ΣΙΝΕ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Συνελήφθη εκπαιδευτικός την ώρα που τοποθετούσε εκρηκτικό μηχανισμό

Eνας 55χρονος εκπαιδευτικός συνελήφθη χθες το μεσημέρι στους Αμπελόκηπους την ώρα που είχε τοποθετήσει και είχε ενεργοποιήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό - εμπρηστικό μηχανισμό σε ΙΧΕ αυτοκίνητο πολίτη, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε πυλωτή δίπλα σε άλλα αυτοκίνητα.
Από την έρευνα προέκυψε ότι είχε ενεργοποιήσει το τελευταίο δίμηνο τουλάχιστον 21 εκρηκτικούς ή εμπρηστικούς μηχανισμούς σε οχήματα, κάδους απορριμμάτων, αλσύλλια κ.λπ, στις περιοχές του Παλαιού και Νέου Ψυχικού, στο Χαλάνδρι, στη Φιλοθέη και σε άλλες περιοχές της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, όταν εντοπίσθηκε και συνελήφθη απείλησε τους αστυνομικούς με ένα ομοίωμα πιστολιού.
Ο 55χρονος ομολόγησε στους αστυνομικούς που τον εξέτασαν ότι το τελευταίο τρίμηνο, είχε τοποθετήσει πάνω από 30 τέτοιους μηχανισμούς και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, οι οποίες διερευνώνται.
Συγκεκριμένα, το τελευταίο περίπου τρίμηνο τοποθετούνταν και ενεργοποιούνταν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί - εμπρηστικοί μηχανισμοί σε οχήματα, κάδους, αλσύλλια και πλατείες, κατά διάσπαρτες ώρες της ημέρας και της νύχτας, σε περιοχές της Αθήνας και κυρίως στο Ψυχικό και την ευρύτερη περιοχή.
Ο 55χρονος εκπαιδευτικός εντοπίστηκε πριν από τρεις ημέρες να περιφέρεται στην περιοχή του Ψυχικού και τέθηκε σε επιτήρηση.
tanea.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: