ΣΙΝΕ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Kαταδίκασε την Ελλάδα η Χάγη για τα Σκόπια.

Τι σημαίνει η απόφαση...Υπέρ των Σκοπίων η απόφαση της Χάγης. Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα
Με ψήφους 15-1 το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Ελλάδα παραβίασε την ενδιάμεση συμφωνία
Οι Σκοπιανοί δεν έχουν δικαίωμα να
χρησιμοποιούν πουθενά τον Ήλιο της Βεργίνας και άλλα εθνικά σύμβολα της Ελλάδας
Πως μπορούν να εκμεταλλευθούν οι Σκοπιανοί αυτή την απόφαση
Μια ώρα και κάτι κράτησε η ανάγνωση του σκεπτικού και της απόφασης του Διεθνής Δικαστηρίου της Χάγης για τη διαφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ όσον αφορά στο ελληνικό βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ το 2008.
Η απόφαση, όπως αναμενόταν, λέει πως τα Σκόπια έχουν κάθε δικαίωμα να θέλουν να γίνουν μέλη οργανισμών που αποτελούνται από κράτη-μέλη με τη διαδικασία της ψηφοφορίας.
Ωστόσο, αναμένεται να μη λάβει θέση για το αίτημα των Σκοπίων να μη μπορεί η Ελλάδα να αρνηθεί την ένταξη τους στους Οργανισμούς στο μέλλον.
Είναι σίγουρα μια κακή απόφαση για την Ελλάδα, κυρίως σε ηθικό και διπλωματικό επίπεδο. Μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο τα επόμενα τρία 24ωρα στη Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, όπου οι Σκοπιανοί μπορούν να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση ένταξης και η ελληνική πλευρά θα κληθεί να αντιμετωπίσει το αίτημα με επιχειρήματα που μόλις το Δικαστήριο της Χάγης «ψαλίδισε».
Στη λογική του 50-50, το Δικαστήριο απαγόρευσε στους Σκοπιανούς τη χρήση εθνικών συμβόλων, όπως ο Ήλιος της Βεργίνας, μια απόφαση που φυσικά δικαιώνει την Ελλάδα, μόνο στα σημεία όμως, καθώς οι Σκοπιανοί κινούμενοι σωστά σε διπλωματικό επίπεδο έχουν φροντίσει να αφαιρέσουν από τη σημαία τους τον Ήλιο της Βεργίνας.


Η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών

Zougla.gr


newsit.gr
Δείτε περισσότερα θέματα  
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: