ΣΙΝΕ

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικα videos: Ένα… ανορθόδοξο top-10

Ο Billy Nighy διασκευάζει τους Wet Wet Wet, «προσπαθώντας απεγνωσμένα να στριμώξει μια έξτρα συλλαβή στον τρίτο στίχο». Ο Michael Caine χορεύει με τα Muppets. Ο Tim Burton επιμένει ότι είναι Halloween. Η Ella Fitzgerald κάνει το “Ring-ting-tingling too” να ακούγεται τζαζ. Και οι Residents αφιερώνουν στον… σκύλο του Άη Βασίλη το πλέον δυσερμήνευτο χριστουγεννιάτικο τραγούδι από καταβολής κόσμου. Αστεία, νοσταλγικά, σινεφίλ και εντελώς καμένα, αυτά είναι δέκα –ή μήπως έντεκα;– από τα πιο αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα βίντεο.

Μπορεί να είναι Χριστούγεννα, μπορεί να είναι και Halloween, αν έτσι αισθάνεστε… Μπορεί, επίσης, να είναι απλά άλλη μια αφορμή για να ακούσουμε (για εκατομμυριοστή φορά) τον Ύμνο από το μικρό αριστούργημα του Tim Burton.
Σε μια από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών, το Love Actually, ο Billy Nighy, εξαιρετικός στον ρόλο του ξοφλημένου rock star Billy Mac, υπόσχεται πως αν το κύκνειο άσμα του νικήσει τους Blur και βρεθεί στην κορυφή των charts θα το τραγουδήσει γυμνός την παραμονή των Χριστουγέννων. Μαντέψτε τι γίνεται.
Ο Michael Caine δίνει ρεσιτάλ ως Ebenezer Scrooge, και τα Muppets τραγουδούν, χορεύουν και πρωταγωνιστούν σε μια από τις αγαπημένες ταινίες των παιδικών μας χρόνων –κι εδώ που τα λέμε, μια από τις καλύτερες κινηματογραφικές μεταφορές της κλασικής ιστορίας του Ντίκενς.
Από τους Carpenters μέχρι τις Spice Girls, πολλά γκρουπ και τραγουδιστές έχουν καταθέσει τη δική τους εκδοχή του Sleigh Ride στην Ιστορία της μουσικής. Καμία, όμως, δεν είναι τόσο τζαζ και ταυτόχρονα τόσο χριστουγεννιάτικη, όσο αυτή με την αισθαντική φωνή της Ella Fitzgerald.
“Santa Dog’s a Jesus fetus has no presents has no presence in the future”. Μπορείτε να το ερμηνεύσετε όπως θέλετε. Αυτό θα ήθελαν και οι Residents, όταν το ηχογραφούσαν και το έστελναν σε φάκελο που θύμιζε ευχετήρια κάρτα από ασφαλιστική εταιρεία, σε παραλήπτες όπως ο Frank Zappa και ο Richard Nixon.
Τα Jingle Bells όπως δεν τα έχετε ξανακούσει, υπογράφουν οι Ελβετοί electronic-άδες, Yello…
Η rock εκδοχή των Jingle Bells από έναν πιτσιρίκο που λέγεται Amasic και εκπροσωπεί, μαζί με αρκετούς άλλους, την ελπίδα της μουσικής στο YouTube.
Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε τι μας αρέσει περισσότερο: το Christmas Lights των Coldplay, ή το βιντεάκι που τους σκηνοθέτησε ο Mat Whitecross;
Ο τραγουδιστής των Slipknot, Corey Taylor, ξεστομίζει τουλάχιστον μια μεγάλη αλήθεια απαριθμώντας τους λόγους για τους οποίους μισεί τα Χριστούγεννα: If I ain’t drunk then it ain’t Christmas.
Αν φτάσατε ως εδώ και δεν το έχετε σκεφτεί ακόμα, το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν σας έχει πιάσει αρκετά. Σκεφτείτε ότι πάντα υπάρχουν και χειρότερα και… Always look on the bright side of life.
Κι ένα extra bonus track αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους αρνούνται πεισματικά να μπουν στο πνεύμα των γιορτών (κι έχουν κολλήσει αυτό το μανιφέστο με μαγνήτες στο ψυγείο τους)
in2life.gr
Δείτε περισσότερα θέματα σε αυτό το blog 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: