ΣΙΝΕ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Δεμένα τα πλοία σήμερα λόγω κακοκαιρίας!

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ώρες, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τα χιόνια στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια και κεντρικά. Στην Αττική βρέχει από τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ το βράδυ δεν αποκλείεται να χιονίσει στην Πάρνηθα. Λόγω των ισχυρών ανέμων έχει απαγορευτεί ο απόπλους από Πειραιά (και για Αργοσαρωνικό), Ραφήνα και Λαύριο. Κλειστές οι πορθμειακές γραμμές Πρίνου-Καβάλας, Κεφαλλονιά-Πάτρα και Κυλλήνη-Ζάκυνθο.
Κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα είναι:

* Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες
* Οι έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας.
* Οι ενισχυμένοι άνεμοι στα πελάγη και κυρίως στο Αιγαίο, που είτε ως νοτιάδες την Πέμπτη, είτε ως βοριάδες την Παρασκευή θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.
* Οι χαμηλές θερμοκρασίες από την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου σε όλη τη χώρα, που θα διατηρηθούν έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και ο παγετός στα ηπειρωτικά.
Ειδικότερα, την Πέμπτη προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Από τη νύχτα της Πέμπτης θα χιονίσει στα βόρεια ορεινά και της Αττικής.


Λόγω της χιονόπτωσης έχουν κλείσει τα σχολεία στο Καρπενήσι, ενώ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.
Ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα προβλέπονται στη δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.


Αργά το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Την Παρασκευή, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην υπόλοιπη χώρα αλλά βαθμιαία θα παρουσιάσει ύφεση σε όλη τη δυτική Ελλάδα και από το απόγευμα στη βόρεια χώρα.
Το Σάββατο, παραμονή Χριστουγέννων, αναμένεται σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας και στην υπόλοιπη χώρα.
ta nea.gr
Δείτε περισσότερα θέματα σε αυτό το blog 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: