ΣΙΝΕ

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Καταδίκασαν χριστιανή σε θάνατο γιατί ήπιε νερό από πηγάδι μουσουλμάνων!

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του Βατικανού, μια αντιπροσωπεία της οργάνωσης «Ίδρυμα Μασίχι» που υπερασπίζεται τους χριστιανούς του Πακιστάν επισκέφθηκε την Δευτέρα τη φυλακή Σεϊκπούρα, στο Παντζάμπ, όπου κρατείται εδώ και δύο χρόνια η Άσια Μπίμπι. Η 46χρονηχριστιανή έχει καταδικαστεί σε θάνατο στο Πακιστάν με την κατηγορία της
βλασφημίας και η ψυχολογική της κατάσταση φαίνεται να έχει επιδεινωθεί δραματικά όπως υποστηρίζει η μη κυβερνητική οργάνωση Τον Νοέμβριο του 2010 η Άσια Μπίμπι καταδικάστηκε σε θάνατο αφού ήπιε νερό από ένα πηγάδι για μουσουλμάνους.
Από το 1986 εφαρμόζεται στο Πακιστάν ένας νόμος που επιτρέπει την επιβολή της εσχάτης των ποινών για το αδίκημα της βλασφημίας. Η γυναίκα έχει κάνει έφεση και η δίκη της σε δεύτερο βαθμό εκκρεμεί ακόμη.
Η Άσια Μπίμπι «μοιάζει γερασμένη, είναι κατακίτρινη, δείχνει πολύ εύθραυστη, έως και ανίκανη να μείνει μόνη της» υποστηρίζει η οργάνωση.
«Τα πρώτα δέκα λεπτά δεν καταλάβαινε αν ήμασταν εχθροί ή φίλοι. Είπε ότι κανένας δεν ασχολείται σοβαρά μαζί της, φοβόταν, κρύωνε και ήταν νευρική. Αδυνατούσε να επικεντρώσει το βλέμμα της σε ένα σημείο ή στο συνομιλητή της. Της προσφέραμε νερό και έδειχνε να το φοβάται» είπαν τα μέλη του Ιδρύματος.
«Επί δύο ώρες, όσο κράτησε η επίσκεψη, το βλέμμα της περιπλανιόταν, δεν κατάφερνε να καταλάβει τι συνέβαινε. Τα συναισθήματά της ήταν αντικρουόμενα, γελούσε, έκλαιγε ή έμενε σιωπηλή για μεγάλα διαστήματα».
Η Άσια είπε στους επισκέπτες της ότι το μόνο που θέλει είναι να γυρίσει στην οικογένειά της και ζήτησε απ' όλους τους χριστιανούς του κόσμου να προσευχηθούν για εκείνη. Είπε επίσης ότι έχει συγχωρέσει εκείνους που την κατηγόρησαν για βλασφημία και υπογράμμισε ότι «πολλοί χριστιανοί κατηγορούνται άδικα» όπως η ίδια.
Όταν τα μέλη της αντιπροσωπείας σηκώθηκα για να φύγουν, η Άσια ξέσπασε σε λυγμούς και ρωτούσε ακατάπαυστα πότε θα την απελευθερώσουν.
Οι κυβερνήσεις των δυτικών χωρών και ο πάπας Βενέδικτος έχουν κινητοποιηθεί υπέρ της Άσια Μπίμπι και ζητούν από τις πακιστανικές αρχές να δώσουν χάρη στη 46χρονη γυναίκα.
Zougla.gr
Δείτε περισσότερα θέματα σε αυτό το blog 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: