ΣΙΝΕ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Επεισόδια στο Σύνταγμα στην πορεία για τον Αλέξη! (video)

Από επεισόδια στιγματίζεται η μαθητική πορεία που έφτασε στην Πλατεία Συντάγματος, στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που διεξάγονται για την επέτειο τριών ετών από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Εντελώς ξαφνικά κάποιοι νεαροί που φορούσαν κουκούλες άρχισαν να πετούν πέτρες αλλά και μολότοφ σε αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χημικά, ενώ επίθεση δέχτηκαν και δημοσιογράφοι - φωτογράφοι, την ώρα που κάποιοι άλλοι σπάνε μάρμαρα στην είσοδο του Μετρό.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου από νωρίς είχαν ξεκινήσει οι συγκεντρώσεις και οι πορείες που έχουν διοργανωθεί στην μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Τρία χρόνια μετά τον θάνατο του οι μνήμες είναι ακόμα νωπές και σε συνδυασμό με το άσχημο κλίμα που επικρατεί λόγω της οικονομικής κρίσης, τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο είναι αυστηρά, κυρίως για το απόγευμα που θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση οι αντεξουσιαστές.
Οι συγκεντρωμένοι φοιτητές στα Προπύλια, μόλις που αγγίζουν τους 600, όμως σιγά σιγά αυξάνονται.
Για τον λόγο αυτό είναι κλειστές οι Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αμαλίας από Ξενοφώντος, Β.Σοφίας από Σέκερη, Πατησίων από Χαλκοκονδύλη και Πειραιώς από Κολωνού.Επίσης, κλειστό είναι το μετρό στο Πανεπιστήμιο και του Συντάγματος.
Στις 18:00 θα συγκεντρωθούν οι αντεξουσιαστές. Στην ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει συνεργός και έχει δοθεί εντολή τα μέτρα να είναι το ίδιο αυστηρά με αυτά που πάρθηκαν στο Πολυτεχνείο και γενικότερα στις τελευταίες πορείες.
Δεν έλειψαν τα… απρόβλεπτα
Βεβαίως, η οργάνωση είχε και απρόβλεπτα. Στην αρχή οι δρόμοι γύρω από τα Προπύλαια δεν είχαν κλείσει με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να γίνεται κανονικά.
Όταν όμως ξαφνικά δόθηκε εντολή να κλείσουν, αρκετά αυτοκίνητα και ταξί… εγκλωβίστηκαν στους κλειστούς δρόμους!

 
Star
Δείτε περισσότερα θέματα
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: