ΣΙΝΕ

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση Βουλευτή για ένταξη των έργων που προώθησε ο Δήμος Γρεβενών

Συνάντηση του Βουλευτή Ν. Γρεβενών κ. Θανάση Χαντάβα με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών κ. Βαγγέλη Διβάρη.
Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών κ. Βαγγέλη Διβάρη είχε την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011, ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ένταξη των έργων που προώθησε ο Δήμος Γρεβενών στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος:
«Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013». Πρόκειται για τα έργα:
1. «Οικιστική Ανάπλαση και Αναβάθμιση Δημοτικής Ενότητας Αγίου Κοσμά», προϋπολογισμού 997.000 €
2. «Ανάπλαση – Αναβάθμιση του Οικισμού Φιλιππαίων» , προϋπολογισμού 355.000€
3. «Ανάπλαση – Αναβάθμιση Οικισμού Δοτσικού», προϋπολογισμού 150.000 €
4. «Ανάπλαση – Αναβάθμιση Οικισμού Τρικώμου», προϋπολογισμού 275.000 €
5. «Στερέωση και Αποκατάσταση Γέφυρας Δασυλλίου Νομού Γρεβενών», προϋπολογισμού 300.000€
6. «Χάραξη σήμανση μονοπατιού Σταυρός – Γερακίνα Δημοσίου Δάσους Φιλιππαίων», προϋπολογισμού 278.042 €


Όπως ανέφερε ο κ. Βουλευτής : «Ο σκοπός της συνάντησης δεν είναι να παρέμβω στην διαγωνιστική διαδικασία των επιτροπών αξιολόγησης των έργων του Υπουργείου, καθώς ο Νομός Γρεβενών δεν διεκδικεί τίποτα περισσότερο αλλά και δεν αποδέχεται τίποτα λιγότερο». Ο κ. Χαντάβας υπενθύμισε στον κ. Διβάρη ότι ο Νομός Γρεβενών είναι ίσως ο μοναδικός Νομός στον οποίο δεν θα κατασκευαστούν δημόσιες επενδύσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, λόγω της έλλειψης μελετών. Για το γεγονός αυτό, ο Βουλευτής υπογράμμισε στον Ειδικό Γραμματέα ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδης, δεσμεύτηκε να καλύψει το κενό της έλλειψης δημοσίων επενδύσεων στο Νομό, με την ένταξη έργων στα υπόλοιπα επιχειρησιακά προγράμματα του Υπουργείου. «Αναμένουμε να δούμε στην πράξη αν θα υλοποιηθεί αυτή η δέσμευση, δεδομένου ότι ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που προώθησε ο Δήμος Γρεβενών, ανέρχεται μόλις στα 2.355.000€» τόνισε ο κ. Χαντάβας. Απαντώντας ο κ. Διβάρης, δήλωσε ενήμερος για τη δέσμευση αυτή του Υπουργού και ανέφερε ότι περιμένει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των έργων από τη Διαχειριστική Αρχή και εφόσον τα έργα πληρούν τις προϋποθέσεις θα εξεταστούν θετικά. Σε κάθε περίπτωση και πριν την οποιαδήποτε απόφαση θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τον Βουλευτή.
Δείτε περισσότερα θέματα 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: