ΣΙΝΕ

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

"Αν ο Άη Βασίλης ήταν τίμιος, θα έμπαινε από την πόρτα"

Ένας τούρκος ιμάμης κατηγόρησε τον Άγιο Βασίλη ότι δεν είναι "έντιμος" καθώς χρησιμοποιεί τις καπνοδόχους για να αφήσει τα δώρα στα σπίτια, αντί να μπαίνει από την πόρτα, γράφει ο τουρκικός Τύπος.
Η Τουρκία, επισήμως χώρα με πληθυσμό κατά 99% μουσουλμανικό, δεν γιορτάζει τα Χριστούγεννα και θρησκευτικοί κύκλοι καλούν συχνά τους πιστούς να μην τηρούν τα χριστιανικά τελετουργικά.

"Ο Αη-Βασίλης μπαίνει από τα παράθυρα και τα τζάκια. Αν ήταν έντιμος, θα έμπαινε από την πόρτα. Σε εμάς από εκεί μπαίνει", είπε ο Σουλεϊμάν Γενιτσερί, ιμάμης στην πόλη Κεσάννη της βορειοδυτικής Τουρκίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ.
Σύμφωνα με το μύθο, το πρόσωπο του Αη Βασίλη έχει εμπνεύσει ο Άγιος Νικόλαος, επίσκοπος και προστάτης των παιδιών στην αρχαία πόλη Μύρα, στην επαρχία Αττάλεια της νότιας Τουρκίας, ο οποίος έζησε τον 1ο αιώνα μ.Χ. στην Ανατολία.
Ο ιμάμης δήλωσε ότι το Κοράνι καλεί τους πιστούς να εισέρχονται στο σπίτι τους "από την πόρτα" και υπενθύμισε στους μουσουλμάνους ότι τα "Χριστούγεννα δεν είναι δική μας γιορτή" καλώντας τους κυρίως να μην καταναλώσουν αλκοόλ.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: