πρώτη στιγμή που πάτησε στο νησί για να εκπληρώσει την στρατιωτική του θητεία. Η κρητική κουζίνα τον μάγεψε, όπως και η Κρητικιά γυναίκα του και έτσι πήρε την απόφαση να εγκατασταθεί μόνιμα στη Μεγαλόνησο.
Εκτός από την κουζίνα, όπου διέπρεπε, ήταν δρομέας μεγάλων αποστάσεων και σκιέρ. Στο σημείο όπου έμελε να χάσει την ζωή του είχε πάει αρκετές φορές για σκι και όπως λένε οι δικοί του άνθρωποι το γνώριζε σαν την παλάμη του χεριού του. Γι’ αυτό κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι πήγε λάθος, τι έφταιξε και άφησε την τελευταία του πνοή στο βουνό, βυθίζοντας στο πένθος όλο το νησί.
Espressonews.gr


Δείτε περισσότερα θέματα
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: