ΣΙΝΕ

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Την επίσπευση της κατασκευής του Αστυνομικού Μεγάρου Γρεβενών προωθεί ο Βουλευτής Γρεβενών Θανάσης Χαντάβας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τη συμμετοχή του Βουλευτή του Νομού Γρεβενών κ. Θανάση Χαντάβα, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Λευτέρη Οικονόμου, του Προέδρου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» κ. Βασιλείου Γκίκα και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή του Νομού Γρεβενών για να εξεταστεί η πορεία της κατασκευής του νέου Αστυνομικού Μεγάρου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών.
Ο κ. Χαντάβας, εξέφρασε την ανησυχία του για την εξέλιξη των έργων που έχουν ενταχθεί στις Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) λόγω της απροθυμίας των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν τα έργα και λόγω της αβέβαιης εξέλιξής τους. Ζήτησε να εξεταστεί εναλλακτικά ο εκσυγχρονισμός και η αξιοποίηση του υφιστάμενου κτιρίου.
Τόνισε ότι η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός του υφισταμένου κτιρίου, είναι λύση σαφώς οικονομικότερη και άμεσα υλοποιήσιμη. Στη λύση αυτή ανέφερε ότι συμφωνεί και η διοίκηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρεβενών. Παράλληλα υπογράμμισε ότι προτίθεται να συναντήσει τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοϊδη για να εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου. Για το σκοπό αυτό, ζήτησε από τον κ. Οικονόμου να παρευρεθεί και ο ίδιος στη σύσκεψη με τον Υπουργό, πρόταση που έγινε αποδεκτή.
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» κ. Γκίκας, συμφώνησε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και ότι ο Οργανισμός είναι πρόθυμος να συμβάλλει και για τις δύο λύσεις παραχωρώντας τα κτίρια του «ΟΓΕΚΑ Δήμητρα» στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για εβδομήντα (70) χρόνια.
Με την ευκαιρία, ο κ. Χαντάβας ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Οικονόμου, να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών με πρόσθετους είκοσι (20) ειδκούς φρουρούς για την κάλυψη των αναγκών που δημιουργούν οι φυλακές Φελλίου.
Ζήτησε επίσης να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση του νέου κτιρίου της Σχολής Αστυφυλάκων. Ο κ. Οικονόμου δεσμεύτηκε ότι παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες θα εξετάσει θετικά τα δύο αιτήματα του Βουλευτή.
Δείτε περισσότερα θέματα 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: