ΣΙΝΕ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Εξι τραπεζικούς κολοσσούς υποβάθμισε ο Fitch

Συγκεκριμένα, υποβάθμισε την Bank of America στο Α από Α+, την Barclays στο Α από ΑΑ-, την BNP Paribas στο Α+ από ΑΑ-, την Credit Suisse στο Α από ΑΑ-, την Goldman Sachs στο Α από Α+ και την Deutsche Bank στο Α από ΑΑ-.

Στην ανακοίνωσή του ο οίκος αναφέρει μεταξύ άλλων πως οι υποβαθμίσεις «αντανακλούν τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει συνολικά ο τραπεζικός κλάδος».
Προσθέτει πως «αυτές οι προκλήσεις απορρέουν τόσο από τις οικονομικές εξελίξεις όσο και από πάρα πολλές αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο» του χρηματοοικονομικού κλάδου.
S&P: Υποβάθμισε 10 ισπανικές τράπεζες
Ο οίκος Standard and Poors προχώρσε στην υποβάθμιση 10 ισπανικών τραπεζών, ενώ τις έθεσε υπό παρακολούθηση για ενδεχόμενη νέα υποβάθμιση, εν όψει της εξέτασης της αξιολόγησης της ισπανικής οικονομίας.
Μεταξύ αυτών είναι οι τράπεζες Bankia, CaixabankMC, Ibercaja, Bankinter, Sabadell και Popular.
Στην ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει πως η υποβάθμιση προέκυψε μετά την εφαρμογή νέων κριτηρίων αξιολόγησης και αναβάθμισης της μεθοδολογίας της για τις τράπεζες.
Οι ισπανικές τράπεζες είναι εκτεθειμένες σε «τοξικά» δάνεια μετά από το σκάσιμο της "φούσκας" στην αγορά ακινήτων, ενώ βασίζονται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για άντληση ρευστότητας και πολλές από αυτές πρέπει να ενισχυθούν κεφαλαιακά.
Δείτε περισσότερα θέματα σε αυτό το blog 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: