ΣΙΝΕ

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

O Σαρρής εμπιστεύεται τους Έλληνες διαιτητές...

O Σαρρής εμπιστεύεται τους Έλληνες διαιτητές
Ο Γιώργος Σαρρής εξέφρασε για ακόμη μία φορά την εμπιστοσύνη του στους Έλληνες διαιτητές, αποδίδοντας τα λάθη που κάνουν κατά καιρούς στην ατμόσφαιρα και στην πίεση που δημιουργείται γύρω από αυτούς.
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM 94,6» τόνισε ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που δημιουργείται από τις ανακοινώσεις των ΠΑΕ και τον οπαδικό Τύπο, επηρεάζει την απόδοση των διαιτητών.


Παράλληλα ισχυρός άνδρας της ελληνικής διαιτησίας αποκάλυψε πως η ΚΕΔ σχεδιάζει ήδη μια συνάντηση με τις ομάδες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.



Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Σαρρή:
Για τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν για τον Καλόπουλο: «Είναι ένα περίεργο κλίμα. Ένας πόλεμος ανακοινώσεων που δεν ευνοεί ούτε τη διαιτησία, ούτε το ποδόσφαιρο. Δεν το περίμενα όταν επέστρεφε ο Καλόπουλος ότι θα γινόταν αυτά. Ίσως μάλιστα, ο Καλόπουλος να ήταν απλά η αφορμή. Καλό θα είναι οι διαιτητές να κλείνουν τα αυτιά τους σε αυτές τις ανακοινώσεις, για να μένουν απερίσπαστοι.
Τα λάθη των διαιτητών στις τελευταίες αγωνιστικές είναι αποτέλεσμα και αυτής της περιρρέουσας ατμόσφαιρας».
Για το αν έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τις ΠΑΕ: «Δεν ήρθε κανένα χαρτί για συνάντηση. Είναι στις σκέψεις της ΚΕΔ να καλέσουμε εμείς τους προέδρους των ΠΑΕ και να συζητήσουμε το πώς θα βελτιωθεί η κατάσταση».
Για το πού οφείλονται τα λάθη: «Δεν είναι θέμα κατάρτισης των διαιτητών. Είναι καλοί οι διαιτητές μας. Είναι αποτέλεσμα της ατμόσφαιρας. Έχουμε δει κραυγαλέα λάθη να γίνονται και στο εξωτερικό, αλλά δεν γίνονται αυτά. Υπάρχουν αντιδράσεις, αλλά είναι στο πλαίσιο της λογικής».
Για το αν υπάρχει βελτίωση στη διαιτησία: «Μέχρι τώρα έχουμε κάποιες μέτριες και κάποιες μη καλές διαιτησίες. Σε σχέση με άλλα χρόνια, νομίζω ότι είμαστε σχετικά καλά. Δεν πέφτει κανένα τηλέφωνο, απ’ όσο ξέρω, σήμερα. Είναι αυτό που συμβαίνει, όμως, στη Ελλάδα και με τον οπαδικό Τύπο, που ασκεί μεγάλες πιέσεις. Εκείνοι που μπορούν να κάνουν κάτι είναι οι ΠΑΕ. Κανένας άλλος. Τους το έχουμε ζητήσει επανειλημμένως, αλλά δεν γίνεται τίποτα».
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: