ΣΙΝΕ

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Παπανδρέου: Δεν άργησα εγώ να πάρω μέτρα αλλά η ΝΔ...

«Δεν άργησα να πάρω μέτρα. Ήθελα να πάρω μέτρα που δεν θα θίξουν τον μισθωτό και τον χαμηλοσυνταξιούχο. Όμως, οι αγορές αντέδρασαν γρήγορα». Aυτό ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό.

«Εάν κάποιος άργησε, δεν ήμασταν εμείς», δήλωσε επίσης αναφερόμενος στις ευθύνες της ΝΔ που, όπως είπε, οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.
«Είμαι ο πρώτος που ζητώ διαφάνεια», σημείωσε, προσθέτοντας πως το μήνυμα του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες είναι πως τα αυστηρότερα μέτρα δεν θα λύσουν το πρόβλημα από μόνα τους.
Ο κ. Παπανδρέου έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή για την πορεία της κρίσης στην ευρωζώνη τα τελευταία δύο χρόνια, επιρρίπτοντας ευθύνες σε Ευρωπαίους ηγέτες και στη «συντηρητική Ευρώπη»
Εκείνη τη στιγμή, η Ευρώπη δεν αντέδρασε.
Φοβήθηκαν χώρες, όπως η Γερμανία, να δεσμευθούν, έστω και λεκτικά. Αυτήν την ολιγωρία της Ευρώπης, πληρώνουμε σήμερα».
«Σήμερα η κατάσταση στην ευρωζώνη αποτελεί αποτυχία των συντηρητικών δυνάμεων. Απέτυχε η συντηρητική Ευρώπη. Κατηγόρησε λαούς αντί να αντιμετωπίσει ασθένειες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Εμείς κάναμε ένα μεγάλο άθλο και πρέπει ο κάθε Έλληνας να είναι περήφανος για αυτό», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας:
«Ήταν τιμή μου να υπηρετήσω την πατρίδα στην ύψιστη θέση του πρωθυπουργού, τη στιγμή της μεγαλύτερης ανάγκης της».
Δεν παραιτήθηκα γιατί απέτυχα, αλλά για να εξασφαλίσω τη συνέχιση της πολιτικής που εφαρμόζαμε με συναίνεση και συνεργασία, είπε μεταξύ άλλων ο Γ.Παπανδρέου, επανέλαβε -κοιτώντας στα έδρανα του ΠΑΣΟΚ- ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι καρέκλες, ενώ προειδοποίησε ότι η συνεχής αναφορά σε εκλογές βλάπτει τη χώρα
ta nea .gr
Δείτε περισσότερα θέματα
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: