ΣΙΝΕ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Φωτογραφίες...ΜΗΝ ΤΙΣ ΔΕΙΤΕ: 'Υπάρχουν βυζιά και ...βυζιά (58+)

Σας προειδοποιήσαμε...
Πηγή

Αγόρασαν 28χρονη 5000? για να την εκδίδουν!!!

-Την κρατούσαν φυλακισμένη σε διαμέρισμα και την εξέδιδαν σε αλλοδαπούς
-Συνέλαβαν Αλβανίδα μέλος της σπείρας που έκανε σωματεμπορία
-Αναζητούν ακόμα δυο συνεργούς της
Στο μαρτύριο μιας 28χρονης Ρουμάνας έδωσαν τέλος οι άνδρες της Ασφάλειας Χαλκίδας, μετά την εξάρθρωση τριμελούς οργανωμένης ομάδας, που δραστηριοποιούταν στο...
χώρο του οργανωμένου εγκλήματος και η οποία ενεργούσε σωματεμπορία γυναικών (trafficking).
Ειδικότερα, σε αιφνιδιαστική έρευνα που έκαναν χθες το πρωί , σε διαμέρισμα στην πόλη της Χαλκίδας, συνέλαβαν επΆ αυτοφώρω 28χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Αλβανίας, να κατακρατεί παράνομα με

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ VIDEO: Δείτε τι προκαλεί η ραδιενέργεια

Στις 26 Απριλίου, στη 01.23.40, η καρδιά της Ευρώπης σταμάτησε να χτυπά… Στην Ουκρανική πόλη Τσερνομπίλ, ο πυρηνικός αντιδραστήρας εκρήγνυται.  
Ασύλληπτες ποσότητες ραδιενέργειας σαρώνουν την γηραιά ήπειρο από βορρά σε νότο και από ανατολή σε δύση. Η Σοβιετική Ένωση είναι ανίκανη να αντιδράσει, να προλάβει να συμμαζέψει...
Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν τις πρώτες ημέρες στην Ουκρανική πόλη, χωριά εκκενώνονται, ο στρατός προσπαθεί να σώσει ότι σώζεται. Η ραδιενέργεια όμως δεν είναι ένας εχθρός που μπορείς να δεις, να τον βάλεις στο στόχαστρο και να τον πυροβολήσεις. Η

Γυναίκα έκρυβε 166 αντικείμενα στον κόλπο της! (Photos)

Μια γυναίκα από την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ συνελήφθη ως ύποπτη για διάρρηξη, και μετά από εξονυχιστικό σωματικό έλεγχο, οι αρχές βρήκαν μια πλούσια γκάμα 166 αντικειμένων τα οποία είχε κρύψει στον κόλπο της! Δείτε το πλήρες μενού…
54 σακουλάκια γεμάτα ηρωίνη
Γυναίκα έκρυβε 166 αντικείμενα στον κόλπο της! (Photos) (1)
31 άδεια σακουλάκια
Γυναίκα έκρυβε 166 αντικείμενα στον κόλπο της! (Photos) (2)
8,5 χάπια
Γυναίκα έκρυβε 166 αντικείμενα στον κόλπο της! (Photos) (3)
51 δολάρια
Γυναίκα έκρυβε 166 αντικείμενα στον κόλπο της! (Photos) (4)
22 cents
Γυναίκα έκρυβε 166 αντικείμενα στον κόλπο της! (Photos) (5)
Πηγή

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε γνωστός τραγουδιστής!

Αγαπημένος ερμηνευτής έπεσε λιπόθυμος κατά τη διάρκεια της πρόβας που έκανε για τις νέες του εμφανίσεις και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο από τους συνεργάτες του. 
Ο τραγουδιστής που ετοιμάζεται για το νέο του πρόγραμμα, τις τελευταίες μέρες ένιωθε μια έντονη αδιαθεσία, την οποία απέδιδε σε υπερκόπωση χωρίς να ζητήσει ιατρική συμβουλή.
Όμως οι πολύωρες πρόβες του φαίνεται ότι χειροτέρεψαν κατάσταση της υγείας του.
Μια ίωση που τον ταλαιπωρούσε καιρό και ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την υγεία του φαίνεται ότι ήταν ο χειρότερος συνδυασμός.
Σύμφωνα με στενό του συνεργάτη, ο γιατρός του συνέστησε ξεκούραση και φαρμακευτική αγωγή τουλάχιστον για 1 εβδομάδα.
Το ανησυχητικό πάντως για τους γιατρούς δεν ήταν τόσο η ίωση αλλά το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ερμηνευτής και που είναι επικίνδυνο για την πορεία της υγείας του.
newsbomb

Το μεγαλύτερο φεγγάρι των τελευταίων 18 ετών

Στη μικρότερη απόσταση των τελευταίων 18 ετών από τη Γη θα βρεθεί το Σάββατο η Σελήνη. Το ασυνήθιστο αυτό φαινόμενο ονομάζεται σεληνιακό περίγειο και έχει πυροδοτήσει ανησυχίες και έντονη φημολογία για μεγάλες φυσικές καταστροφές, αν και οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν στην πλειονότητά τους τις εν λόγω εικασίες ανυπόστατες.
Η απόσταση μεταξύ Σελήνης και Γης θα μειωθεί μόλις στα... 356.500 χιλιόμετρα, γεγονός που σημαίνει ότι το αυριανό φεγγάρι θα φαίνεται μεγαλύτερο και πιο λαμπερό από ποτέ εφόσον ο ουρανός δεν είναι νεφελώδης. Στη διάρκεια του φαινομένου του περιγείου, η Σελήνη φαίνεται μέχρι 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη. Το φαινόμενο όμως είναι ακόμα πιο έντονο όταν συμπίπτει με πανσέληνο, όπως θα συμβεί αύριο.
Ο συνδυασμός της πανσελήνου με το σεληνιακό περίγειο συμβαίνει περίπου μια φορά κάθε δύο ή τρία χρόνια. Ωστόσο τόσο κοντά έχει να βρεθεί το φεγγάρι στη γη από το 1993…

Η εμπειρία του παρελθόντος
Αρκετοί ωστόσο είναι εκείνοι που σπεύδουν να συνδέσουν το φαινόμενο - γνωστό και ως σεληνιακό περίγειο – με φυσικές καταστροφές που είχαν σημειωθεί κατά τη διάρκεια προηγούμενων κοντινών ταξιδιών της Σελήνης προς τη Γη
Συγκεκριμένα, αναφέρουν τις χρονιές 1955, 1974, 1992 και 2005, κατά τις οποίες ακραία καιρικά φαινόμενα είχαν πλήξει τον πλανήτη. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του τσουνάμι που τον Δεκέμβριο του 2004 είχε στοιχίσει τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων στην Ινδονησία, λίγες μέρες πριν την εμφάνιση της τεράστιας Σελήνης στον νυχτερινό ουρανό τον Ιανουάριο του 2005.
Τι λένε έλληνες και ξένοι επιστήμονες
Οι καθηγητές Αστροφυσικής του Α.Π.Θ. Λουκάς Βλάχος και Νικόλαος Σπύρου, κάνουν λόγο περί ανοησιών και υποστηρίζουν πως ο κόσμος δεν πρέπει να λαμβάνει υπόψη τέτοιες τοποθετήσεις.
«Πρόκειται για μια μικρή ασήμαντη διαταραχή. Τίποτα απολύτως δε θα συμβεί. Μόνο περιφρόνηση μπορώ να έχω σ’ αυτούς που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, γιατί δείχνει αγραμματοσύνη και έλλειψη εμπιστοσύνης στην επιστήμη. Και να συνέβαινε κάτι τέτοιο, δε θα ήμασταν ατάραχοι αυτές τις μέρες. Θα μας απασχολούσε ιδιαίτερα», δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο κ. Βλάχος. Από την πλευρά του ο κ. Σπύρου επισήμανε πως μπορεί η τροχιά της Σελήνης προς τη Γη να είναι ελλειπτική, αλλά αυτό δε συντρέχει καμία ανησυχία.
Αλλά και οι ξένοι επιστήμονες  υπογραμμίζουν ότι το στενό φλερτ της Γης με τον δορυφόρο της δεν θα επηρεάσει τις ισορροπίες στον πλανήτη μας. " Δεν θα υπάρξουν σεισμοί ή εκρήξεις ηφαιστείων λόγω του φαινομένου, εκτός βέβαια και αν επρόκειτο έτσι κι αλλιώς να συμβούν" επισημαίνει ο αστρονόμος Πιτ Γουίλερ από το Διεθνές Κέντρο Ραδιοαστρονομίας (ICRAR). "Αυτό που αναμένεται να παρατηρηθεί είναι η μεγαλύτερη από το συνηθισμένο άνοδος της στάθμης της παλίρροιας κατά τη διάρκεια του φαινομένου, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να είναι ανησυχητικό" προσθέτει.
Και ο αυστραλός αστρονόμος Ντέιβιντ Ρένεκε συμπληρώνει χαριτολογώντας: "Με λίγη προσπάθεια μπορεί κανείς να συνδέσει οποιαδήποτε φυσική καταστροφή με κάποιο αστρονομικό γεγονός".
Η σχέση παλίρροιας και Σελήνης.
Οι παλίρροιες παρατηρούνται κυρίως σε στενά περάσματα θαλασσών, ισθμούς, πορθμούς αλλά και στην ανοικτή θάλασσα. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η στάθμη των νερών για 6 ώρες συνέχεια να ανεβαίνει και ύστερα πάλι για 6 ώρες να κατεβαίνει. Δηλαδή κάθε 24ωρο παρατηρούνται δύο ανυψώσεις και δύο ταπεινώσεις. Η άνοδος της στάθμης του νερού ονομάζεται πλημμυρίδα, η δε κάθοδος αμπώτη. Και τα δύο φαινόμενα μαζί αποτελούν το φαινόμενο της παλίρροιας.
Το φαινόμενο της παλίρροιας προκαλείται κυρίως από τη Σελήνη. Η έλξη που ασκεί η Σελήνη πάνω στη Γη και συγκεκριμένα πάνω στο υγρό στοιχείο της, είναι 2,2 φορές μεγαλύτερη από την έλξη που ασκεί ο Ήλιος στο ίδιο στοιχείο. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι, ο Ήλιος μπορεί μεν να έχει 1.500.000 φορές περισσότερη μάζα από τη Σελήνη, βρίσκεται όμως σε απόσταση 375 φορές μεγαλύτερη από την απόσταση που βρίσκεται η Σελήνη.
Με αυτό σαν δεδομένο, αν υποθέσουμε, ότι όλη η επιφάνεια της Γης ήταν αποκλειστικά υδάτινη, τότε με την επίδραση της έλξης της Σελήνης τα νερά θα μαζεύονταν περισσότερο προς το μέρος της Σελήνης και, όπως διδάσκει η Μηχανική των ρευστών, θα μαζεύονταν και στο διαμετρικά αντίθετο μέρος της Γης. Η δύναμη της βαρύτητας που ασκεί η Σελήνη στη Γη, έχει ως αποτέλεσμα το φαινόμενο της παλίρροιας.
Το πλησιέστερο προς τη Σελήνη σημείο απέχει 12.756 Κm (διάμετρος της Γης) λιγότερο από το αντιδιαμετρικό σημείο. Έτσι, οι δυνάμεις που ασκεί ο Σελήνη στα δύο αυτά σημεία και στο κέντρο της Γης είναι διαφορετικές. Η διαφορά αυτή είναι η αιτία που δημιουργεί το φαινόμενο της παλίρροιας.
Η σεληνιακή περίγειος από... αστρολογική πλευρά!
Η σεληνιακή περίγειος συμπίπτει με την πανσέληνο του μήνα και γίνεται στις 19 Μαρτίου στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου. Το γεγονός επηρεάζει κυρίως όσους έχουν γεννηθεί γύρω στις 19 των μηνών Μαρτίου, Ιουνίου, Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Μια σημαντική όψη που πραγματοποιείται είναι το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα, που σύμφωνα με τους αστρολόγους είναι μία θέση που θα δημιουργήσει μεγάλο φανατισμό, σε βαθμό υπερβολής! Είναι πολύ πιθανό να δούμε κοινωνικές εξεγέρσεις σε όλο τον κόσμο που θα συνοδευτούν από ακραία γεγονότα.
Με δεδομένο ότι η 19η Μαρτίου ανήκει στα διαστήματα με "σελήvη εκτός πoρείας" όπως λένε εκείνοι που ασχολούνται με την αστρολογία, θα πρέπει να αναμένουμε μία δυσλειτουργία στην καθημερινότητά μας, ως προς γεγονότα που θα ξεκινήσουν αυτήν την περίοδο.
Καλό είναι να αποφύγουμε σημαντικές διαπραγματεύσεις, υπογραφές ή αιτήσεις αλλά και νέες σχέσεις, αφού το πιθανότερο είναι ότι θα καθυστερήσουν ή δεν θα  εξελίχθουν ποτέ. Για όσους πιστεύουν στα ζώδια, οι αστρολόγοι λένε ότι τις ημέρες γύρω από την 19η Μαρτίου, τo αvθρώπιvo μυαλό δεv θα βρίσκεται και στην καλύτερη φάση... λειτoυργίας του!
Star

Aπό που πήρε ο Κούγιας τις κασσέτες;;; Video

goladas.blogspot.com

Έψαχναν θησαυρό για να "σώσουν" την Ελλάδα!

Μία απίστευτη δικαιολογία βρήκαν τέσσερις επίδοξοι χρυσοθήρες-κάτοικοι Αλεξανδρούπολης, όταν τελικά έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν από την αστυνομία.
Η επιχειρηματολογία που ανέπτυξαν είναι ότι έψαχναν το θησαυρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η αξιοποίηση του οποίου θα έσωζε την Ελλάδα από την δεινή θέση που έχει περιέλθει!
Ο συνταξιούχος καπετάνιος και οι τρεις άνεργοι φίλοι του πραγματικά κατέστρωσαν ένα σχέδιο που όμοιό του δε θα υπήρχε άλλο, αξιοποιώντας παλιούς χάρτες και πληροφορίες. Μόνο που δεν πρόλαβαν να το ολοκληρώσουν τις εκσκαφές στην περιοχή της ορεινής Ροδόπης.
Άνοιξαν μια τεράστια τάφρο, χρησιμοποιώντας κομπρεσέρ και γεννήτριες με φτυάρια, τσάπες, σ΄ ένα σημείο δύσβατο, που δύσκολα προσεγγίζεται. Έφτασαν στο Παπίκιο Όρος της Ροδόπης, που υπήρξε φημισμένο κέντρο μοναχισμού από τον 11ο έως τον 15ο αιώνα μ.Χ., εφάμιλλο του Αγίου ‘Ορους.
Οι τέσσερις άνδρες όμως έπεσαν στην αντίληψη τσομπάνηδων, που κινούνται στην περιοχή, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία και τους έπιασε για παράνομη ανασκαφή σε χώρο που δε θεωρείται αρχαιολογικός, ενώ κατέσχεσε όλο τον εξοπλισμό τους, γεννήτρια, κομπρεσέρ κλπ.
Zougla

Ο βιολιστής του μετρό (πείραμα)!!! Πολύ ενδιαφέρον.

Κάποιο κρύο πρωινό του Ιανουαρίου, ένας άντρας κάθησε σε ένα κεντρικό σταθμό του μετρό και ξεκίνησε να παίζει το βιολί του. Έπαιξε για περίπου 45 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτών των 45 λεπτών, δεδομένου ότι ήταν ώρα αιχμής, πέρασαν από μπορστά του αρκετές χιλιάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι πηγαίνοντας στη δουλειά τους.
Τρία λεπτά μετά την έναρξη της μουσικής, ένας μεσήλικος κύριος παρατήρησε ότι υπήρχε ένας μουσικός που έπαιζε βιολί, τον κοίταξε για λίγα δευτερόλεπτα και συνέχισε το βιαστικό του βηματισμό. Ένα λεπτό αργότερα, ο βιολιστής εισέπραξε το πρώτο του δολλάριο, από μια κυρία που το πέταξε στο καπέλο του καθώς περνούσε από μπροστά του χωρίς να σταματήσει καθόλου. Λίγο αργότερα, κάποιος ακούμπησε στον τοίχο και τον άκουσε για λίγο, αλλά μετά κοίταξε το ρολόι του και έφυγε βιαστικός...

Πιο πολύ από όλους τους περαστικούς, ασχολήθηκε μαζί του ένα τρίχρονο αγόρι που ήθελε να σταματήσει για να ακούσει, αλλά η μητέρα του τον τράβηξε για να συνεχίσουν τη διαδρομή τους. Το παιδί κοιτούσε συνεχώς προς τα πίσω καθώς απομακρυνόταν. Το ίδιο επαναλήφθηκε και με άλλα παιδιά και τους γονείς τους, οι οποίοι – χωρίς καμία εξαίρεση – τα τράβαγαν για να συνεχίσουν το δρόμο τους.
Στα 45 λεπτά μουσικής, συνολικά σταμάτησαν για να ακούσουν – έστω και για λίγο – μόνο 6 άνθρωποι. Περίπου 20 άνθρωποι έριξαν λεφτά στο καπέλο καθώς συνέχιζαν να περπατούν, χωρίς να ελαττώσουν την ταχύτητα του βηματισμού τους. Η συνολική είσπραξη ήταν 32 δολλάρια. Όταν η μουσική σταμάτησε και υπήρξε σιωπή, κανείς δεν το πρόσεξε. Κανείς δε χειροκρότησε, ούτε υπήρξε κανενός άλλου είδους αναγνώριση.
Αυτό που δεν ήξερε κανείς ήταν ότι ο συγκεκριμένος βιολιστής ήταν ο Joshua Bell, ένας από τους καλύτερους μουσικούς του κόσμου, και έπαιζε με ένα βιολί Stradivarius αξίας 3,5 εκατομμυρίων δολλαρίων, κατασκευασμένο από τον ίδιο τον Antonio Stradivari το 1713. Δύο ημέρες νωρίτερα, ο Joshua Bell έπαιξε σε ένα κατάμεστο θέατρο της Βοστώνης και η τιμή ενός κάτω-του-μετρίου εισητηρίου ήταν 100 δολλάρια. Ο Bell αμοίβεται με περίπου 1000 δολλάρια το λεπτό!
Το συγκεκριμένο πείραμα, δηλαδή το να παίξει ο Joshua Bell στο σταθμό του μετρό incognito, οργανώθηκε από την εφημερίδα Washington Post, ως μέρος μιας κοινωνικής μελέτης περί του τι εκλαμβάνουμε ως σημαντικό, τι μας αρέσει, και σε τι δίνουμε προτεραιότητα. Η γενική περιγραφή του πειράματος ήταν: «Σε ένα συνηθισμένο περιβάλλον, σε μια ακατάλληλη ώρα, αντιλαμβανόμαστε το ωραίο; Σταματάμε για να το ευχαριστηθούμε; Αναγνωρίζουμε το ταλέντο σε ένα μη-αναμενόμενο περιβάλλον;»
Διαπίστωση: Πολλοί άνθρωποι δέχονται να πληρώσουν υψηλά ποσά για ένα προϊόν ή υπηρεσία, εφόσον ο τόπος και ο χρόνος είναι κατάληλα, αλλά ούτε καν προσέχουν ακριβώς το ίδιο προϊόν ή υπηρεσία σε ανύποπτο χώρο και χρόνο.

Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern!!! -ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ

Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern. Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει: «Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».
Αγαπητοί Ελληνες, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.
Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι’ εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν’ απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.
Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι’ ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι’ επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν’ αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι’ εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι’ έχετε δίκιο.
Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι’ από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα.
Και η απάντηση που δόθηκε από ένα συμπατριώτη μας:
Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber, ονομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς. Είμαι δημόσιος λειτουργός κι’ όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συμπατριωτών» σου (μου) και άλλων «συμπατριωτών» σου (μου) αναφέρουν, ως βρισιά και με περίσσεια χλεύη. Ο μισθός μου είναι 1.000. Το μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ’ έχουν παρασύρει, να νομίζεις. Ούτε 1.000 λιγότερα από σένα.
Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι’ έναντι αυτών των 200 δις που λέτε, ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.
Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο η πολιτικοί μας γι’ αυτή την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν’ αναλαμβάνει, όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι). Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν. Είμαι σίγουρος, ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με, κι’ αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.
Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα.
Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:
α) Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.
γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.
δ) Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ’ Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επεδίκασαν οι Σύμμαχοι.
ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).
στ) Στην ατίμητη ηθική προσβολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.
Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν, αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο με πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου, τους Έλληνες !
Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ.
Ξέρεις Walτer, σύντομα δε θα μπορώ ν’ αγοράζω Γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θάχω λεφτά. Εγώ Walτer μεγάλωσα στα λίγα, θα τ’ αντέξω . και μην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, . είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί, για να τους βοηθήσουμε, να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση . αλλά εσείς βρε Walτer, . τους ανέργους σας, που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πως θα τους αντιμετωπίσετε;
Πες μου σε παρακαλώ . έχω απορία: εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι’ απ’ όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συμπατριώτες). Πρέπει να φύγουμε, για να σωθούμε από μια Ένωση, κατ’ επίφαση. Από μια ομάδα κερδοσκόπων. Από μια ομάδα, στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώναμε τα προϊόντα των συμπαικτών !
Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν’ αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συμμαχικά προϊόντα, γιατί, . δεν μπορούν και δεν πρέπει ! … Δεν το αξίζουν. Θα πρέπει να σταματήσουν ν’ αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA. Γιατί δε θα μπορούν πια να τ’ αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ, τι να κάνουμε !
Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες «λεπτομέρειες» . αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής μου. Ξέρεις βρε φίλε Walτer, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης! Τα θέλω τώρα, που μπορεί να πεθάνω, . αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες μου ! 
Πηγή

∆ραµατικές ώρες για την ανθρωπότητα!!!

Ειδικός επιστήµονας µετράει τα επίπεδα ραδιενέργειας σε ηλικιωµένη γυναίκα από την περιοχή της Φουκουσίµ.
Γάλλοι ειδικοί προειδοποιούν ότι εάν µέχρι αύριο οι Ιάπωνες δεν µπορέσουν να ελέγξουν την κατάσταση, «δεν θα υπάρχει πλέον ελπίδα και τα πράγµατα θα είναι ίσως και χειρότερα απ’ ό,τι στο Τσερνόµπιλ».
Βάσει τουχειρότερουσεναρίου εξελίσσεται η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία, σύµφωνα µε ειδικούς από όλον τον κόσµο, αν καιχθες το βράδυ άρχισε να αχνοφαίνεταιµια πιθανή λύση καθώς ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκε µια νέα γραµµή µεταφοράς ρεύµατος στον σταθµό της Φουκουσίµα που θα βοηθήσει στην πλήρη λειτουργία τωναντλιών οι οποίες τροφοδοτούν µενερό τους πυρήνες των αντιδραστήρων, επιτυγχάνοντας την ψύξη τους. «Ολοι εργάζονται όσο πιο γρήγορα µπορούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος τουεργοστασίου χωρίςνα δώσει περισσότερες λεπτοµέρειες.
Νωρίτερα χθες ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πυρηνικών της Ρωσίας Σεργκέι Κιριγένκο είχε αναφέρει ότι η κατάσταση εξελίσσεται σύµφωνα µε το χειρότερο σενάριο, «το οποίο θα έχει συνέπειες µεγαλύτερες από εκείνες που προκλήθηκαν µετά το πυρηνικό δυστύχηµα του Τσερνόµπιλ», ενώ τηνίδια διαπίστωση έκανε έπειτα από ενηµέρωση από ειδικούς η υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας Ναταλί Κοσιουσκό-Μοριζέ. Βάσει των ανακοινώσεων των ιαπωνικών αρχών, διερράγη το κέλυφος και δεύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα, του υπ’ αριθµ. 3, στον σταθµό της Φουκουσίµα, µε αποτέλεσµα να διαρρεύσει και από εκεί καπνός µε ραδιενεργά στοιχεία, ενώ και στον αντιδραστήρα 4 τα επίπεδα ραδιενέργειας ήταν πολύ υψηλά. Γάλλοι ειδικοίπροειδοποίησαν ότι, εάν µέχρι αύριο τα συνεργεία δεν µπορέσουν να ελέγξουν την κατάσταση, «δεν θα υπάρχει πλέον ελπίδα και τα πράγµατα θα είναι παρόµοια ή ίσωςκαι χειρότερα απ’ ό,τι στο Τσερνόµπιλ».
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ επιδεινώθηκε τόσο ώστε τα συνεργεία που εργάζονταν για την αντιµετώπιση της κρίσης αποσύρθηκαν χθες το πρωί καθώς τα επίπεδα της ραδιενέργειας αυξήθηκαν πάρα πολύ. Επέστρεψαν το βράδυ, όµως σύµφωνα µε ειδικούς χάθηκε πολύτιµος χρόνος στην πρόληψητης πυρηνικήςτήξης, µια και η κατάστασητουλάχιστον στους πέντε από τους έξι αντιδραστηρες παραµένει κρίσιµη. Λεπτοµέρειες για το τι ακριβώς συνέβη που οδήγησεστην αύξηση της ραδιενέργειας δεν δόθηκαν, γεγονός που επέτεινε τις διαµαρτυρίες από όλον τον κόσµο για την περιορισµένη ενηµέρωση σχετικά µε τις εξελίξεις στη Φουκουσίµα. Πάντως, λίγο πριν από την αναχώρηση παρατηρήθηκαν σύννεφα λευκού καπνού πάνω απόέναν αντιδραστήρα, γεγονός που υποδηλώνει µάλλον την έκλυση ραδιενέργειας. Σε έναν άλλο αντιδραστήρα ξέσπασε φωτιά για δεύτερη φορά τις τελευταίες δύο ηµέρες.
Κάποια στιγµή στηδιάρκεια της χθεσινής ηµέρας, η κρατική τηλεόραση της Ιαπωνίας έδειξε στρατιωτικά ελικόπτερα να απογειώνονται για να πετάξουνπάνω από τοπυρηνικό συγκρότηµα µε την πρόθεση να ρίξουν καινερό στους αντιδραστήρες που αντιµετωπίζουν τα µεγαλύτεραπροβλήµατα,σε µια προσπάθεια να πέσει η θερµοκρασία τους. Οµως το υπουργείο Αµυνας ανακοίνωσε αργότερα ότι αυτό δεν έγινε, παρότι το συγκεκριµένο σενάριο ακόµα εξετάζεται, κυρίως για τον αντιδραστήρα 3. ∆ραµατικές στιγµές πάντως περνούν οι κάτοικοι της επαρχίας Φουκουσίµα. «Η ανησυχία και η οργή του λαού της Φουκουσίµα έχουν φτάσει στα όρια», υπογράµµισε οκυβερνήτης της επαρχίας, όπου περίπου 200.000
άνθρωποι έχουν αποµακρυνθεί σε ακτίνα 30 χιλιοµέτρων απότο εργοστάσιο µε ελάχιστα τρόφιµα, είδη πρώτηςανάγκης και καύσιµα για να ζεσταθούν.
ΕΙ∆ΙΚΟΙ από ευρωπαϊκές χώρες θεωρούν ότι επικρατεί σύγχυσηστις ιαπωνικές αρχές για την αντιµετώπιση της κρίσης. Την ίδια στιγµή ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αρµόδιος για θέµατα ενέργειας, Γκίντερ Ετινγκερ εξέφρασεεκ νέου την ανησυχία του για την κατάσταση στη Φουκουσίµα, λέγοντας ότι «πρόκειται για πραγµατική καταστροφή,αφού είναι εκτός ελέγχου». Οι δηλώσειςαυτές ενώπιον του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκάλεσαν, σύµφωναµε τους «Financial Times», ανησυχία στις αγορές, µε αποτέλεσµα να πέσουν τα χρηµατιστήρια στην Ευρώπη αλλά και ο δείκτης Ντάου Τζόουνς στη Νέα Υόρκη. Χθες,η Ιταλία απαγόρευσε την εισαγωγή τροφίµων από την Ιαπωνία, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διά µέσου του αρµόδιου για θέµατα υγείας συνέστησε στα κράτη-µέλη να διενεργούν ελέγχους για ραδιενέργεια στατρόφιµα που εισάγονται από την Ιαπωνία.
WIKILEAKS
Η ∆ιεθνής Υπηρεσία Ατοµικής Ενέργειας είχε προειδοποιήσει το 2008 την Ιαπωνία ότι τα πυρηνικά της εργοστάσια δεν θα ήταν σε θέση να αντέξουν ισχυρούς σεισµούς και ότι οι κανονισµοί ασφαλείας τους είναι ξεπερασµένοι, σύµφωνα µε αµερικανικά διπλωµατικά τηλεγραφήµατα που περιήλθαν στην κατοχή της ιστοσελίδας Wikileaks.
Ο καιρός και η απόσταση «ασπίδες» για την Ελλάδα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΡΙΚΚΗΣ
Το χαµηλό υψόµετρο στο οποίο απελευθερώθηκε η ραδιενέργεια σε συνδυασµό µε τις µετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούν πάνω από τους δύο ωκεανούς που µάς χωρίζουν από την Ιαπωνία, είναι οι δύο βασικοί λόγοι που εκµηδενίζουν – µε βάση τα µέχρι τώρα δεδοµένα – το ενδεχόµενο να φτάσει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου το ραδιενεργό νέφος.
«Οσο πιο κοντά στο έδαφος κινείται η ραδιενέργεια τόσο µεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να κατακαθίσουν τα σωµατίδια σε µικρή σχετικά απόσταση από την πηγή εκποµπής τους», λέει στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής στον τοµέα Φυσικής του Πανεπιστηµίου Αθηνών, Γιώργος Κάλλος. «Η κυκλοφορία του αέρα γίνεται µε µικρότερη ταχύτητα κοντά στο έδαφος και από τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, η έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο που προκάλεσε τη διαρροή, ήταν ήπιας µορφής και δεν εκτόξευσε τους ραδιενεργούς ρύπους σε ανώτερα στρώµατα, δηλαδή σε ύψος 5 ή 6 χιλιοµέτρων».
Ο έλληνας επιστήµονας επισηµαίνει ότι η απόσταση που χωρίζει τη γειτονιά µας από την Ιαπωνία είναι τεράστια και πως το όποιο ραδιενεργό νέφος, θα πρέπει να περάσει πάνω από τον Ειρηνικό, την Αµερική, τον Καναδά, τον Ατλαντικό Ωκεανό και στη συνέχεια θα φτάσει στην Ευρώπη. «Πρόκειται για µία απόσταση σχεδόν ίση µε τα 2/3 της Γης, όπου οι µετεωρολογικές συνθήκες παρουσιάζουν σηµαντική ποικιλοµορφία. Τα σωµατίδια της ραδιενέργειας – όσα δεν κατακαθίσουν σε νερό και θάλασσα εξαιτίας του βαρέως πυρήνα τους – θα περάσουν από περιοχές µε βροχοπτώσεις ή χιονοπτώσεις µε αποτέλεσµα να “ξεπλυθούν” και να εναποτεθούν στο έδαφος ή στη θάλασσα».
Τουρκία και Βουλγαρία επιµένουν πυρηνικά
Η ΤΟΥΡΚΙΑ είναι αποφασισµένη να προχωρήσειστην κατασκευή, µαζί µε τη Ρωσία, πυρηνικού σταθµού στο Ακουγιου στα παράλια της Μεσογείου, σε µια περιοχή µε υψηλή σεισµικότητα, ανακοίνωσαν χθες κατά την συνάντησή τους στη Μόσχα οι ηγέτες της Τουρκίας και της Ρωσίας, χαρακτηρίζοντας τηνπυρηνική ενέργεια ασφαλή, παρά την κρίση στην Ιαπωνία.
Ο ρώσος πρόεδρος Ντµίτρι Μεντβέντεφ καιο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν µίλησαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου τονίζοντας ότι στο άµεσο µέλλον θα αρχίσει η υλοποίηση της συµφωνί αςπου υπέγραψαν οι δύο πλευρές τονΜάιο για την κατασκευή του πυρηνικούσταθµού µε τουςτέσσεριςαντιδραστήρες στο Ακουγιού, µόλις 25χιλιόµετρα από ένα ενεργό σεισµικό ρήγµα το οποίο οι επιστήµονες εκτιµούν ότιµπορεί ναδώσει σεισµό έως καιεπτά βαθµών τηςκλίµακας ρίχτερ. Η συµφωνία ύψους 20 δισ. δολαρίων έχει συναφθεί µε τη ρώσικη εταιρία Rosatom. «Ολοι κάνουν την ίδια ερώτηση», είπε ο Μεντβέντεφ. «Μπορεί η ατοµική ενέργεια να είναιασφαλής;Μπορεί, αλλά για ναεπιτευχθεί αυτόχρειάζονται οισωστές αποφάσεις για την τοποθεσία του εργοστασίου, το σχέδιο και τη διαχείριση». Ο Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε ότι «υπάρχουν πράγµατα που η ανθρώπινη δύναµη δεν µπορεί να αποτρέψει, όπως οι φυσικές καταστροφές. Οµως αυτό δεν θα επηρεάσει τα σχέδιά µας και η επένδυσή µας θα συνεχιστεί υπό τοφως τηςλογικήςκαι της επιστήµης», κατέληξε, τονίζοντας ότι ζήτησε από τους ρώσους υπεύθυνους να λάβουν επιπλέον µέτρα ασφαλείας.
ΤΗΝ ΩΡΑ που η Κίνα παγώνει την έγκριση κατασκευής νέων πυρηνικών σταθµών προκειµένου να επανεξεταστεί η ασφάλειά τους, η ίδια ρωσική εταιρεία, η Rosatom, έχει αναλάβει να κατασκευάσει άλλον έναν πυρηνικό σταθµό στα Βαλκάνια, εκείνον του Μπέλενε της Βουλγαρίας. Από το βήµα των εργασιών του φόρουµ που διεξάγεται στη Σόφια για την πυρηνικήβιοµηχανία, ο πρόεδρος της Rosatom διευκρίνισε ότι ο σταθµός στο Μπέλενε είναι σχεδιασµένος να αντέξει τις επιπτώσεις από πτώση αεροσκάφους βάρους 300 τόνων και θερµοκρασίες που κυµαίνονται από -57 έως 60 βαθµούς Κελσίου και πρόσθεσε ότι περίπου το 40% του συνολικού κόστους αφορά την τοποθέτηση «µοναδικών συστηµάτων ασφαλείας». Πάντως, στη Βουλγαρία µετά τις εξελίξεις στην Ιαπωνία έχει ξεσπάσει πολιτική κόντρα µεταξύκυβέρνησης και αντιπολίτευσης γιατο έργο για τον τεχνικό σχεδιασµό του οποίου δεν έχει δοθεί ακόµη η τελική έγκριση από τη ρυθµιστική αρχή της χώρας.
«Υπάρχουν πράγµατα που η ανθρώπινη δύναµη δεν µπορεί να αποτρέψει, όπως οι φυσικές καταστροφές. Οµως αυτό δεν θα επηρεάσει τα σχέδιά µας», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΓΚΑΣ

Πέθανε χθές βράδυ ο γνωστός ηθοποιός χρήστος τσάγκας σε ηλικία 72 χρονών.Ο θανατός του οφείλετε σε καρδιολογικά αίτια.Ο χρήστος τσάγκας
σπούδασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Είχε σημαντική διαδρομή στη ζωή του Ελληνικού Θεάτρου.
Συνεργάστηκε με τους σπουδαιότερους έλληνες ηθοποιούς: Χορν, Παπαμιχαήλ, Μυράτ, Ζουμπουλάκη, Παξινού, Μ. Μερκούρη, Α. Συνοδινού κ.ά.

Πηγή 

Μέσα στις επόμενες ώρες αρχίζουν οι βομβαρδισμοί της Λιβύης - Συμμετέχει η Ελλάδα

«Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε, σε συνεργασία με τους εταίρους και συμμάχους μας για να γίνει σεβαστή η διεθνής νομιμότητα» δήλωσε ...αναφορικά με την διεθνή επέμβαση στη Λιβύη ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος είχε, σήμερα, έκτακτη συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο χρόνος πλέον κυλάει αντίστροφα στην Λιβύη. Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ είναι έτοιμες να σηκώσουν αεροπλάνα από τις στρατιωτικές βάσεις της Μεσογείου και να ξεκινήσουν οι βομβαρδισμοί. Μια

Η κλήρωση της φάσης των 8 του Champions League

Στις 13.00 ώρα Ελλάδος ξεκίνησε στη Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Champions League.
Τα ζευγάρια είναι τα εξής:
Ρεάλ Μαδρίτης - Τότεναμ
Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μπαρτσελόνα - Σαχτάρ
Ίντερ - Σάλκε
Ο νικητής από το ζευγάρι Ίντερ-Σάλκε θα βρει μπροστά του αυτόν από το Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ ο νικητής του Ρεάλ-Τότεναμ αντιμετωπίζει την ομάδα που θα προκριθεί από το Μπαρτσελόνα-Σαχτάρ.
Οι ημερομηνίες των προημιτελικών είναι στις 5 και 6 Απριλίου, με τους επαναληπτικούς να διεξάγονται στις 12-13 του μηνός, ενώ οι ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν στις 26 και 27 Απριλίου, με τις ρεβάνς στις 3 και 4 Μαΐου.

Όταν τα «υπέρ» γίνονται «κατά».

Γράφει ο Κλεισθένης.
Περίπου δύο αιώνες πέρασαν απ’ όταν η μαζική παραγωγή μπήκε στην ζωή των ανθρώπων και 50 περίπου χρόνια απ’ την πλήρη αυτοματοποίησή της. Το ερώτημα φαντάζει φιλοσοφικό αλλά κρέμεται στα χείλη πολλών ανθρώπων. Είναι περισσότερο ευτυχής ο άνθρωπος μετά την αλματώδη αύξηση της τεχνολογίας; Τι κερδίζει και τι χάνει ζώντας με τον σύγχρονο τρόπο;
Προσωπικά πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι πιο ευτυχισμένος αλλά η πραγματικότητα με διαψεύδει. Ο άνθρωπος κέρδισε κάποια άχρηστα «αγαθά» και έχασε την γαλήνη της λιγόχρονης ζωής του.
Έγινε δέσμιος της ελαχιστοποίησης του απαιτούμενου για κάθε τι χρόνου.
Ποια είναι η γενεσιουργός αιτία της σημερινής κακοδαιμονίας; Γιατί ο άνθρωπος από σχετικά ελεύθερος έγινε σκλάβος;
Οι επιδιώξεις της σημερινής παραγωγής είναι η όσο το δυνατό

Αφιέρωμα στο ντέρμπι ΟΣΦΠ vs ΑΕΚ...Σείτε videos

Το Κυριακάτικο ντέρμπι στο Γ. Καραϊσκάκης κλέβει την παράσταση και το NewsIt σας βάζει στο κλίμα του ματς με βίντεο από την ιστορία των αγώνων από τη δεκαετία του '60 εώς πέρυσι.
 


ΔΕΚΑΕΤΙΑ 60'
1963-64  01/04/64  3-0  (20’, 39’ Γρηγοριάδης, 50’ Παπάζογλου) 
1964-65  07/04/65  1-2  (29’ Παπάζογλου - 58’ Παπαγεωργίου, 63’ Παπαϊωάννου) 
1965-66  27/03/66  4-0  (29’ Νεοφώτιστος, 42’, 65’ Παπάζογλου, 58’ Σιδέρης) 
1966-67  10/06/67  1-1  (17’ Γκαϊτατζής - 14’ Παπαϊωάννου) 
1967-68  03/12/67  1-4  (19’ Γιούτσος - 8’ Καραφέσκος, 55’, 70’ Παπαϊωάννου, 83’ Πομώνης) 
1968-69  27/10/68  2-3  (30’, 62’ πέν. Σιδέρης - 13’ Νικολαΐδης, 45’ πέν. Καραφέσκος, 78’ Παπαϊωάννου)

"Με αυτά τα μυαλά, ξέχνα τον Πειραιά!"

Αγύριστο κεφάλι παραμένει ο Μήτρογλου, που κατάφερε να τα "σπάσει" και στον Πανιώνιο. Αν επιστρέψει …φουριόζος στον Ολυμπιακό, ο Βαλβέρδε θα τον στείλει από εκεί που ήρΔεν βάζει μυαλό με τίποτα ο Μήτρογλου! Όπως σας έγραψε χθες ο "σκύλος", ο Έλληνας επιθετικός το έπαιξε καμπόσος σε μια άσκηση που του έβαλε ο Τάκης Λεμονής με αποτέλεσμα ο τελευταίος, που δεν μασάει από "μαγκιές", να τον στείλει σπίτι του.
Μπορεί ο Μήτρογλου να έχει εξαιρετική παρουσία στον Πανιώνιο και με τα γκολ του να συμβάλει τα μέγιστα στην παραμονή της ομάδας στην Σούπερ Λίγκα, ωστόσο πρόλαβε τον λίγο καιρό που είναι στην ομάδα της Νέας Σμύρνης να υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα.
Όπως έκανε πολλάκις και στον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα ο Ερνέστο Βαλβέρδε να αναγκαστεί να δώσει εντολή τον Γενάρη να φύγει δανεικός.
Θυμάστε τι έγραφε ο “σκύλος” μόλις πριν λίγες μερούλες (13/3) για τον Μήτρογλου και τις σχέσεις του με τον Βαλβέρδε;
Ότι ο Βάσκος τεχνικός περιμένει το καλοκαίρι έναν Μήτρογλου αλλαγμένο ως προς τη συμπεριφορά του, που δεν θα προκαλεί προβλήματα στα αποδυτήρια με τις γκρίνιες και τις μουρμούρες του.
"Δεν με νοιάζουν τα γκολ, να βάλει μυαλό", είναι η άποψη του Βαλβέρδε για τον Έλληνα επιθετικό, για τον οποίο έχει εξαιρετική άποψη ως προς τα προσόντα του, αλλά θεωρεί ότι έχει προβληματικό χαρακτήρα.
Το επεισόδιο, λοιπόν, που είχε ο Μήτρογλου με τον Λεμονή (που υποτίθεται ότι έχουν άριστες σχέσεις) μαρτυρά το γεγονός ότι ο νεαρός άσος είναι αγύριστο κεφάλι.
"Μέχρι και στον Πανιώνιο έκανε μανούρα", ειπώθηκε από κάποιους στον Πειραιά που εκφράζουν τις ενστάσεις τους για το αν ο Μήτρογλου μπορεί να αλλάξει μυαλά.
Πάντως, είναι δεδομένο ότι αν ο παίκτης επιστρέψει και έχει τη συνηθισμένη συμπεριφορά ο Βαλβέρδε θα τον στείλει από εκεί που ήρθε...
ΣΧΕΤΙΚΟ ΛΙΝΚ

Sold out ενόψει...του ντέρμπι με την ΑΕΚ

Άμεσα αναμένεται να εξαντληθούν τα εισιτήρια του ντέρμπι με την ΑΕΚ, αφού από τον Ολυμπιακό ενημερώνουν ότι έχουν μείνει λίγα απούλητα.
Οι "ερυθρόλευκοι" θα έχουν μία ακόμα φορά τον κόσμο τους στο πλευρό τους, σε ένα παιχνίδι που μπορεί να αποτελέσει τη φιέστα τους, αν κερδίσουν τους "κιτρινόμαυρους".
Άλλωστε, αν πάρουν τους τρεις βαθμούς θα στεφθούν και μαθηματικά πρωταθλητές και θα μπορούν να πανηγυρίσουν από τώρα μαζί με τους οπαδούς τους...

Καθηγήτρια έβαλε τεστ με σεξουαλικά υπονοούμενα!

Μια καθηγήτρια Ψυχολογίας σε λύκειο στη Νότια Φλόριντα τιμωρήθηκε αυστηρά επειδή έδωσε στους μαθητές να συμπληρώσουν ένα τεστ με σεξουαλικά υπονοούμενα.
Η Φρανκ Ροζάνσκι δίδασκε στο William T. Dwyer High School μαθήματα Ψυχολογίας και Κοινωνικών Αντιλήψεων, αλλά είπε να. το γυρίσει λίγο και στην σεξολογία! Στο διαγώνισμα, που έβαλε στους μαθητές περιλάμβανε λέξεις όπως «διείσδυση», «εκκένωση» και διάφορες άλλες που παραξένεψαν κάποια παιδιά.
Μερικοί μαθητές γνωστοποίησαν το γεγονός στους γονείς τους και εκείνοι απευθύνθηκαν στον διευθυντή του σχολείου.
Ο λυκειάρχης αποφάσισε πως δεν υπήρχε λόγος να απολυθεί η κυρία Φρανκ Ροζάνσκι και έτσι μετά από μερικές συστάσεις συνέχισε κανονικά την δουλειά της.

Προσπάθησε να δωροδοκήσει τροχονόμο με... σεξ!!!

Εξ ιδίων έκρινε τα αλλότρια φαίνεται ένας 22χρονος οδηγός μοτοποδηλάτου ο Adam Yarbrough στη Καλιφόρνια που προσπάθησε να δωροδοκήσει την τροχονόμο που τον σταμάτησε προσφέροντάς της... σεξ! Η τροχονόμος είδε τον οδηγό να αλλάζει παράνομα λωρίδα οδηγώντας με υπερβολική ταχύτητα, τον σταμάτησε και άρχισε να γράφει τα στοιχεία του για να του κόψει κλήση.
Ωστόσο ο νεαρός άνδρας προσπάθησε να κάνει συμφωνία προσφέροντας της πέντε δολάρια. Όταν όμως αυτή αρνήθηκε ο νεαρός συνέχισε αναφέροντας πως θα μπορούσε να της δώσει ένα φιλί και στη συνέχεια να κάνουν έρωτα με αντάλλαγμα το σβήσιμο της κλήσης.
Ακόμη και μετά την άρνησή της ωστόσο, αυτός συνέχισε να την παρενοχλεί σεξουαλικώς με αποτέλεσμα αυτή να τον χαστουκίσει και στη συνέχεια να τον συλλάβει...

Τι γράφει το φυλλάδιο που μοιράστηκε στους υπαλλήλους εταιρείας security του αεροδρομίου για απειλητικά τηλεφωνήματα τρομοκρατών; Πολύ γέλιο!!!

Το παρακάτω δισέλιδο μοιράστηκε στους υπαλλήλους εταιρείας security του διεθνούς αερολιμένα της Αθήνας.... και αφορά την τυχόν τηλεφωνική επικοινωνία τους με τρομοκράτες.
Ξέρετε αυτά τα τηλεφωνήματα που σου λέει μια άγνωστη φωνή ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στην τάδε πτήση.....

Το φυλλάδιο είναι πραγματικό και φυσικά έχουν απαλειφθεί για ευνόητους λόγους τα στοιχεία της εταιρείας.....

Διαβάστε και διασκεδάστε με την κωμικοτραγική εγκεφαλική παράλυση των υπευθύνων.....


Βάζουν τους υπαλλήλους να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο που πρέπει να απαντούν οι τρομοκράτες!!!!!!!!!!!!!
(κάντε κλικ για μεγέθυνση)


(ευχαριστούμε τον Γιάννη Α.) 

Πηγή

play off ανόδου για τις γυναίκες

Αγώνας βόλεϊ για την δεύτερη αγωνιστική των play off ανόδου στην Α2 κατηγορία γυναικών θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 20 Μαρτίου στις 15:00 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.
Η ομάδα, των προπονητών Χρήστου Χαντέ και Σάκη Τσιμπέρη φιλοξενεί το φαβορί της διαδικασίας των play off στο παιχνίδι Γ.Σ.ΓΡΕΒΕΝΩΝ - Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ.
Καλείται ο φίλαθλος κόσμος του βόλεϊ να υποστηρίξει την προσπάθεια του συλλόγου για ανάπτυξη και προαγωγή του αθλήματος.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ (2010-2011)

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ αφού έλαβε υπ' όψη της:
1.Το καταστατικό της
2.Τις διατάξεις του Κ.Α.Π. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ, όπως αυτές
ισχύουν κατά την έναρξη του παρόντος Πρωταθλήματος Κυπέλλου
3.Την από 28-2-2011 απόφαση του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της ΕΠΟ.
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ
την διοργάνωση των αγώνων 2ης Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών-περιόδου 2010-2011.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Την περασμένη Τρίτη 15 Μαρτίου 2011, η ομάδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών αγωνίσθηκε εκτός έδρας με την αντίστοιχη της Α.Δ. Φθιώτιδας στο γήπεδο της Ν. Άμπλιανης Λαμίας, στα πλαίσια της προημιτελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας.
Σε ένα δυνατό και σκληρό ματς με πολλές φάσεις που κρίθηκε από τις λεπτομέρειες και τον παράγοντα έδρα, νικητές αναδείχθηκαν οι γηπεδούχοι με το "αγγλικό" 4-3, αφήνοντας όμως ανοιχτή την υπόθεση της πρόκρισης στον επαναληπτικό αγώνα που θα διεξαχθεί την 29-3-2011 στα Γρεβενά.
Το σκορ άνοιξε η ομάδα της Α.Δ. ΦΔΙΩΤΙΔΑΣ στο 10' με τον Καυκιά, ενώ η ομάδα των Γρεβενών υπό τις οδηγίες του Γιώργου Ισαακίδη, κατάφερε να αντιδράσει πετυχαίνοντας προσωρινά την

Δείτε το πιο συγκλονιστικό ερασιτεχνικό βίντεο από το Τσουνάμι!

 Οι σειρήνες ηχούν. Μια αντρική φωνή ακούγεται να ζητά από τον κόσμο να εκκενώσει την πόλη. Ένα ερασιτεχνικό βίντεο δείχνει πως το τσουνάμι «κατάπιε» μια πόλη.
Η πόλη Κεσενούμα βρισκόταν στην επαρχία Μιγιάγκι. Την περιφέρεια που επλήγη περισσότερο από τα 9 Ρίχτερ και το φονικό τσουνάμι της περασμένης Παρασκευής. Εκεί όπου εκτιμάται πως 10.000 ψυχές έχουν χάσει τη ζωή τους.
Το βίντεο που ακολουθεί είναι σοκαριστικό, συγκλονιστικό, ωμό. Από εκείνα που κόβουν την ανάσα και δε μπορούν να περιγραφούν με λέξεις.
Στα πρώτα λεπτά κανείς δε μπορεί να προβλέψει την καταστροφική συνέχεια. Όσο τα δευτερόλεπτα περνούν, η στάθμη του νερού ανεβαίνει. Τα αυτοκίνητα, επιβατικά και φορτηγά, μοιάζουν καρυδότσουφλα. Βάρκες και κάδοι παρασύρονται από το νερό.
Συνεχώς ακούγονται οι σειρήνες και η αντρική φωνή που –προφανώς- καλεί σε εκκένωση. Ο κόσμος κοιτά χωρίς να μπορεί να συνειδητοποιήσει τις εικόνες και το μέγεθος της καταστροφής.
Σιγά σιγά, η στάθμη του νερού ανεβαίνει. Και τότε οι εικόνες γίνονται απλά, απίστευτες. Σπίτια ολόκληρα γίνονται έρμαιο στις διαθέσεις του τσουνάμι. Και μαζί, παρασέρνει κατοίκους της πόλης. Ανθρώπους που βρίσκονται πάνω σε σκεπές σπιτιών. Ένας τους, κρατά το κεφάλι του με απόγνωση.
πηγη newsit.gr

Super League η 27η αγωνιστική

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011 

SKODA ΞΑΝΘΗ - ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ 19:00  NET 

ΑΡΗΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 19:00  HIGH/TS 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - Π.Α.Ο.Κ. 19:00  NOVA3 

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 19:00  NOVA 6 

ΚΑΒΑΛΑ - ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ 19:00  NOVA 4 

ΛΑΡΙΣΑ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 19:00  NOVA 7 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - A.E.K. 19:00  NET 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ 19:00  NOVA1


Ορισμοί διαιτητών Α' ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 19η αγωνιστική Β' ΕΠΣ 17η Αγωνιστική

Α΄Ερασιτεχνική Κατηγορία Ε.Π.Σ. Γρεβενών
ΣΑΒΒΑΤΟ:  19/03/2011 
19η αγωνιστική

ΑΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑΣ – ΑΕ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ-ΠΟΛΥΔ.
ΚΑΡΑΛΙΟΛΙΟΣ – ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΤΕΦΟΥΛΗΣ

ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΚΙΒΩΤΟΥ – ΑΡΗΣ ΜΗΛΙΑΣ
ΞΕΝΗ ΤΡΙΠΛΕΤΑ

ΑΦΣ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ – ΚΑΜΒΟΥΝΙΑΚΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ
ΞΕΝΗ ΤΡΙΠΛΕΤΑ

ΝΕΟΧΩΡΙ – ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΕΡΑΤΑ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ – ΑΛΕΞΙΟΥ ΝΤΟΛΙΑΣ

ΑΡΗΣ ΚΑΡΠΕΡΟΥ – ΚΤΗΝ. ΑΣΤ. ΚΑΛΗΡΑΧΗΣ
ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ-ΡΑΤΖΑΣ-ΖΟΥΜΠΟΥΚΑΣ
ΚΕΡ. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ - Π.Ν. ΠΟΝΤΙΝΗΣ
ΔΡΟΒΑΤΖΗΚΑΣ-ΒΛΑΧΑΚΗΣ-ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΕΠ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΙΤΕΑΣ
ΛΕΚΚΑΣ-ΦΩΛΙΑΣ-ΡΟΤΣΙΚΑΣ