ΣΙΝΕ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Πρωταγωνιστής με ενάμισι χέρι!

Στη ζωή είναι γνωστό πως πρέπει να αγωνίζεσαι σκληρά για να πετύχεις τους στόχους σου. Κι αν τελικά το καταφέρεις, η ικανοποίηση δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο στον κόσμο.
Αυτό το έμαθε από πρώτο χέρι ο Κέβιν Λάου. Ο νεαρός μπασκετμπολίστας έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, το να αγωνιστεί δηλαδή σε κολέγιο της πρώτης κατηγορίας στο NCAA, παρά τις τεχνικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε.
Και δεν μιλάμε για κάτι απλό. Ο φοιτητής του Πανεπιστημίου του Μανχάταν γεννήθηκε με το αριστερό του χέρι να έχει αναπτυχθεί ώς τον αγκώνα, λόγω ενός προβλήματος στην κυκλοφορία του αίματος κατά τη διάρκεια της κυοφορίας της μητέρας του.

Επίσης παραλίγο να πεθάνει κατά τη διάρκεια του τοκετού, καθώς ο ομφάλιος λώρος είχε δεθεί γύρω από τον λαιμό του. Τελικά το αριστερό του χέρι τού έσωσε τη ζωή, αφού είχε δεθεί ανάμεσα στον λώρο και τον λαιμό του, όμως ο λώρος έκοβε την κυκλοφορία του αίματος και το χέρι δεν μεγάλωσε κάτω απ’ τον αγκώνα.
Ετσι, έχοντας μόνο ένα χέρι που μπορούσε να λειτουργήσει κανονικά, οι γονείς του για να τον βοηθήσουν αποφάσισαν να τον στρέψουν προς το ποδόσφαιρο. Ομως ο ίδιος λάτρευε το μπάσκετ και σε αυτό αφοσιώθηκε. Πάλεψε, έκανε εντατικές προπονήσεις και δικαιώθηκε. Το πρώτο λύκειο για το οποίο αγωνίστηκε ήταν το Αμαντορ Βάλεϊ.
Εκεί ο Λάου έγινε ο τοπικός ήρωας, καθώς και το μεγαλύτερο αστέρι της ομάδας. Βασικό του προσόν, το ύψος του (2.09 μ.) αλλά και το τεράστιο δεξί του χέρι που «τάπωνε» όποιον προσπαθούσε να σκοράρει από θέση κοντά στο καλάθι.
Υστερα από εξαιρετικές εμφανίσεις οι προτάσεις από κολέγια της γ’ κατηγορίας έπεφταν βροχή, όμως ο ίδιος είχε υψηλότερους στόχους. Περίμενε υπομονετικά για μια υποτροφία από κολέγια της α’ κατηγορίας, η οποία τελικά ήρθε πριν από ένα χρόνο από το Πανεπιστήμιο του Μανχάταν.
Στην πρώτη του σεζόν ο Λάου είχε λίγο χρόνο συμμετοχής, όπως κάθε νεοφερμένος. Ωστόσο ο προπονητής του του ξεκαθάρισε πως φέτος θα αλλάξει αυτό και θα είναι από τα βασικά στελέχη της ομάδας.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: