ΣΙΝΕ

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Αίσιο τέλος στις φυλακές Κορυδαλλού!!! (videos)

Έληξε αναιμακτα η ομηρεία στις φυλακές Κορυδαλλού. Δέκα λεπτά μετά τις έντεκα το βράδυ της Δευτέρας ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός και οι συνεργοί του άφησαν ελεύθερους τους ομήρους που κρατούσαν από το απόγευμα. Οι κρατούμενοι παρέδωσαν τα όπλα τους, καθώς επίσης και μαχαίρια κουζίνας που είχαν μαζί τους.

Όλα ξεκινησαν όταν κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου ο Παναγιώτης Βλαστός και οι τέσσερις προφυλακισμένοι για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς, Νταμιάνο Μπολάνο, οι αδελφοί Νικολόπουλοι και ο Χρήστος Τσάκαλος, προσπάθησαν να αποδράσουν ανεπιτυχώς.
Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια κράτησαν ομήρους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους και αρκετούς επισκέπτες των φυλάκων.
Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις με τις αρχές, με τελικό αποτέλεσμα την απελευθέρωση όλων των ομήρων.
Τι προηγήθηκε
Συναγερμός σήμανε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, στις φυλακές Κορυδαλλού, όταν ο κρατούμενος Παναγιώτης Βλαστός, υπό την απειλή όπλου, αποπειράθηκε να δραπετεύσει.
Άνδρες των ΕΚΑΜ εγκλώβισαν τον Βλαστό και σύμφωνα με πληροφορίες άλλους τρεις φυλακισμένους, μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» στον χώρο των επισκεπτηρίων. Ο Παναγιώτης Βλαστός υπό την απειλή όπλου κρατούσε στην αρχή ως όμηρο τον διευθυντή επισκεπτηρίων.
Αργότερα τον άφησε να φύγει και στη συνέχεια κρατούσαν ως ομήρους, τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους ενώ παρέμεναν εγκλωβισμένοι περί τους 20 συγγενείς άλλων φυλακισμένων.
Το επεισόδιο άρχισε στις 18:00 το απόγευμα, όταν ο Βλαστός μαζί με τον άλλο φυλακισμένο επιχείρησαν να αποδράσουν και να περάσουν από το προαύλιο των φυλακών στην κεντρική πύλη, χωρίς όμως να το καταφέρουν. Ο Παναγιώτης Βλαστός κατάφερε να προμηθευτεί όπλο από έναν επισκέπτη.
Ο γνωστός κακοποιός ο οποίος εμπλέκεται μεταξύ των άλλων και στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού από τις Φυλακές Τρικάλων διότι εκδικάζεται μία από τις υποθέσεις που τον αφορούν.
Στις φυλακές Κορυδαλλού έσπευσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής, και λίγο αργότερα ο ταξίαρχος, Σωτηριάδης, αρχηγός των ειδικών μονάδων καταστολής. Ο χώρος των φυλακών ήταν περικυκλωμένος από μονάδες των ΕΚΑΜ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: