ΣΙΝΕ

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ο δικός μας Λουκάνικος, σκύλος - διαδηλωτής της χρονιάς!!!

Μοιάζει να είναι «δικός τους», δικός μας. Γαβγίζει όταν οι κραυγές των διαδηλωτών υψώνονται. Είναι αγανακτισμένος. Συνηθισμένος σε πορείες. Ξέρει να μπαίνει μπροστά και να οδηγεί.
Να κάθεται στα δύο πίσω πόδια του και να τους λέει «μολών λαβέ» με τη γλώσσα του σώματος. Δεν καταλαβαίνει πολλά. Είναι απλώς ένας σκύλος.
Ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου, που διαλέγει όμως την πλευρά που θα κάνει αφεντικό του.
Τον λένε Λουκάνικο ή Λουκ. Ηταν ο αγαπημένος φίλος του αξιολάτρευτου Κανέλλου, ο οποίος μας άφησε το 2008 κουρασμένος πια από τις πορείες στα Εξάρχεια και στο Πολυτεχνείο.
Πολλοί ήταν εκείνοι που, όταν τον είδαν να δείχνει τα δόντια του στους άνδρες των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας τον Δεκέμβριο του 2008, τον μπέρδεψαν με τον «αντεξουσιαστή» Κανέλλο του Πολυτεχνείου, ο οποίος ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή συνοδεύοντας τους φοιτητές σε κάθε μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας.
Ο Λουκάνικος, που ξεχωρίζει από το μπλε κολάρο, δεν έχει χάσει τρία χρόνια τώρα καμία πορεία ή διαδήλωση διαμαρτυρίας, επιλέγοντας πάντα το πλευρό των διαδηλωτών!


ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ
Πολλά ξένα ΜΜΕ, όπως η βρετανική εφημερίδα «Guardian», η ιταλική «Corriere de la Sera», το αμερικανικό «Νewsweek» και η γαλλική «Liberation», αφιερώνουν όλα αυτά τα χρόνια ολόκληρα άρθρα στον σκύλο-σύμβολο των διαδηλώσεων. Συνηθισμένος από τα χημικά και τις μολότοφ, βγάζει το άχτι του γαβγίζοντας ενάντια στους οπλισμένους αστυνομικούς, που τους θεωρεί αντίπαλο στρατόπεδο.
Γρήγορα αναδείχτηκε «είδωλο του Internet». Δεκάδες βίντεο έγιναν ανάρπαστα στο YouTube! Απέκτησε σελίδες στο Facebook με πάνω από 14.000 θαυμαστές, ενώ 8.957 άτομα δηλώνουν στο Facebook ότι θέλουν να δουν τον Λουκάνικο «πρωθυπουργό εθνικής ενότητας»... Πριν από λίγο καιρό, ο Λουκάνικος έγινε θέμα στο BBC και μάλιστα ένα βίντεο έφθασε στο νούμερο ένα στην ηλεκτρονική του σελίδα!
Πρωταγωνιστεί σχεδόν σε κάθε φωτογραφία από τις ελληνικές διαδηλώσεις και, όπως φαίνεται, είναι πρωτεργάτης των διαμαρτυριών εναντίον των μέτρων λιτότητας και του ΔΝΤ. Δίκαια ανακηρύχθηκε το παγκόσμιο σύμβολο ενάντια στη νέα τάξη πραγμάτων.
Ο πιο επαναστάτης σκύλος της Ελλάδας είναι ο σκύλος της χρονιάς, σύμφωνα με το περιοδικό «TIME». Για τον διάσημο αυτόν σκύλο, ο οποίος κόβει βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, αλλά όποτε υπάρχει διαδήλωση (συχνά δηλαδή...) δίνει βροντερό «παρών», το «TIME» στο φωτορεπορτάζ του γράφει σε μία λεζάντα: «Ο Λουκάνικος έχει εμφανιστεί σε σειρά διαδηλώσεων στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια».


Εγινε και τραγούδι
Ο Λουκάνικος έχει και αυτός το δικό του τραγούδι με τίτλο «The Riot Dog» (ο σκύλος των ταραχών). Οι στίχοι αναφέρονται στις διαδηλώσεις στην Ελλάδα και στον ρόλο του «επαναστάτη-σκύλου». Ο Λουκάνικος ενέπνευσε έναν Ευρωπαίο συνθέτη, ο οποίος έγραψε ένα τραγούδι που είναι αφιερωμένο στον «εξεγερμένο» σκύλο της Αθήνας. Το τραγούδι που συνοδεύεται και από ένα χαρακτηριστικό animation του Μπγιορν Μάγκνε Στούεστολ κάνει τον γύρο του Διαδικτύου με τη μορφή βιντεοκλίπ.
«…Ο Λουκ διαφέρει, αυτό είναι ξεκάθαρο καθώς προβάλλει από τους καπνούς. Ας τραγουδήσουμε για τον Λουκάνικο, τον σκύλο επαναστάτη…» λένε οι στίχοι και συνεχίζουν: «Είναι μια μάχη μεταξύ των ανθρώπων, αλλά αυτός δεν είναι πιόνι, ξέρει ακριβώς με ποια πλευρά τάσσεται, δεν είναι γρανάζι του συστήματος». Αυτοί είναι κάποιοι από τους στίχους του τραγουδιού του David Rovics.

Espressonews.gr 
Δείτε περισσότερα θέματα σε αυτό το blog 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: