ΣΙΝΕ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Δημοσιογράφος "τρελάθηκε" μετά από εμβόλιο που έκανε στην Αθήνα!!!

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψης της περιπέτειας που πέρασε και περνά με την υγεία του ο διάσημος δημοσιογράφος Malcolm Brabant, ανταποκριτής τα τελευταία χρόνια του BBC στην Αθήνα. Ο Brabant έχει πάρει συνεντεύξεις από τους γνωστότερους έλληνες πολιτικούς και ήταν ο διασημότερος ανταποκριτής ξένου μέσου στην Ελλάδα, ωστόσο είχε
εξαφανιστεί τους τελευταίους μήνες από την οθόνη μας εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος που αντιμετώπισε , έπειτα από εμβόλιο που έκανε στην Αθήνα.
Ο Malcolm Brabant έκανε το προβλεπόμενο εμβόλιο εναντίον του κίτρινου πυρετού σε ιατρικό κέντρο της Ανατολικής Αττικής, ενόψει ταξιδιού που θα πραγματοποιούσε στην Ακτή Ελεφαντοστού για να καλύψει τον εμφύλιο πόλεμο. Λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό του, άρχισε να εμφανίζει κυματοειδή πυρετό και σπασμούς, ενώ λίγο αργότερα άρχισε να έχει παραισθήσεις. Έντρομη η σύζυγός του ζήτησε να εισαχθεί σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας, όπου και παρέμεινε για ημέρες, καθώς οι γιατροί δεν μπορούσαν να καταπολεμήσουν τα φαινόμενα.
«Όταν στις 29 Απριλίου παρακολουθούσαμε τον πριγκιπικό γάμο του Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον, ο σύζυγος μου χαιρετούσε στρατιωτικά κάθε φορά που έβλεπε στην τηλεόραση κάποιον ένστολο. Το επόμενο βράδυ μου τηλεφώνησε από το νοσοκομείο κλαίγοντας και μου είπε ότι είναι ο... Ιησούς Χριστός. Προσπαθούσα να τον κρατήσω στο τηλέφωνο, όσο έστελνα sms στον μεταφραστή μας να ειδοποιήσει τις νοσοκόμες» λέει στην Sunday Mail η δανέζα σύζυγος του δημοσιογράφου Trine Villemann, που τυγχάνει βραβευμένη στη χώρα της συγγραφέας. Η ίδια προσθέτει ότι μέχρι τότε ο άντρας της δεν είχε ποτέ ψυχολογικά προβλήματα ενώ δεν υπάρχει τέτοιο ιστορικό ούτε στην οικογένεια του.
Από τον Απρίλιο ο Βrabant είχε άλλα δύο επεισόδια με παραισθήσεις από τα οποία ανέκαμψε και επέστρεψε στη δουλειά του, παρουσιάζοντας κάποιες λίγες (μαγνητοσκοπημένες) ανταποκρίσεις από την Αθήνα. Ωστόσο, από τον Ιούλιο αναγκάστηκε να μπει σε ψυχιατρική κλινική της Μ. Βρετανίας, ενώ για τελευταία φορά εισήχθη στο νοσοκομείο στις 8 Νοεμβρίου. Το BBC πλήρωσε όλα τα έξοδα νοσηλείας στην Αθήνα, παρόλο που ουσιαστικά για μήνες δεν εργαζόταν κανονικά. Πλέον έχει μετακομίσει με την σύζυγό του και τον 12χρονο γιο τους στην Κοπεγχάγη και τη θέση του στην Αθήνα ανέλαβε για λογαριασμό του BBC ο Mark Lowen.
Πλέον η Trine Villemann έχει ξεκινήσει μια ιντερνετική καμπάνια συλλογής υπογραφών, προσπαθώντας να πιέσει την κατασκευάστρια εταιρία του εμβολίου να της δώσει όσα στοιχεία έχει από την εσωτερική έρευνα που έχει διεξαγάγει. Η γαλλική εταιρία δεν έχει ανταποκριθεί στα αιτήματα της συζύγου του Malcolm Brabant. Έλληνες γιατροί υποστήριξαν πάντως ότι τα προβλήματα του πασίγνωστου βετεράνου δημοσιογράφου είναι μια μετεμβολιακή παρενέργεια του συγκεκριμένου εμβολίου.
Το θέμα περιπλέκεται και παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, ξεπερνώντας την υπόθεση του μεμονωμένου περιστατικού, καθώς η εταιρεία έχει πουλήσει πάνω από 300 εκατ. εμβόλια για τον κίτρινο πυρετό, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος εμβολιασμός θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για να χορηγηθεί βίζα εισόδου σε οποιονδήποτε θέλει να επισκεφθεί την Ακτή Ελεφαντοστού και πολλές άλλες αφρικανικές χώρες.
«Με αγνοούσαν για μήνες μέχρι που άρχισα να μαζεύω υπογραφές και μου έλεγαν ότι το εμβόλιο ήταν μια χαρά, αλλά αρνούνταν να μου δώσουν τα χαρτιά της έρευνάς τους», λέει η σύζυγος του βρετανού δημοσιογράφου, που συνεχίζει τον αγώνα της μέχρι να μάθει τι ακριβώς συνέβη στον σύζυγό της εξαιτίας εκείνου του εμβολίου που έλαβε στις αρχές του χρόνου στην Αθήνα...
Star.gr
Δείτε περισσότερα θέματα   
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: