ΣΙΝΕ

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Οι βουλευτές εγκαταλείπουν τον Γιώργο...

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι «άστεγοι» βουλευτές διερευνούν αν το στρατόπεδο της «τρόικας» είναι πιο φιλόξενο από αυτό των «βενιζελικών».
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb, την ερχόμενη εβδομάδα ομάδα 8-10 βουλευτών, οι οποίοι κατατάσσονται ως «προεδρικοί», θα συναντηθούν με τον
Ευάγγελο Βενιζέλο προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχει πεδίο σύγκλισης πολιτικών απόψεων και φιλοδοξιών.
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι ορισμένοι βουλευτές που πρόσκεινται στον κ. Γιώργο Παπανδρέου είτε «κουράστηκαν» να περιμένουν τον πρόεδρο να «ανοίξει τα χαρτιά του» είτε τον θεωρούν «καμένο χαρτί» με αποτέλεσμα να άρουν την εμπιστοσύνη τους από το πρόσωπό του και να ψάχνουν νέο πολιτικό καταφύγιο.
Πρόκειται κυρίως για μεσαία στελέχη του Κινήματος –με αυξομειώσεις προς τα πάνω και προς τα κάτω- τα οποία εκτός από την εκλογική πελατεία μπορούν να διαπραγματευτούν την επιρροή και τις γνωριμίες στον κοινωνικό, συνδικαλιστικό, επιχειρηματικό ή μιντιακό τομέα.
Το γεγονός αυτό τους μετατρέπει σε «πολύφερνες νύφες» που θα δώσουν όμως την στήριξή τους σε έναν από τους υποψηφίους μόνο με ικανοποιητικά ανταλλάγματα.
Από την άλλη «προεδρικοί» βουλευτές δίχως όμως καμία επιρροή τόσο στα εσωκομματικά όσο και στην κοινωνία, παραμένουν πιστοί στον κ. Παπανδρέου, μη έχοντας και άλλη επιλογή.
Βασικό τους χαρακτηριστικό, οι σκληρές πολωτικές δηλώσεις εναντίον όσων «υπονόμευσαν τον πρόεδρο».
Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό των ημερών από τον «κόσμο του ΠΑΣΟΚ» είναι τα δεκάδες τραπέζια σε εστιατόρια, κυρίως πέριξ του ξενοδοχείου Κάραβελ όπου και διαμένουν οι περισσότεροι βουλευτές της περιφέρειας.
Το μενού περιλαμβάνει πίτσες, μακαρονάδες και εσωκομματικά.
Άλλωστε, όλοι γνωρίζουν ότι σύντομα θα ξεκινήσει η μάχη που περιλαμβάνει «βρώμικους μηχανισμούς», εκβιασμούς και διαπραγματεύσεις.
Ξέρουν επίσης ότι σε ένα τέτοιο περιβάλλον επιβιώνουν πολύ πιο εύκολα οι μικρές και ευέλικτες ομάδες.
Δείτε περισσότερα θέματα
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: