ΣΙΝΕ

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Όσοι δεν πλένουν τα δόντια τους κινδυνεύουν με πνευμονία!!!

Σοβαρό κίνδυνο να προσβληθούν από πνευμονία διατρέχουν εκείνοι που δεν βουρτσίζουν συχνά τα δόντια τους.
Ερευνα που πραγματοποίησε ομάδα επιστημόνων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Γέιλ έδειξε ότι αλλαγές στα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας είναι προπομπός εκδήλωσης πνευμονίας.

Αν και απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να διευκρινιστεί απολύτως η σχέση μεταξύ της στοματικής υγιεινής και της πνευμονίας, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν ενδείξεις σχέσης μεταξύ τους.
Η κακή υγιεινή του στόματος έχει συνδεθεί με ασθένειες του αναπνευστικού καθώς οι λοιμώξεις πιστεύεται ότι προκαλούνται από την εισπνοή σταγονιδίων που είναι μολυσμένα, μέσω του στόματος και της μύτης. Επίσης, διάφορες έρευνες έχουν δείξει μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας από πνευμονία σε ανθρώπους με προβλήματα στα ούλα.
Η τελευταία έρευνα, με επικεφαλής τον δρ Σάμιτ Τζόσι, που πραγματοποιήθηκε σε τριάντα επτά εθελοντές, οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για έναν μήνα, έδειξε ότι ο κίνδυνος είναι σημαντικά μεγαλύτερος για τους ηλικιωμένους ή τα άτομα πολύ μικρής ηλικίας.
«Κατά τη διάρκεια του χειμώνα είμαστε όλοι πιο τρωτοί σε κρυολογήματα και ιούς του αναπνευστικού, εξαιτίας της πτώσης της θερμοκρασίας. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε όλοι είναι ότι η πρόληψη, ακόμη και μέσω της υγιεινής του στόματος, είναι πολύ βασική» δηλώνει από την πλευρά του ο δρ Νάιτζελ Κάρτερ του Βρετανικού Ιδρύματος Οδοντικής Υγιεινής.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια: