ΣΙΝΕ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Νεφώσεις και τοπικές βροχές το πρωί

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πρόσκαιρα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια χαρακτηρίζουν τον καιρό της Παρασκευής.
Μπορεί το πρωί της Παρασκευής να ξεκινήσει συννεφιασμένο και βροχερό, αλλά γρήγορα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, η οποία θα είναι πρόσκαιρη, όμως, καθώς το σαββατοκύριακο έρχεται χειμώνας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 5-7 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά μέχρι 8. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Αττική, αλλά γρήγορα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-18 βαθμούς Κελσίου.
Κατά περιόδους νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες θα σημειωθούν το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Ο καιρός, όμως γρήγορα θα
βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-14 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται γενικά στη Μακεδονία και γρήγορα στην Θράκη. Σταδιακά, όμως, ο καιρός θα βελτιωθεί από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί 3-5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Νεφώσεις προβλέπονται για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο με τοπικές βροχές και καταιγίδες σύντομης διάρκειας την ημέρα και σταδιακή βελτίωση. Την νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Η θερμοκρασία από 9-18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, αλλά θα είναι σύντομες καθώς ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία από 8-19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
Αρχικά ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος στις Κυκλάδες και την Κρήτη και θα βρέξει τοπικά, έντονα, αλλά γρήγορα θα υπάρξει βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 6-7 μποφόρ και τοπικά 8.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός χαρακτηρίζεται αρχικά από νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες, αλλά γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.
Δείτε περισσότερα θέματα σε αυτό το blog
news247.gr
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: