ΣΙΝΕ

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Rihanna Live!!! (video)

Eίναι κορμάρα, είναι φωνάρα: η Ριάνα έχει όλο το πακέτο! Aπολαύστε την... ζωντανή.

Tροχαίο δυστύχημα στην Κοζάνη - Νεκρός ένας 34χρονος απο τη Λευκόβρυση

Eνας 34 χρονος (Χ.Γ) Ηλεκτρολόγος Μηχανικός απο τη Λευκόβρυση, έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε...
(μάρκας BMW M5- βλέπε διπλανή φώτο), εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε πάνω σε δέντρο. Το δυστύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο (στις 15:30) κοντά στην Κλινική Κοντογούνη στην Κοζάνη (στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη).
Ο άτυχος νεαρός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
kozan.gr

Ταξί... προξενειό!!!

Εκτός από το να πηγαίνει τους πελάτες στον προορισμό τους, ο συγκεκριμένος ταξιτζής ασχολείται ταυτόχρονα με ακόμη μία δουλειά: κάνει "προξενιό" στους πελάτες του! Ο 50χρονος Αιγύπτιος, κύριος Ιμπραϊμ, συλλέγει τα στοιχεία των πελατών του και στη συνέχεια, με την άδειά τους τούς γνωρίζει μεταξύ τους.
Η ιδέα του ταξιτζή από τη Νέα Υόρκη ήρθε όταν μετά από χρόνια στο επάγγελμα, παρατήρησε ότι πολλοί εργένηδες έμπαιναν κι έβγαιναν από το ταξί του. Καθώς με καθέναν απ' αυτούς έπιανε για λίγο κουβέντα, συνειδητοποίησε ότι ανάμεσα στους πελάτες του κάποιοι θα αποτελούσαν πολύ ταιριαστά ζευγάρια, μόνο που πιθανόν να μη συναντιόντουσαν ποτέ! Έτσι, και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, το κινητό τηλέφωνο, έχει γίνει το μοναδικό γραφείο συνοικεσίων σε τέσσερις ρόδες!

Χάρης Βαρθακούρης: Γιατί πέρασε δύσκολο βράδυ ο τραγουδιστής;

Σε νέες περιπέτειες μπήκε ο Χάρης Βαρθακούρης στην Εθνική οδό όταν το αυτοκίνητό του ακινητοποιήθηκε.
Γιατί πέρασε δύσκολο βράδυ ο τραγουδιστής;
Έμεινε από βενζίνη στην Εθνική χθες το βράδυ!!!
Ο Χάρης μαζί με συνεργάτες του επέστρεφαν από πρόβα που έκαναν και έμεινα στην Εθνική από... βενζίνη. Ευτυχώς, οι κάμερες ασφαλείας της Εθνικής έκαναν το θαύμα τους. Δημόσιος Υπάλληλος αντιλήφθηκε ότι το συγκεκριμένο όχημα είχε ακινητοποιηθεί στον δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και αμέσως έσπευσε όχημα για να βοηθήσει. Και τελικά ο Χάρης Βαρθακούρης και η παρέα του κατάφεραν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
gossip-tv

Ποιός είναι ο "τοξότης" των επεισοδίων;

Το μεσημέρι της Τετάρτης στα επεισόδια στο κέντρο βρέθηκε με ένα τόξο στο χέρι και συνελήφθη από μία ολόκληρη διμοιρία των ΜΑΤ.
Οι φωτογραφίες του κρατώντας το τόξο στη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας έκαναν τον γύρο του κόσμου και σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα είναι ο μεγαλύτερος γιος μιας αστικής καλλιτεχνικής οικογένειας των βορείων προαστίων.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ο 22χρονος νεαρός φοιτητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όντας μαθητής Λυκείου είχε παραλάβει απο την τότε υπουργό Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου έναν φορητό υπολογιστή επειδή αρίστευσε στα μαθήματά του.
Ο Γιάννης όπως είναι το όνομά του, σύμφωνα με τον πατέρα του, γνωστός μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής "δεν ανήκει σε κάποιο μπλοκ, σε καμία οργάνωση. Είναι ένα καλλιεργημένο παιδί με σπουδές και βαθύτατα σκεπτόμενο άτομο", δηλώνει ο πατέρας του στην εφημερίδα. Δηλώνει επίσης πως "¨είναι οικολόγος αλλά έχει κάποιες ιδεολογικές τάσεις φίλα προσκείμενες στον αντιεξουσιαστικό χώρο".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πατέρας του νεαρού δηλωνει πως η πράξη του ήταν καθαρά συμβολική σαν την ουτοπία του Ρομπέν των Δασών. Η μητέρα του νεαρού είναι ηθοποιός του θεάτρου και ο πατέρας του μιλώντας στην εφημερίδα πως "ήταν ένα ήσυχο και μελετηρό παιδί. Όταν έκανε καμιά σκανταλιά για να τον τιμωρήσουμε του απαγορεύαμε να πάει στη βιβλιοθήκη να διαβάσει".
Τον Απρίλιο του 2006 στην επίσκεψη της τότε υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, ο μαθητής τότε Γιάννης πήρε μέρος στις διαδηλώσεις και συνελήφθη για πρώτη φορά. Λίγο αργότερα στις διαδηλώσεις στο Μον Παρνές για τις πυρκαγιές στην Πάρνηθα συνελήφθη για δεύτερη φορά για αντίσταση κατά της αρχής και αυτό ήταν η αρχή όπως αναφέρει ο πατέρας του για να κατεβαίνει στις διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
newsit

Super League: Πανιώνιος – Ολυμπιακός 1-1 (videos)

Στο 1-1 έμειναν Πανιώνιος και Ολυμπιακός στη Νέα Σμύρνη για την 24η αγωνιστική στη Super League. Αυτή ήταν η πρώτη ισοπαλία για τους Πειραιώτες στο πρωτάθλημα. Ο Mirallas άνοιξε το σκορ στο 43΄, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Sverkos στο 68΄. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι εξαιτίας της αποβολής του Riera στο 73΄.
Οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά στο πρώτο ημίχρονο και χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες μέχρι να προηγηθούν οι «ερυθρόλευκοι» στο 43΄. O Riera έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση, πάσαρε τη σωστή στιγμή στο Mirallas και αυτός πλάσαρε ιδανικά το Macho. Οι

Super League: Λάρισα – Άρης 2-2 (videos)

Απίστευτη εξέλιξη και χιτσοκικό φινάλε είχε ο αγώνας στο «AEL FC ARENA» μεταξύ του Άρης και της Λάρισας. Οι δύο ομάδας ήρθαν ισόπαλες 2-2, αν και στο 90 το σκορ ήταν 1-1. Ένα γκολ του Raul Bobadilla και ένα του Romeu στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα, που δεν ευχαριστεί κανέναν, αφού η μεν Λάρισα παραμένει προτελευταία και η υπόθεση παραμονή δυσκολεύει ακόμα περισσότερο, ο δε Άρης έμεινε ακόμα πιο πίσω από τις ομάδες που διεκδικούν μαζί με αυτόν είσοδο στα play off.Το ρυθμό η Λάρισα, την γκολάρα ο Άρης

ANEKΔΟΤΟ: Η Eγκυος....

Η 19χρονη κόρη ομολογεί στον πατέρα της ότι είναι έγκυος. Φωνές, κακό και μετά από λίγο ξύλο, ο μπαμπάς συμφωνεί να δει τον ένοχο για την εγκυμοσύνη να συζητήσουν την κατάσταση. Το Σάββατο το απόγευμα στημένος ο πατέρας στο παράθυρο περιμένει τον προκομμένο να έρθει, οπότε σε κάποια φάση βλέπει μια Φερράρι να στρίβει από τη γωνία, να σταματά εμπρός στο σπίτι και από μέσα να βγαίνει ένας κουστουμαρισμένος νέος με ρολόι, γυαλιά και ότι άλλο αξεσουάρ σινιέ και πανάκριβο. Μπαίνει στο σπίτι ο νέος, του βάζουν ποτό και ξεκινά η κουβέντα.
- "Ακούστε κύριε" λέει ο νέος "για γάμο δεν γίνεται κουβέντα με τίποτε"
- "Μα. . ."
- "Όμως αν το παιδί είναι αγόρι, του δίνω δύο εργοστάσιά μου, ένα στην Πάτρα και ένα στην Λάρισα. Του δίνω επίσης τρείς πολυκατοικίες στο Κολωνάκι για τα νοίκια, δύο εξοχικά στη Μύκονο, τρία εξοχικά στην Κρήτη και ένα ιδιόκτητο σκάφος. Αν είναι κορίτσι, βέβαια, δεν μπορώ να δώσω τα εργοστάσια γιατί πως θα τα δουλεύει, αλλά τα αντικαθιστώ με δέκα πολυκατοικίες στα βόρεια προάστια και κάμποσα άλλα ακίνητα για προίκα.
Αν τώρα η κοπέλα αποβάλει...."
- "Αν αποβάλει", διακόπτει ο μπαμπάς, "στη φέρνουμε και την ξαναπ......

Η Kirsten άκρως αισθησιακή για το Bulgari

Ο οίκος Bulgari βρήκε τη μούσα για το νέο άρωμα που λανσάρει στο όνομα της Kirsten Dunst.
Η επιλογή δεν ήταν βέβαια τυχαία αφού η ηθοποιός εκπέμπει θηλυκότητα και αισθησιασμό και είναι η πλέον κατάλληλη για να μπει στο κόνσεπτ της διαφήμισης.
Η Kirsten φωτογραφίζεται γυμνή έχοντας δίπλα της ένα λιοντάρι και κρατάει στα χέρια της το μπουκάλι με το άρωμα Mon Jasmin Noir. Πέρσι ο οίκος Bulgari είχε προβλήματα γιατί στην καμπάνια του για τις τσάντες με την Julianne Moore είχε χρησιμοποιήσει λιονταράκια.
Τώρα με το λιοντάρι κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η αντίδραση των ζωοφιλικών οργανώσεων.

Απόπειρα επίθεσης στο σπίτι του Β. Μαρινάκη!!!

Επικύνδυνες διαστάσεις παίρνει το θέμα της βίας στα γήπεδα του ποδοσφαίρου. Οπαδοί του Παναθηναϊκού επιχείρησαν σήμερα να προσεγγίσουν το σπίτι του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, με την αστυνομία να επεμβαίνει έγκαιρα και να γλιτώνει τα χειρότερα...
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι οπαδοί των «πρασίνων» συμμετείχαν αρχικά στη μηχανοκίνητη πορεία και αποσπάστηκαν απ' αυτή με στόχο να επιτεθούν στο σπίτι του Βαγγέλη Μαρινάκη στην περιοχή του Ψυχικού. Ευτυχώς η επέμβαση της αστυνομικής δύναμης ήταν άμεση καθώς τα ΜΑΤ κατάλαβαν τι ακριβώς ήθελαν να κάνουν κάποιοι με αποτέλεσμα μετά από συντονισμένες κινήσεις να τους εμποδίσουν να υλοποιήσουν τα σχέδια τους.

Τρομοκρατική επίθεση σε κυνομαχίες – 10 νεκροί!!!

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, εκ των οποίων δύο αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σήμερα...όταν εξερράγησαν δύο βόμβες εν μέσω του πλήθους που παρακολουθούσε κυνομαχίες στο νότιο Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.
"Εξερράγησαν δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, ο ένας ανάμεσα στους θεατές και ο άλλος σε έναν κοντινό δρόμο. Σκοτώθηκαν οκτώ πολίτες και δύο αστυνομικοί", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ζεμαράι Μπασάρι. Άλλοι δώδεκα πολίτες και πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν.
Η επίθεση αυτή σημειώθηκε στην περιοχή Αργαντάμπ της επαρχίας Κανταχάρ, που θεωρείται προπύργιο των ανταρτών Ταλιμπάν.

Super League: Εργοτέλης – ΑΕΚ 2-3 (videos)

Μεγάλη νίκη που τη φέρνει πιο κοντά στην είσοδό της στα play off πέτυχε χθες η ΑΕΚ μέσα στο Παγκρήτιο. Η Ένωση επικράτησε του Εργοτέλη με 3-2 και ρέφαρε την εντός έδρας απώλεια της περασμένης αγωνιστικής με  τον Πανιώνιο.
H ΑΕΚ έδειξε χθες πως… ξέρει κολύμπι και μάλιστα μπορεί να κολυμπήσει και στα βαθιά. Στη λίμνη του Παγκρητίου (έβρεχε ασταμάτητα και το παιχνίδι κινδύνεψε να αναβληθεί) και με πολλές απουσίες, η Ένωση με δέκα παίκτες για πάνω από μισή ώρα κατάφερε και κράτησε ένα σημαντικό τρίποντο κόντρα στον Εργοτέλη.
Ο Jimenez άφησε τους Δέλλα και Λυμπερόπουλο εκτός 11αδας για να τους ξεκουράσει ενόψει ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός είχε να αντιμετωπίσεις και τις απουσίες των Scocco και Μάκου. Έτσι αναγκάστηκε να μεταφέρει τον Mateos δίπλα στον Καφέ στον χώρο του κέντρου, ενώ πίσω από τον Blanco παρέταξε τους Λαγό, Guerreiro και

Super League: ΠΑΟΚ – Καβάλα 0-2 (video)

Η Καβάλα «απέδρασε» με τρεις βαθμούς της νίκης από την Τούμπα, καθώς επικράτησε του ΠΑΟΚ με 0-2 χάρη στα τέρματα των Niculae (37΄) και Rios (60΄) για την 24η αγωνιστική στη Super League, ξεπερνώντας το «δικέφαλο», ο οποίος έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, στη βαθμολογία.
Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο εικοσάλεπτο οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο, επέβαλαν το ρυθμό τους και έχασαν σωρεία ευκαιριών ενώ ζήτησαν και πέναλτι για ανατροπή του Galinovic στον El Zhar στο 23΄. Παρόλα αυτά, οι

Super League: Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης 0-1 (video)

Ο Αστέρας Τρίπολης επιβλήθηκε με 0-1 του Πανσερραϊκού στο Δημοτικό στάδιο Σερρών, σε αγώνα για την 24η αγωνιστική της Super League. Το γκολ που χάρισε τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στους φιλοξενούμενους σημείωσε στο 19’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Rogerio. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Πανσερραϊκός δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 79ο λεπτό, επίσης από το σημείο του πέναλτι, αφού ο Αναστόπουλος απέκρουσε την εκτέλεση του Leozinho.
Ο Αστέρας Τρίπολης έδωσε χώρο στους γηπεδούχους και βασίστηκε στην τακτική των αντεπιθέσεων. Μάλιστα σε μία απ’ αυτές στο 19’ ευτύχησε να κερδίσει πέναλτι σε χέρι του Amo. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Rogerio και έτσι η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη πήρε το προβάδισμα. Ο Πανσερραϊκός μετά την ψυχρολουσία ανοίχτηκε και προσπάθησε να πιέσει τον Αστέρα. Όμως τη μεγάλη ευκαιρία την δημιούργησαν οι Αρκάδες. Στο 25’ ο Arsenijevic βρέθηκε απέναντι από τον Fernandez σούταρε, η μπάλα όμως κόντραρε στον γκολκίπερ των γηπεδούχων, χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν τρία λεπτά αργότερα όταν το σουτ του Dale έδιωξε σε κόρνερ ο Αναστόπουλος. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και η τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου μέρους σημειώθηκε στο 42’. Ανήκε στους Αρκάδες, όμως ο Carrera δεν μπόρεσε να σκοράρει καθώς ηττήθηκε σε τετ α τετ από τον Fernandez.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι πάγωσαν των ρυθμό του αγώνα, αφού ο χρόνος κυλούσε υπέρ τους. Οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ελάχιστες, μέχρι το 79ο λεπτό, όταν ο Πανσερραϊκός κέρδισε πέναλτι. Ο Carrera ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Leozinho και ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε το σημείο της άσπρης βούλας. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος ο Leozinho, όμως ο γκολκίπερ του Αστέρα απέκρουσε και κράτησε το 0-1. Η τελευταία αξιόλογη φάση του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 85’, όταν ο Bastia δεν κατάφερε αν νικήσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Έτσι το 0-1 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Σιδηρόπουλο.
Σκόρερ: Rogerio πεν. 19′
Διαιτητής: Α. Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
Κίτρινες: Parker, Τριανταφύλλου, Ανάκογλου, Fernandez / Λαδάκης, Carrera, Bartolini, Αναστασόπουλος
Οι συνθέσεις:
Πανσερραϊκός: Fernandez, Alvarez, Amo, Γεωργιάδης (54′ Chumbinho), Παπάζογλου, Kiss (71′ Τριανταφύλλου), Mawene (62′ Ανάκογλου), Beljic, Dale, Leozinho, Parker
Αστέρας Τρίπολης: Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Φυτανίδης, Pulido, Bartolini, Bastia, Λαδάκης, Carrera (88′ Τσαμπούρης), Rogerio (80′ Kerr), Arsenijevic (65′ Udoji), Παπάζογλου
Δείτε σε video το γκολ από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Rogerio στο 19′ που έγραψε το Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης 0-1

Ποιος ποδοσφαιριστής φορούσε… πάνες;

Σουπερ σταρ του ποδοσφαίρου φορούσε πάνες!!!
Αποκαλύψεις που… δεν τιμούν πολύ μεγάλο ποδοσφαιριστή... είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.
Ο πρώην προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης και νυν της Φλαμένγκο, Βαντερλέι Λουξεμπούργκο σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Marca», αποκάλυψε ότι ο Ρονάλντο κατά τη διάρκεια του Κόπα Αμέρικα στην Ουρουγουάη το 1999 έπρεπε να φοράει… πάνα, γιατί ένα χάπι αδυνατίσματος που του είχε χορηγηθεί είχε… παρενέργειες :
«Ο Ρονάλντο έπασχε από υπερβολικό βάρος και προσπαθούσε να χάσει μερικά κιλά. Ο γιατρός του έδωσε ένα φάρμακο που ονομάζεται Xenical, αποτελεσματικό μεν, αλλά προκαλεί συχνές εκκενώσεις. Έτσι, για να αποφευχθούν "επεισόδια", ο παίκτης ήταν αναγκασμένος να χρησιμοποιεί πάνες»!

Β’ Εθνική: Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής

Την Κυριακή για την 24η αγωνιστική της Β’ Εθνικής, ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέτριψε με 5-0 την Βέροια, ενώ τα Τρίκαλα φιλοδώρησαν με τέσσερα γκολ τον Πανθρακικό (4-0).Το Σάββατο στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 24ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής, ο Παναιτωλικός με γκολ του Baykara στο 45ο λεπτό επικράτησε εκτός έδρας με 0-1 της Δόξας Δράμας και μείωσε στους δύο τους βαθμούς της διαφοράς (54 έναντι 52) από τον πρωτοπόρο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος πάντως έχει ένα ματς λιγότερο.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής:

Βρέφος κλειδώθηκε σε χρηματοκιβώτιο!!!

Η περιέργεια οδήγησε ένα κοριτσάκι 14 μηνών να παγιδευτεί μέσα στο χρηματοκιβώτιο... μιας τράπεζας, στην πολιτεία Georgia των ΗΠΑ.
Η μικρή βρέθηκε με τη μητέρα της στην τράπεζα για να επισκεφθεί τη γιαγιά της, η οποία εργάζεται εκεί. Καθώς οι δύο γυναίκες συζητούσαν το κοριτσάκι διέφυγε της προσοχής τους και άρχισε να περιπλανιέται στους χώρους της τράπεζας.
Η βόλτα της κατέληξε στο χρηματοκιβώτιο και χωρίς να την προσέξει κανείς μπήκε στο φυλασσόμενο με ισχυρά συστήματα ασφαλείας χώρο.
Ο υπάλληλος έκλεισε τη βαριά πόρτα πίσω της. Όταν η μητέρα της κατάλαβε ότι το παιδί είχε εξαφανιστεί, άρχισε να την ψάχνει απεγνωσμένα, όμως τα ίχνη της είχαν χαθεί. Ούτε η αστυνομία και η πυροσβεστική μπορούσαν να βρουν κάποιο ίχνος της, μέχρι που κοίταξαν τα βίντεο από το κλειστό σύστημα ασφαλείας της τράπεζας.
Ευτυχώς, είχαν καταγραφεί όλες οι κινήσεις του βρέφους μέχρι και η κατάληξη της βόλτας. Πλησιάζοντας το χρηματοκιβώτιο την άκουσαν μάλιστα να κλαίει πίσω από την ατσάλινη πόρτα. Το χρηματοκιβώτιο λειτουργούσε με χρονοδιακόπτη, πράγμα που σημαίνει ότι κανείς δεν μπορούσε να το ανοίξει πέραν της προγραμματισμένης ώρας.
Κλήθηκε ένας ειδικός κλειδαράς, ο οποίος με έναν πολύ ισχυρό τρυπάνι κατάφερε μετά από τέσσερις ώρες να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Σε όλο αυτό το διάστημα οι πυροσβέστες «γέμιζαν» με φρέσκο αέρα τους αεραγωγούς που κατέληγαν στο χρηματοκιβώτιο, για να μην χάσει το παιδί τις αισθήσεις του από την έλλειψη οξυγόνου.
αΌταν άνοιξε η πόρτα, η μικρή βγήκε κλαίγοντας με λυγμούς, καθώς είχε τρομοκρατηθεί από το θόρυβο του τρυπανιού και έπεσε στην αγκαλιά της μητέρας της. Ο ήρωας της ημέρας δεν ήταν άλλος από τον κλειδαρά, Ron Snively, ο οποίος ήταν αυτός που κατάφερε να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Όταν η περιπετεια έληξε, δήλωσε ότι ήταν «μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής» του.
newsbomb.gr

Γρεβενά: Η κοπή της πίτας του «Φαέθων»!!!

Η κοπή της πίτας της Αερολέσχης Γρεβενών «Φαέθων», πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στο Καφέ Κρεσέντο στα Γρεβενά. Στην εκδήλωση , παραβρέθηκαν: ο Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ματθαίος Αδάμος, ο Διοικητής του στρατοπέδου Γρεβενών Δημήτρης Βουτσής, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Παρασκευαΐδης, Γιώργος Γούλας, οι Δημοτικοί σύμβουλοι: Βάϊος Κόραβος, Οδυσσέας Βλάχος και Γιώργος Αρμπάρας και πολλοί φίλοι της Λέσχης.
Η Πρόεδρος της Αερολέσχης Αναστασία Κωνσταντή – Καραγιάννη, αφού καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους, μίλησε για τα σχέδια της Λέσχης που έχουν να κάνουν με την προσέλκυση νέων μελών αλλά και τη δημιουργία μικρού αεροδρομίου για τους σκοπούς της, και ανάγνωσε μηνύματα του Βουλευτή Γρεβενών Θανάση Χαντάβα και του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Δασταμάνη.
Ο δήμαρχος Γρεβενών αφού πήρε τον λόγο, δήλωσε λάτρης των « πτήσεων» , κι όπως είπε …»και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών Απόστολος Τσένης είναι ιπτάμενος» , και υποσχέθηκε πως θα κάνει τα αδύνατα δυνατά έτσι ώστε να καταφέρει τελικά η Αερολέσχη Γρεβενών να αποκτήσει δικό της αεροδρόμιο, αφού πρώτα όμως διευθετηθούν κάποια ζητήματα που αφορούν καταπατημένες εκτάσεις γης στον συγκεκριμένο χώρο κοντά στους Μαυραναίους Γρεβενών.
Η τυχερή της εκδήλωσης ήταν η Νάγια Χαριζοπούλου που μαζί με το φλουρί, κέρδισε και μια πτήση δωρεάν από την Αερολέσχη Γρεβενών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβάλλονταν Βίντεο και εικόνες από πτήσεις που πραγματοποίησαν μέλη της λέσχης.
(Για πληροφορίες και εγγραφές νέων μελών μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 6944105181 begin_of_the_skype_highlighting 6944105181 end_of_the_skype_highlighting Θεόδωρο Καραγιάννη).

Το Facebook σας ενημερώνει για τους χωρισμούς των φίλων σας!

Το Facebook Breakup Notifier είναι μια νέα εφαρμογή για το δημοφιλές site η οποία είναι πάρα πολύ απλή και σίγουρα αναμένεται να γίνει ανάρπαστη.
Η νέα εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν τους φίλους που θέλουν να ξέρουν την κατάστασή της σχέσης τους και σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς αλλάξει κατάσταση, η εφαρμογή αναλαμβάνει να ενημερώσει το χρήστη με ένα e-mail.
Θεωρητικά, η εφαρμογή αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους χρήστες που θέλουν απλά να ξέρουν τι γίνεται με τη ζωή την αγάπη των φίλων τους, έτσι ώστε να μπορούν να είναι εκεί όταν έρθει του χωρισμού η ώρα για να τον παρηγορήσουν.Από την πλευρά της, η εφαρμογή στην ιστοσελίδα της υπόσχεται πως αν ένας χρήστης ενδιαφέρεται για κάποιον άλλον που είναι σε μια σχέση τότε θα είναι ο πρώτος που θα μάθει την είδηση του χωρισμού ("You like someone. They're in a relationship. Be the first to know when they're out of it,") για να έχει ίσως τη δική τους ευκαιρία με το άτομο που τον ενδιαφέρει.

Α.Ε.Π. ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥ - ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΕΡΑΤΑ 0-2 φωτορεπορτάζ

Ντέρμπι από τα παλιά (Δ΄Εθνική) στο Βατόλακκο και αγωνία ως το τέλος.
Οι δυο ομάδες απέδωσαν πολύ καλό ποδόσφαιρο και αντάμειψαν έτσι τους περίπου 50 φιλάθλους που μέσα στο κρύο παρακολούθησαν τον αγώνα.

Δ' ΕΘΝΙΚΗ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ -ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 23ης Αγωνιστικής 3ου Ομίλου

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Νίκη Αγκαθιάς-Πυρσός Γρεβενών 0-2
Σειρήνα Γρεβενών-ΑΜΣ Γαλατινής 1-2
Εθνικός Κατερίνης-Νάουσα 0-3
Βατανιακός-Αλεξάνδρεια 1-0
Καστοριά - Σβορωνος 2-0
Ολυμπος Λεπτοκαρυάς-Εθνικός Βατερού 0-3
Λευκάδια Ημαθίας-Αρης Λόφων 3-1
Σιάτιστα - Καστορ   1-1
ΑΣ Πεντάβρυσου-Μακεδονικός Φούφας 1-1
Η βαθμολογία μετά από 23 αγωνιστικές

Θέση Ομάδα  Βαθμοί
1  Βατανιακός          51
2  Νάουσα               49
3  Πυρσός Γρεβενών49
4  Καστοριά            45
5  Εθνικός Βατερού 45
6  Λευκάδια Ημαθ.  44
7  Αλεξάνδρεια        41
8  Κάστωρ ΑΟ         34
9  Νίκη Αγκαθιάς     34 
10 Σβορωνος          30
11 ΑΜΣ Γαλατινής   29
12 Ολυμπος Λεπτ.   28
13 Σειρήνα Γρεβεν. 22
14 Εθνικός Κατερ.   22
15 Μακεδ. Φούφας  20
16 Αρης Λόφων       15
17 ΑΣ Πεντάβρυσου11
18 Σιάτιστα               6

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α' ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 17η Αγωνιστική

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/2/2011 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΚΕΡ. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ -ΑΕ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ ΠΟΛΥΔ 1-4
 ΑΕΠ ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥ - ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΕΡΑΤΑ 0-2
ΑΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑΣ – ΚΤΗΝ. ΑΣΤ. ΚΑΛΗΡΑΧΗΣ 2-4
ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΚΙΒΩΤΟΥ – ΑΡΗΣ ΚΑΡΠΕΡΟΥ 4-1
ΑΦΣ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ – ΝΕΟΧΩΡΙ 1-1
ΚΥΡΙΑΚΗ:  27/02/2011
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΙΤΕΑΣ – ΑΡΗΣ ΜΗΛΙΑΣ 1-2
ΠΟΝΤ. ΝΕΟΛ. ΠΟΝΤΙΝΗΣ – ΚΑΜΒ. ΔΕΣΚΑΤΗΣ 2-2
Βαθμολογία
17η αγωνιστική

Χάρυ Κλυν. Η Πολιτική Οξυδέρκεια σε Όλο της το Μεγαλείο!

Υπάρχουν προφήτες; Και όμως υπάρχουν! Όχι σαν αυτούς που «προφητεύουν» κάθε καλοκαίρι πόλεμο με την Τουρκία και τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και σαρώνουν τα super market για εβαπορέ , μακαρόνια κλπ.
Αναφερόμαστε σε κορυφαία πολιτική οξυδέρκεια από τον κορυφαίο εν ζωή Έλληνα κωμικό τον Χάρρυ Κλύν.
Διαβάστε λοιπόν τι έλεγε ο «προφήτης» αυτός το 1983!!! στην μπουάτ «Διαγώνιος», στην….
παράσταση «ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ», επ’ ευκαιρία της ανάληψης προ διετίας τότε (δηλαδή το 1981) της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Έλεγε λοιπόν:
«Εδώ και δύο χρόνια έχει αρχίσει το μεγάλο κακό που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων.
Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει.
Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης.»
Είπατε τίποτε; Πιστεύετε ότι οι πολιτικοί μας διαθέτουν το 20% αυτής της πολιτικής προνοητικότητας;
Posted by newdimensioncosmos

Όταν ρωτάμε: "Πως πάει η Δουλειά";

Εισπράτουμε τις παρακάτω Απαντήσεις:
**Πως Πάει η Δουλειά;**
1) Φούρναρης: Ψίχουλα
2) Μανάβης: Κολοκύθια
3) Αγρότης: Μαρασμός
4) Υφασματέμπορος: Πανί με Πανί
5) Ψαράς: Ούτε Λέπι
6) Φαρμακοποιός: Με το Σταγονόμετρο
7) Ηλεκτρολόγος: Δεν βλέπω φως
8) Υδραυλικός: Μούφα η Δουλειά
9) Μηχανικός Αυτοκινήτων: Στο Ρελαντί
10) Έμπορος Χαλιών: Χάλια
11) Κομμωτής: Τρίχες
12) Ψιλικατζής: Ψιλοπράγματα
13) Νεκροθάφτης: Ψόφια Πράγματα
14) Ο Απέναντι Νεκροθάφτης: Μεγάλη Νέκρα
15) Τυπογράφος: Ούτε φύλλο
16) Βοθρατζής: Σκατά
17) Ναυτικός: Πιάσαμε Πάτο
18) Στρατιωτικός: Βήμα Σημειωτόν
19) Χρηματιστής: %

Διεθνής ξεφτίλα: Κόβουν μέχρι και το ρεύμα από τις πρεσβείες μας

Διεθνές «ρεζιλίκι» υφίσταται η χώρα μας εξαιτίας των περικοπών του υπουργείου Εξωτερικών...
προς τις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία μας ανά τον κόσμο.
Οι διπλωματικοί υπάλληλοι εργάζονται σε αρκετές των περιπτώσεων κάτω από απερίγραπτες συνθήκες, χωρίς θέρμανση, ιντερνέτ, αστυνόμευση. Η κατάσταση σε κάποιες πρεσβείες είναι πραγματικά τραγική.
Με βάσει την εγκύκλιο που έστειλε η κεντρική υπηρεσία του ΥΠΕΞ προκειμένου να περικοπούν κατά 25% οι λειτουργικές δαπάνες, έχει προκληθεί πλήρης αποδιοργάνωση σε κάποιες από αυτές. Σύμφωνα με καταστάσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέσα από τις εφημερίδες και το διαδίκτυο, στην ελληνική πρεσβεία του Παρισιού για παράδειγμα, τσοντάρουν από την τσέπη τους για να καλύψουν τα έξοδα θέρμανσης και κίνησης.
Παράλληλα, εδώ και κάποιες μέρες η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο έχει μείνει χωρίς φύλαξη καθώς κόπηκαν τα κονδύλια, στη Βιέννη έμειναν χωρίς φως και τηλέφωνο, στη Μόσχα απέλυσαν και την τελευταία καθαρίστρια που είχε απομείνει, στο Λονδίνο δεν είχαν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ με επίσχεση εργασίας από το επιτόπιο προσωπικό τους κινδυνεύουν οι ελληνικές αρχές στην Τουρκία.
Το κερασάκι στην τούρτα όλων αυτών των δημοσιευμάτων έρχεται να τοποθετήσει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αποκαλύψεις» σχετικά με τις πρεσβείες μας σε διάφορα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Με τα πλέον μελανά χρώματα περιγράφει στην εφημερίδα, την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι υπάλληλοι της πρεσβείας του, ο πρέσβης του Τόκιο Νίκος Τσαμαδός, ο οποίος αφήνει να εννοηθεί πως θα ακολουθήσει το παράδειγμα του προκατόχου του «ο οποίος είχε επιτρέψει λόγω ανάλογων συνθηκών σε υπαλλήλους της πρεσβείας να εργάζονται ως σερβιτόροι για να τα βγάλουν πέρα».
Ο πρέσβης συνεχίζει λέγοντας πως μετά τα συμβάντα σε Ρώμη, Μπουένος Άϊρες, και Μαδρίτη, τους έχει ζητηθεί να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας, χωρίς όμως να υπάρχουν και τα ανάλογα κονδύλια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα κωμικοτραγική είναι η εικόνα που περιγράφει ο ίδιος ο πρέσβης όπου υπάλληλος αγόρασε με δικά του έξοδα καρέκλα γραφείου.
Ενώ την στιγμή που το ελληνικό κράτος μείωσε κατά 40% τις δαπάνες βενζίνης και διοδίων, διπλασιάστηκε το κόστος τους στο Ιαπωνικό κράτος, με αποτέλεσμα ο πρέσβης να τα πληρώνει από την τσέπη του. Ένα βήμα όμως πριν την έξωση βρίσκεται και το προξενείο του Λος Άντζελες καθώς δεν έχουν καταβληθεί ενοίκια δύο μηνών. Στην πρεσβεία μας στην Ουάσινγκτον οι υπάλληλοι είχαν να πληρωθούν από το Νοέμβριο, ενώ υπήρχε πρόβλημα με τους λογαριασμούς ύδρευσης και ηλεκτρικού. Σύμφωνα με την εφημερίδα 5 επιστολές είχε στείλει ο πρέσβης του Ναϊρόμπι στον υπουργό Εξωτερικών κ. Δρούτσα εκφράζοντας την απελπισία του προσωπικού.
Ο πρέσβης κ. Λούνδρας στην τελευταία επιστολή του, επισημαίνει ότι τα χρήματα για τον Ιανουάριο δεν έχουν αποσταλεί και δεν επαρκούν ούτε για την κάλυψη των εξόδων της Αρχής. «Ενδεικτικά υπηρεσιακά αυτοκίνητα δεν κινούνται έλλειψη μπαταρίας και βενζίνης, η γεννήτρια παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στην πρεσβευτική κατοικία δεν έχει καύσιμα, αλλά και η διαχειρίστρια εταιρεία γραφείων της πρεσβείας μας απειλεί πως θα στερήσει το δικαίωμα στάθμευσης εάν δεν καταβληθούν άμεσα τα χρωστούμενα.
Σε περίπτωση που έχετε αποφασίσει το κλείσιμο της Αρχής αυτής θα παρακαλούσαμε να το κάνετε με αξιοπρέπεια τηρώντας τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει στο όνομα της χώρας. Υπενθυμίζουμε ωστόσο ‘ότι πρόωρη μονομερής καταγγελία συμβολαίου ενοικίασης των γραφείων της πρεσβείας θα σημάνει πολύχρονο και εξευτελιστικό διασυρμό Ελλάδας και πρεσβείας στην υποσαχαρική Αφρική και όχι μόνο»
http://24wro.blogspot.com

Κοζάνη: Ιερέας με …καλλιτεχνικές ανησυχίες έβαλε μεσα στον ναό βρύση με ψάρι!!!

«Καλλιτεχνική» παρέμβαση στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, στο σύμβολο της Κοζάνης, έγινε από τον ίδιο τον ιερέα. Χωρίς κάποια ενημέρωση της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, τοποθετήθηκε μέσα στον ιερό του ναού μια….μαρμάρινη, κακόγουστη βρύση, με ένα…ψάρι, που δεν συνάδει με την αισθητική του ναού!
Η βρύση-έκτρωμα τοποθετήθηκε μπροστά στην αγιογραφία της Παναγίας! Και δεν είναι η μόνη παρέμβαση! Υπάρχουν πολλά έπιπλα που καλύπτουν και άλλες αγιογραφίες, ενώ υπάρχει και επιχρωμάτωση, η οποία προκαλεί επίσης ερωτηματικά!
Ήδη η προϊσταμένη της Εφορίας Μαρία Τσιάπαλη, η οποία δεν ενημερώθηκε για τη νέα αυτή (είχαν προηγηθεί ανάλογες κινήσεις σε επισκοπείο, αλλά και σε άλλους ιερούς ναούς, με εντολή του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου) απαράδεκτη παρέμβαση, έχει αποστείλει, σύμφωνα με πληροφορίες, έγγραφο πριν από αρκετές ημέρες στην Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, με το οποίο ζητά να απομακρυνθεί η βρύση-έκτρωμα.
Να σημειωθεί ότι ο ιερός ναός Αγίου Νικολάου είναι μνημείο και απαγορεύεται οποιαδήποτε παρέμβαση, χωρίς άδεια από την αρμόδια Εφορία και το ΚΑΣ!

Το μαχαίρι, οι μαντινάδες και ο Σισέ!

Όλοι έχουν πέσει πάνω από τον Τζιμπρίλ Σισέ, προκειμένου να παραμείνει στον Παναθηναϊκό...και μετά το καλοκαίρι.
Σήμερα τον περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη στα αποδυτήρια, καθώς εκεί βρίσκονταν περίπου 50 πενήντα παιδιά της Green Team που είχαν έρθει στην Αθήνα από το Ρέθυμνο και του προσέφεραν ένα κρητικό μαχαίρι συνοδευμένο από δύο μαντινάδες.
«Δώρο τιμής και σεβασμού, στον αρχηγό που αξίζει. Κρήτες Παναθηναϊκούς πάντα να σου θυμίζει», η πρώτη και η δεύτερη: «Άντρα θυμίζεις Κρητικό που πράμα δεν μασάει. Θεό και ηγέτη σε έχουμε που δεν τα παρατάει».

Θεόδωρε,να ζήσετε να τον θυμάστε.. (video) Γιούχα Πάγκαλου στο Παρίση

Σαν σήμερα στις 27 Φεβρουαρίου 1952,πέθανε σε ηλικία 74 ετών, ο Έλληνας στρατιωτικός και πολιτικός Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος με το κίνημα της 25ης Ιουνίου 1925 ανέτρεψε την κυβέρνηση Μιχαλακόπουλου και ανέλαβε ως δικτάτορας την πρωθυπουργία της χώρας....
Εν συνεχεία εκλέχτηκε πρόεδρος της δημοκρατίας παραμένοντας στην εξουσία μέχρι το 1926 οπότε και ανατράπηκε.
Η δικτατορία Πάγκαλου έμεινε στην ιστορία κυρίως για δύο πράγματα: Όσον αφορά την εσωτερική πολιτική, για την αστυνομική διάταξη που απαγόρευε στις γυναίκες να φοράνε φούστες που απέχουν πάνω από 30 πόντους από το έδαφος, και για τα σκάνδαλα, στα οποία αναμείχθηκαν μέλη της κυβέρνησης.
Πανάξιος απόγονος και πολιτικός συνεχιστής του ο εγγονός του, σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος...Έτσι είναι. Το αίμα νερό δεν γίνεται!
Ευτυχώς την σημερινή "χούντα" κάποιοι Έλληνες κυρίως μετανάστες προσπαθούν να την ρίξουν.
Δείτε ξανά το video απο την γιούχα που έφαγε ο Πάγκαλος στο Παρίσι όπου και αναγκάστηκε να φύγει απο την εκδήλωση που είχε πάει.
Σαν σήμερα στις 27 Φεβρουαρίου 1952,πέθανε σε ηλικία 74 ετών, ο Έλληνας στρατιωτικός και πολιτικός Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος με το κίνημα της 25ης Ιουνίου 1925 ανέτρεψε την κυβέρνηση Μιχαλακόπουλου και ανέλαβε ως δικτάτορας την πρωθυπουργία της χώρας....
Εν συνεχεία εκλέχτηκε πρόεδρος της δημοκρατίας παραμένοντας στην εξουσία μέχρι το 1926 οπότε και ανατράπηκε.
Η δικτατορία Πάγκαλου έμεινε στην ιστορία κυρίως για δύο πράγματα: Όσον αφορά την εσωτερική πολιτική, για την αστυνομική διάταξη που απαγόρευε στις γυναίκες να φοράνε φούστες που απέχουν πάνω από 30 πόντους από το έδαφος, και για τα σκάνδαλα, στα οποία αναμείχθηκαν μέλη της κυβέρνησης.
Πανάξιος απόγονος και πολιτικός συνεχιστής του ο εγγονός του, σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος...Έτσι είναι. Το αίμα νερό δεν γίνεται!
Ευτυχώς την σημερινή "χούντα" κάποιοι Έλληνες κυρίως μετανάστες προσπαθούν να την ρίξουν.
Δείτε ξανά το video απο την γιούχα που έφαγε ο Πάγκαλος στο Παρίσι όπου και αναγκάστηκε να φύγει απο την εκδήλωση που είχε πάει.

Με αλυσίδες η κυκλοφορία στη Μακεδονία

Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στο νομό της Φλώρινας από το 20ο έως το 30ο χλμ. μέσω Βιτσίου, εξαιτίας παγετού, αλλά και για την πρόσβαση των οχημάτων στη Βλάστη Κοζάνης.
Οι υπηρεσίες της Τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους, στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των συνθηκών παγετού, αλλά και ομίχλης, σε ορισμένα σημεία του.
Ανοιχτός χωρίς να απαιτούνται αλυσίδες είναι ο δρόμος από τον Άγιο Αθανάσιο και την Κερασιά προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν.
Ανοιχτός είναι ο δρόμος από Βέροια και Νάουσα προς το χιονοδρομικό κέντρου του Σελίου, ενώ αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων στα «3-5 Πηγάδια».
zougla

Οκτώ λάθη που κάνετε στην κουζίνα σας!!!

Ένας σοβαρός λόγος για την έξαρση που παρουσιάζουν οι τροφικές δηλητηριάσεις είναι ότι στις τροφές περιέχονται ολοένα και περισσότερα βακτηρίδια. Το γεγονός αυτό καθιστά επιτακτική την ανάγκη να μεταχειρίζεστε τα τρόφιμα σωστά.
Ο τρόπος που προετοιμάζετε, μαγειρεύετε και αποθηκεύετε τα τρόφιμα μπορεί να αποτελεί τη διαφορά για το αν τα βακτηρίδια που περιέχονται σ’ αυτά αναπτύσσονται ή πεθαίνουν και για το αν θα αρρωστήσετε ή θα παραμείνετε υγιείς.
Στην πραγματικότητα χιλιάδες περιστατικά τροφικών δηλητηριάσεων συμβαίνουν εξαιτίας επικίνδυνων λαθών που κάνουν οι άνθρωποι στην κουζίνα τους. Σύμφωνα με τη διατροφολόγο κ. Λίλη Καλογερά, τα λάθη αυτά είναι κυρίως τα εξής:

1. Το ανεπαρκές μαγείρεμα του κρέατος, των πουλερικών και των θαλασσινών, καθώς και η κατανάλωση ωμού κρέατος και ωμών θαλασσινών. Τα τρόφιμα αυτά μπορεί να κρύβουν επικίνδυνα βακτηρίδια, τα οποία θανατώνονται μόνο με καλό μαγείρεμα.

Προληπτικά μέτρα:
• Για να είστε σίγουροι ότι το κρέας και τα πουλερικά είναι καλά μαγειρεμένα, να χρησιμοποιείτε ένα θερμόμετρο κρέατος για να μετράτε την εσωτερική θερμοκρασία.
• Για να ψηθούν μέτρια, στο χοιρινό και το βοδινό η θερμοκρασία θα πρέπει να φτάνει τους 70 οC, στο μοσχάρι και το αρνάκι τους 75 οC και στα πουλερικά τους 80 οC ή ώσπου το ζουμί να βγαίνει καθαρό, να έχουν ροδίσει και να μπορεί το κρέας να τρυπηθεί άνετα με το πιρούνι. Τα ψάρια πρέπει να ανοίγουν εύκολα με το πιρούνι και να μη φαίνονται διαφανή.
• Αποφεύγετε να τρώτε ωμά οστρακοειδή. Ακόμη κι αν έχουν μαζευτεί από καθαρά νερά, μπορεί να περιέχουν υψηλά επίπεδα βακτηριδίων.
• Για να εξασφαλίζετε ότι τα οστρακοειδή δεν περιέχουν βακτηρίδια, μαγειρεύετε τις ωμές γαρίδες ώσπου να γίνουν ροζ και σφιχτές, τα μύδια και τα στρείδια ώσπου να γίνουν βαριά και αδιαφανή (οι άκρες των στρειδιών θα πρέπει ν’ αρχίσουν ν’ ανοίγουν προς τα πάνω), τα μαλάκια, τα μύδια και τα στρείδια επί 4-5 λεπτά μέχρι να ανοίξει το όστρακο, τον αστακό μέχρι να πάρει ζωντανό κόκκινο χρώμα (10-12 λεπτά για τα πρώτα 500 γραμμ. και μετά από ένα λεπτό για κάθε επιπλέον 250 γραμμ.).

2. Να αφήνετε τα φαγητά σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό ισχύει σχεδόν για οποιαδήποτε μαγειρεμένη τροφή, συμπεριλαμβανομένων λαχανικών, ζυμαρικών, ρυζιού και πατάτας, που δεν έχουν κανένα πρόβλημα σε θερμοκρασία δωματίου όταν είναι ωμά, αλλά είναι ευάλωτα σε βακτηρίδια μετά το μαγείρεμα.

Προληπτικά μέτρα:
• Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να βάζετε στο ψυγείο τα υπόλοιπα των φαγητών αμέσως μετά από κάθε γεύμα.
• Για να κρυώνετε τις σούπες, τα φαγητά της κατσαρόλας και άλλα υπολείμματα ώστε να τα βάζετε γρήγορα στο ψυγείο για συντήρηση στην ψύξη, να τα χωρίζετε σε μικρά ρηχά σκεύη, να βάζετε από πάνω ένα καπάκι και να τα τοποθετείτε κάτω από τη βρύση, να τα βουτάτε σε κρύο νερό ή να τα βάζετε στο ψυγείο χωρίς σκέπασμα ή μισοσκεπασμένα.

3. Να κρατάτε ζεστά φαγητά σε θερμοκρασία χαμηλότερη απ’ αυτή που πρέπει, σε θερμαινόμενο δίσκο ή στο φούρνο. Αν τα φαγητά δεν διατηρούνται αρκετά ζεστά μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος, τα βακτηρίδια μπορεί να πολλαπλασιαστούν.

Προληπτικά μέτρα:
• Το φάσμα της ασφαλούς θερμοκρασίας για να διατηρείτε το φαγητό ζεστό είναι από 60-75 οC.
• Φροντίστε να βεβαιωθείτε ότι ο θερμαινόμενος δίσκος ή ο φούρνος σας διατηρούν αυτή την απαιτούμενη θερμοκρασία. Αν το ζουμί σιγοβράζει, είναι αρκετά ζεστός.

4. Να μη ζεσταίνετε τα υπολείμματα αρκετά και σε βάθος.

Προληπτικά μέτρα:
• Για να ξαναζεσταίνετε τα υπολείμματα τέλεια, σκεπάζετε την κατσαρόλα ή το τηγάνι για σωστή κατανομή της θερμότητας.
• Όταν ξαναζεσταίνετε μαγειρευτό φαγητό ή σούπες, να τα ανακατεύετε για να εξασφαλίζετε ότι θα ζεσταθούν σε βάθος.
• Όταν χρησιμοποιείτε φούρνο μικροκυμάτων, γυρίζετε ή ανακατεύετε πού και πού τις τροφές όσο ζεσταίνονται.
• Ελέγχετε τα κρύα σημεία για να βεβαιωθείτε ότι η τροφή έχει ζεσταθεί σε βάθος.

5. Να μην πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά.

Προληπτικά μέτρα:
• Για μέγιστη ασφάλεια, πλένετε όλα τα νωπά προϊόντα με νερό πριν τα μαγειρέψετε ή τα σερβίρετε.
• Τρίβετε τα καρότα και τα άλλα λαχανικά από ρίζες, που είναι πιθανότερο να έχουν χώμα, με μια βούρτσα για λαχανικά.

6. Να μαγειρεύετε λίγο το φαγητό, να το βάζετε στο ψυγείο και να τελειώνετε το μαγείρεμα την επόμενη μέρα.

Προληπτικά μέτρα:
• Αν προετοιμάζετε ένα φαγητό πριν, μαγειρεύετέ το τελείως, βάζετέ το στο ψυγείο ή στην κατάψυξη αμέσως και μετά ξαναζεσταίνετέ το σε βάθος.

7. Να ξεπαγώνετε τροφές πάνω σε έναν πάγκο εργασίας ή μέσα στο νεροχύτη.

Προληπτικά μέτρα:
• Ξεπαγώνετε τα φαγητά στο ψυγείο, αφήνοντάς τα 24 ώρες για τέλειο ξεπάγωμα.
• Αν δεν έχετε πολύ χρόνο, τυλίγετε τα φαγητά υδατοστεγώς και ξεπαγώνετέ τα σε κρύο νερό, το οποίο θα αλλάζετε κάθε 30 λεπτά.

8. Να μην πλένετε τις επιφάνειες της κουζίνας, τα σκεύη και τα διάφορα βοηθητικά αντικείμενα, όπως γάντια φούρνου και ποδιές, αρκετά συχνά.

Προληπτικά μέτρα:
• Τρίβετε όλη την κουζίνα κάθε εβδομάδα και τους λεκέδες καθημερινά.
• Πλένετε τους πάγκους εργασίας, τις εστίες και τα εργαλεία, όπως μπλέντερ και ανοιχτήρια κονσερβών, με ζεστή σαπουνάδα μετά από κάθε χρήση.
• Επίσης, βεβαιωθείτε ότι πλένετε και σιδερώνετε συχνά τις πετσέτες της κουζίνας, τις πετσέτες για τα πιάτα, τις ποδιές και τα γάντια.
belife.gr