ΣΙΝΕ

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Πρωτοφανής κοσμοσυρροή στη Βηθλεέμ για την Αγια Νύχτα

Πάνω από 130 χιλιάδες πιστοί προσήλθαν στη Βηθλεέμ για να γιορτάσουν τη Γέννηση του Θεανθρώπου. Στο επίκεντρο ο Ιερός Ναός της Γεννήσεως, όπου τελείται η νυχτερινή Λειτουργία. Παρών και ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Η Βηθλεέμ περικυκλώνεται σε τρεις πλευρές της από το τείχος που έχει στήσει το Ισραήλ γύρω από τη Δυτική Όχθη.
Ο Λατίνος Πατριάρχης, όπως και οι χιλιάδες προσκυνητές που φτάνουν στην πόλη, πέρασαν από ένα από τα σημεία ελέγχου το μεσημέρι του Σαββάτου κατά την παραδοσιακή λιτανεία από την Ιερουσαλήμ προς το Ναό της Γεννήσεως.
Ο δήμαρχος της Βηθλεέμ, Βίκτορ Μπαταρσέχ, ανέφερε στο δικό του μήνυμα για την ημέρα την ελπίδα του οι φετινοί εορτασμοί να φέρουν τους Παλαιστίνιους πιο κοντά στο όραμά τους για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.
Το μήνυμα των Χριστουγέννων μεταφέρουν στους πιστούς ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι υπόλοιποι ηγέτες της Ορθοδοξίας.Από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, ο πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' κάλεσε τους πιστούς να δείξουν περισσότερη αγάπη και λιγότερο «εμπορικό χριστουγεννιάτικο πνεύμα».
ΤΑ ΝΕΑ
Δείτε περισσότερα θέματα σε αυτό το blog 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: