ΣΙΝΕ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων!!!

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει από το Σάββατο ο καιρός, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.).
Συγκεκριμένα, αύριο, Σάββατο, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα εκδηλωθούν στο
Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.
Παράλληλα, οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά στα πελάγη στα 9 μποφόρ και θα εξασθενίσουν το βράδυ κυρίως στα δυτικά.
Την Κυριακή, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα με εξασθένηση από το βράδυ.
Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού στη χώρα, με έντονες βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο αναμένεται τη Δευτέρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της δυτικής και βόρειας χώρας.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει τα εξής:
* Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών, κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.
* Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
* Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητό τους, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
* Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα Μ.Μ.Ε..
* Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ..
Zougla.gr
Δείτε περισσότερα θέματα σε αυτό το blog 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: