ΣΙΝΕ

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Γιλμάζ: Κάψαμε τα ελληνικά δάση για αντίποινα!

Μία ανατριχιαστική ομολογία έκανε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ: παραδέχθηκε ότι την εποχή της πρωθυπουργίας της Τανσού Τσιλέρ (1995-1998) πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ έκαιγαν τα ελληνικά δάση.
Η ομολογία αυτή, επιβεβαιώνει σχετικές υποψίες που είχαν προκληθεί από συλλήψεις «περίεργων» ατόμων κατά το παρελθόν, αλλά και καταγγελίες οι οποίες ουδέποτε είχαν ληφθεί σοβαρά υπ΄ όψη, ειδικά από τις κυβερνήσεις εκείνης της εποχής, με τις μεγάλες πυρκαγιές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και της Μακεδονίας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Μπιργκιούν» ο Μεσούτ Γιλμάζ μιλώντας για τα μυστικά κονδύλια των τουρκικών υπηρεσιών αναφέρει τα εξής τρομερά:
«Όλοι οι πρωθυπουργοί όταν τελειώνει η θητεία τους και έρχεται νέος πρωθυπουργός, τον ενημερώνουν σχετικά με το που και πως χρησιμοποιήθηκαν τα μυστικά κονδύλια. Και εγώ ενημέρωσα σχετικά τον διάδοχό μου και οι προκάτοχοί μου έπραξαν το ίδιο.
Οι Ερμπακάν, Ετσεβίτ και Ντεμιρέλ ενημέρωσαν τους διαδόχους τους για τα μυστικά κονδύλια. Μόνο η Τσιλέρ δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για της διάθεση μυστικών κονδυλίων της περίοδο που ήταν πρωθυπουργός. Υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά όπου πέρα των μυστικών κονδυλίων όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες.
Και κρατικά μυστικά είναι τα σχετικά με την απόπειρα για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας. Για θέματα όπως για τις δολοφονίες Κούρδων δεν υπάρχει κάτι σχετικό», είπε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας.
Η ομολογία του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας και η ωμότητα με την οποία γίνεται έχουν σοκάρει διπλωματικούς κύκλους στην Αθήνα, οι οποίοι αφήνουν να εννοηθεί ότι πρέπει να δοθεί συνέχεια στο θέμα…
defencenet.gr
Δείτε περισσότερα θέματα σε αυτό το blog 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: