ΣΙΝΕ

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Από Τρίτη θα αναστενάξουν οι τσέπες των δημοσίων υπαλλήλων..

Από την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου μπαίνει σε εφαρμογή το ενιαίο μισθολόγιο, που σημαίνει ότι αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, τα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας θα είναι μειωμένα έως και 500 ευρώ το μήνα και αυτό αφορά χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, που θα δει το εισόδημά του να καταποντίζεται.
Αυτό αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους σε υπουργεία, νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και την τοπική αυτοδιοίκηση και ήδη έχουν ενταχθεί στο ενιαίο μισθολόγιο όλοι οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών από τον Νοέμβριο κιόλας.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό εάν με βάση το ενιαίο μισθολόγιο οι περικοπές ξεπερνούν το 25%, οι επιπλέον περικοπές θα κατανεμηθούν ισόποσα σε δύο δόσεις το 2012 και το 2013.
Ωστόσο οι περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων θα έχει και επιπλέον μειώσεις που θα γίνουν με την εκκαθάριση της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου και στις οποίες θα αντιστοιχούν και οι περικοπές του Νοεμβρίου, μιας και το ενιαίο μισθολόγιο θα ισχύσει αναδρομικά.
Αυτό σημαίνει πως εάν στις μηνιαίες αποδοχές ενός δημοσίου υπαλλήλου οι περικοπές είναι 300 ευρώ, τότε σε αυτές θα προστεθούν κι άλλα 300 ευρώ για τον Δεκέμβριο.
Για παράδειγμα ένας υπάλληλος του υπουργείου Παιδείας, που λάμβανε 1.405 ευρώ το μήνα, θα χάσει ένα σημαντικό μέρος του μισθού του, που θα φθάσει τα 945 ευρώ. Όμως επειδή αυτή η μείωση φτάνει το 33%, στις 27 Δεκεμβρίου θα αφαιρεθούν από το μισθό τα 351 ευρώ (25%) και θα φτάσει τα 1.054 ευρώ, ενώ το 2012 και το 2013 θα αφαιρεθούν τα υπόλοιπα 110 ευρώ σε δύο δόσεις.
Ερχεται γαλογερμανικό μοντέλο για έξοδο απο το Δημόσιο
Σύμφωνα επίσης με το Mega, τα υπουργεία διοικητικής μεταρρύθμισης και εσωτερικών θα πρέπει μέσα στον Ιανουάριο να λάβουν τις εκθέσεις με τις αλλαγές που πρέπει να προωθηθούν άμεσα στο κράτος ωστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η αξιολόγηση του προσωπικού, ανοίγοντας έτσι την πόρτα για απολύσεις μετά το φιάσκο της εφεδρείας.
Οι Γάλλοι απο την Oμάδα Kρούσης έχουν αναλάβει να παραδώσουν στο υπ. διοικητικής μεταρρύθμισης, συγκεκριμένο οδηγό δράσης για τις αλλαγές που απαιτούνται στη δημόσια διοίκηση και αφορούν απο κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών μέχρι δραστικό περιορισμό θέσεων προϊσταμένων.
Αντίστοιχη έκθεση θα παραδώσουν οι Γερμανοί της Oμάδας Kρούσης στο υπ. Εσωτερικών με αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Και οι δύο εκθέσεις θα χρησιμοποιηθούν ως μπούσουλας απο τα υπουργεία για να προχωρήσει η αναδιοργάνωση και η αξιολόγηση υπηρεσιών και υπαλλήλων.
Σύντομα θα εκδοθεί και προκήρυξη για την πρόσληψη ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών, που θα αξιολογήσουν το προσωπικό.
newsit
Δείτε περισσότερα θέματα σε αυτό το blog 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: