ΣΙΝΕ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτουν κορυφαία στελέχη

«Εξέγερση» θυμίζουν οι τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στο Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο είναι ακόμα σε εξέλιξη.Η στάση του κ. Παπανδρέου να κάνει τον …ανήξερο και να συνεχίσει να θέλει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του εκνεύρισαν τους δελφίνους, οι οποίοι αντέδρασαν συντονισμένα.
Μάλιστα, εκείνο που έκανε το ποτήρι να
ξεχειλίσει ήταν η αναφορά του κ. Παπανδρέου, τρεις φορές, σε προσυνεδριακές διαδικασίες, κάτι με το οποίο είναι αντίθετα πολλά μέλη του Πολυτικού Συμβουλίου, όπως ο Γ. Μίχας, που υποστήριξε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει, αφού πολλοί από τους συνέδρους δεν ανήκουν πλέον στο κόμμα.


Έτσι η αρχική αμηχανία και ο εκνευρισμός έγιναν σκληρή κριτική με τους κ. Βενιζέλο, Λοβέρδο και Χρυσοχοϊδη να ζητούν ξεκαθάρισμα της κατάστασης «εδώ και τώρα». Μάλιστα ο Ευ. Βενιζέλος ζήτησε αυτό να γίνει άμεσα και η όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιανουαρίου.
Χαρακτηριστική ωστόσο είναι και η απάντηση του κ. Βενιζέλου όταν ρωτήθηκε με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό. «Όπως θέλει ο πρόεδρος» ήταν η απάντηση του υπ. Οικονομικών.


Η στιχομυθία με τον Α. Λοβέρδο
«Θα κάνω το καθήκον μου, αλλά δεν θα γίνω εξιλαστήριο θύμα» είπε στη συνεδρίαση ο Γ. Παπανδρέου και ο Α. Λοβέρδος απάντησε αμέσως. «Ποιο απ’ όλα. Η εισήγησή σας δεν το ξεκαθάρισε», είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο και πρόσθεσε: «Επικρατεί ασάφεια που δεν συμφέρει κανέναν».
Ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε επίσης ότι "η λύση είναι μία" και αυτή είναι να προχωρήσουν "λιτές και αδάπανες διαδικασίες, τριήμερης διάρκειας, για ανάδειξη προέδρου πριν από τις βουλευτικές εκλογές. Πρότεινε μάλιστα ως πιθανό χρόνο τον Φεβρουάριο ή "όποτε άλλοτε κριθεί σκοπιμότερο".
Θέμα άμεσης δρομολόγησης των διαδικασιών για αλλαγή ηγεσίας έθεσε και ο Μ. Χρυσοχοϊδης, τονίζοντας: "Κρίνω απαραίτητη τη σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου. Να προχωρήσουμε συντεταγμένα τον καθορισμό διαδικασιών συζήτησης και τοποθέτησης του κινήματος σε όσα έχουν συμβεί".
Οι διαδικασίες πρέπει να κινηθούν άμεσα συμφώνησε και ο Δ. Ρέππας, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να είναι σε εξέλιξη το PSI (ανταλλαγή ομολόγων) και παράλληλα να εκκρεμεί το θέμα της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: