ΣΙΝΕ

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

VIDEO:Το Θρίλερ με τους ομήρους στις φυλακές Κορυδαλλού!

Ενα άγριο θρίλερ για γερά νεύρα και με την αδρεναλίνη να βρίσκεται συνεχώς στο κόκκινο διαδραματίστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.
Πρωταγωνιστής ο Παναγιώτης Βλαστός και κρατούμενοι που φέρονται ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Αφού απέτυχαν να αποδράσουν, κράτησαν ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και
επισκέπτες μέχρι αργά χθες το βράδυ, οπότε και όλα έληξαν ομαλά.
Το χρονικό του τρόμου ξεκίνησε λίγο μετά τις 6.00 χθες το απόγευμα. Μέχρι εκείνη την ώρα στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας όλα κυλούσαν ομαλά. Οι κρατούμενοι είχαν αποχαιρετήσει τους συγγενείς τους και σιγά-σιγά επέστρεφαν στα κελιά τους. Ξαφνικά όμως σήμανε συναγερμός. Οι δεσμοφύλακες άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, ενώ οι σκοποί που βρίσκονται σε όλα τα φυλάκια του ψηλού μαντρότοιχου που περικλείει τις πτέρυγες πήραν θέση βολής με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Ο 40χρονος Παναγιώτης Βλαστός μαζί με τους Χρήστο Τσάκαλο και τους αδερφούς Μιχάλη και Γιώργο Νικολόπουλο κατάφεραν να βρεθούν από την Α’ Πτέρυγα όπου κρατούνται στον προαύλιο χώρο των φυλακών.
Μια ανάσα όμως πριν φτάσουν στην πύλη εξόδου «αναχαιτίστηκαν» από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να οπισθοχωρήσουν. Οι φιλόδοξοι δραπέτες, εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό που υπήρχε εκείνη την ώρα λόγω του επισκεπτηρίου, μπήκαν και αμπαρώθηκαν στη μεγάλη αίθουσα επισκεπτών. Μαζί τους εγκλωβίστηκαν είκοσι τέσσερις συγγενείς κρατουμένων και τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Παναγιώτης Βλαστός κρατούσε ένα 45άρι πιστόλι το οποίο κατάφερε να εξασφαλίσει από συγγενή κρατουμένου που το πέρασε τεχνηέντως μέσα στη φυλακή την ώρα του επισκεπτηρίου.
Κι ενώ η αγωνία βρισκόταν στο ζενίθ, ο Μιχάλης Νικολόπουλος μέσω κινητού τηλεφώνου ππου είχε στην κατοχή του βγήκε ζωντανά σε τηλεοπτικό σταθμό και ανέφερε τα εξής: «Προσπαθήσαμε να αποδράσουμε, όμως δεν τα καταφέραμε. Βρισκόμαστε στην αίθουσα των επισκέψεων μαζί με τους συγκρατούμενούς μου, δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους και είκοσι τέσσερις επισκέπτες. Δεν έχουμε πρόθεση να πειράξουμε κανέναν».


Ωρες αγωνίας
Από τη στιγμή που σήμανε συναγερμός οι φυλακές Κορυδαλλού αποκλείστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι γύρω δρόμοι κατακλύστηκαν από ειδικές μονάδες της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες τέθηκαν σε ετοιμότητα. Οι αστυνομικοί της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας είχαν πάρει την εντολή για άμεση επέμβαση μέσα στις φυλακές αν κάτι πήγαινε στραβά. Τις διαπραγματεύσεις ανέλαβαν ο διευθυντής των φυλακών Κορυδαλλού και ο αρμόδιος εισαγγελέας, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή άρχισαν να συνομιλούν με τους κρατούμενους προκειμένου να απελευθερώσουν τους πολίτες αλλά και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κρατούσαν στην αίθουσα του επισκεπτηρίου.
Μετά από μεγάλη ένταση και έντονες διαπραγματεύσεις ο Παναγιώτης Βλαστός και οι νεαροί κρατούμενοι για την οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» πείστηκαν και άφησαν αρχικά ελεύθερες τέσσερις γυναίκες. Τον συντονισμό της επιχείρησης αποκλιμάκωσης της έντασης στις φυλακές Κορυδαλλού ανέλαβαν οι υφυπουργοί των υπουργείων Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Πεταλωτής και Μανώλης Οθωνας αντίστοιχα, καθώς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.
Το θρίλερ συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ. Οι επίδοξοι δραπέτες, αφού κατέθεσαν τα αιτήματά τους, όπως καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές, άφησαν ελεύθερους όλους τους ομήρους. Παραδόθηκαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ενώ πρώτα είχαν δώσεις στους αστυνομικούς το όπλο και τρία μαχαίρια.
Πού ψάχνουν τους συνεργάτες
Οι αστυνομικοί που έζωσαν τους περιβάλλοντες χώρους των φυλακών χτένισαν όλη την περιοχή ψάχνοντας να βρουν συνεργάτες των υποψήφιων δραπετών οι οποίοι είχαν αναλάβει τη διαφυγή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού ήταν σταθμευμένο ένα όχημα μάρκας LADA στο οποίο επέβαιναν δύο άντρες. Μόλις όμως σήμανε συναγερμός, το αυτοκίνητο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και εξαφανίστηκε στα σοκάκια της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την ξέφρενη πορεία του έπεσε πάνω και σε κάποια σταθμευμένα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.

Δείτε περισσότερα θέματα 
Espressonews
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: