ΣΙΝΕ

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Ετοιμάζεται το Pc των $25!

Το Pc των 25 δολαρίων ή αλλιώς το Raspberry Pi μπαίνει σε φάση παραγωγής και μέχρι το τέλος του έτους … αναμένεται να διατεθεί στους πρώτους χρήστες του.
Το μέγεθος του Raspberry Pi δεν ξεπερνάει αυτό της πιστωτικής κάρτας ενώ το λειτουργικό του θα είναι μια τροποποιημένη έκδοση του Linux.
Επίσης διαθέτει επεξεργαστή ARM11 στα 700MHz και 128 ή 256ΜΒ μνήμη ανάλογα με την έκδοση που θα επιλέξει ο χρήστης ενώ οι υποδοχές που θα διαθέτει θα είναι μία composite, μια HDMI, μία USB 2.0 και τέλος ένα slot για κάρτες μνήμης.
Ο κατασκευαστής του υποστηρίζει οτι μικροσκοπικό αυτό PC θα μπορεί να παίζει χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα Full HD βίντεο
Τέλος το οικονομικό αυτό Pc αναμένεται να διατεθεί μέχρι το τέλος του χρόνου κυρίως σε σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Tα 10 σημαντικότερα θρησκευτικά μυστήρια και θαύματα

Συμβαίνουν όντως θαύματα; Οι άγγελοι είναι αληθινοί; Η προσευχή αποδίδει;
Υπάρχουν κάποια φαινόμενα για τα οποία η επιστήμη προσπαθεί να βρει λογικές απαντήσεις αλλά για την πίστη οι εξηγήσεις δεν είναι απαραίτητες.
Τα 10 μυστήρια τα οποία εξετάζονται στην συνέχεια έχουν κερδίσει το διαρκές ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων, ακόμη και από απλή περιέργεια και υπόκεινται σε γνήσιο έλεγχο των ερευνητών παραφυσικών φαινομένων. Παρατίθενται παρακάτω τα 10 κυριότερα θρησκευτικά μυστήρια και θαύματα.
Οι εμφανίσεις της Παρθένου Μαρίας
Εδώ και αιώνες έχουν αναφερθεί σε όλο τον κόσμο περιπτώσεις θέασης της Μαρίας, της μητέρας του Ιησού. Αξιοσημείωτες περιπτώσεις θέασης κάποιας οπτασίας μεταξύ άλλων είναι αυτή της Guadelupe του Μεξικό (1531), της Fatima της Πορτογαλίας (1917), της Lourdes στη Γαλλία (1858) και του Giertwald της Πολωνίας (1877). Οι ισχυρισμοί για οπτασίες συνεχίζονται έως τις ημέρες μας με πιο γνωστή αυτή της Medjugorje της Κροατίας. Το 1968 μια υποτιθέμενη εμφάνιση της Μαρίας καταγράφηκε ζωντανά σε τηλεοπτική κάμερα στο Zeitoun της Αιγύπτου. Σε αυτές τις θεάσεις συνήθως η Μαρία ζητάει από τους ανθρώπους να προσευχηθούν ενώ κατά περιπτώσεις δίνει και κάποιες προφητείες, οι πιο γνωστές εκ των οποίων είναι αυτές της Fatima. Οι σκεπτικιστές αποδίδουν αυτές τις οπτασίες σε παραισθήσεις ή σε μια μαζική υστερία ενώ κάποιοι άλλοι ερευνητές που αναζητούν εξηγήσεις για αυτά τα συμβάντα, έχουν κάνει συγκρίσεις μεταξύ των θεάσεων αυτών και συναντήσεων με UFO.
Συναντήσεις με Αγγέλους
Έχουν γραφεί πάρα πολλά βιβλία και έχουν ειπωθεί αναρίθμητες ιστορίες από ανθρώπους οι οποίοι πιστεύουν ότι είχαν προσωπικές συναντήσεις με όντα τα οποία αποκαλούν αγγέλους. Ορισμένες φορές περιγράφονται ως όντα από φως, άλλες φορές ως άνθρωποι εκπληκτικής ομορφιάς ακόμη και ως συνηθισμένοι άνθρωποι. Σχεδόν πάντοτε εμφανίζονται σε περιπτώσεις ανάγκης και κάποιες φορές η ανάγκη αυτή είναι μεγάλη, όπως όταν ένας άνθρωπος είναι έτοιμος να αυτοκτονήσει, ενώ άλλες φορές η ανάγκη είναι περισσότερο συνυφασμένη με εγκόσμια θέματα όπως για παράδειγμα η περίπτωση που μια νεαρή γυναίκα οδηγεί τη νύχτα και μένει από λάστιχο και δέχεται την βοήθεια κάποιου ευγενικού ξένου που εμφανίστηκε από το πουθενά, ενώ στη συνέχεια εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει το παραμικρό ίχνος.
Η Κιβωτός της Διαθήκης
Το βιβλίο ‘Έξοδος’ της Παλαιάς Διαθήκης περιγράφει με λεπτομέρειες την κιβωτό, που ήταν επικαλυμμένη με χρυσό και την οποία κατασκεύασαν οι Ισραηλίτες με τις οδηγίες του Θεού προκειμένου να φυλάξουν τις σπασμένες πλάκες επάνω στις οποίες είχαν γραφεί οι Δέκα Εντολές. Και δε συνέβη μονάχα αυτό, αλλά ακόμα ο Θεός είπε, «Και εκεί θα συναντηθώ μαζί σας και θα μιλήσω μαζί σας για όλα όσα σας δώσω ως διαθήκη για τα τέκνα του Ισραήλ.» Οι Ισραηλίτες κουβαλούσαν την κιβωτό μαζί τους στις περιπλανήσεις τους ακόμη και στις μάχες τους επειδή λέγεται ότι αυτή είχε απίστευτες δυνάμεις. Ορισμένοι θεωρούν ότι η Κιβωτός ήταν στην πραγματικότητα ένα είδος πομπού για επικοινωνία με το Θεό και ένα θανατηφόρο όπλο, το μεγαλύτερο όμως μυστήριο είναι το τι συνέβη σε αυτήν. Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι η Κιβωτός συνεχίζει να υπάρχει στις ημέρες μας και παραμένει κρυμμένη και προστατευμένη από την κοινή θέα.
Αφθαρσία
Άφθαρτα θεωρούνται τα σώματα των Αγίων τα οποία ως εκ θαύματος δεν αποσυντίθενται ακόμη και μετά την πάροδο κάποιων δεκαετιών, ενός αιώνα ή και περισσότερο. Τα σώματα είναι συχνά σε κοινή θέα μέσα σε εκκλησίες και βωμούς. Ανάμεσα σε αυτούς τους Αγίους είναι η Αγία Clare του Assisi, ο Άγιος Vincent De Paul, η Αγία Bernadette του Soubirous, ο Άγιος John Bosco, η ευλογημένη Imelda Lambertini, η Αγία Catherine Labour και άλλοι. Ακόμα και το σώμα του Πάπα Ιωάννη του 23ου φημολογείται ότι είναι καλά διατηρημένο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση της ευλογημένης Margaret της Metola. Πέθανε το 1330, όμως το 1558 το λείψανο της έπρεπε να μεταφερθεί επειδή το φέρετρό της άρχισε να φθείρεται. Αυτόπτες μάρτυρες ανακάλυψαν προς μεγάλη τους έκπληξη ότι όπως το φέρετρο της, έτσι και τα ρούχα της είχαν αρχίσει να φθείρονται, όχι όμως και το σώμα της.
Στίγματα
Ένα από τα πιο ανατριχιαστικά και αντιφατικά θαύματα είναι τα στίγματα, δηλαδή όταν ένα πρόσωπο εμφανίζει χωρίς κανένα λόγο τις πληγές του Ιησού από την σταύρωση, συνήθως στους καρπούς των χεριών και στα πόδια. Το φαινόμενο χρονολογείται τουλάχιστον από τον άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης (1186 1226) και από τότε έχει αναφερθεί για πάρα πολλούς Αγίους. Η πιο γνωστή περίπτωση των πρόσφατων χρόνων είναι αυτή του αγίου Πίου της Pietrelcina, γνωστός ακόμη και ως Πατέρας Πίος (1887 1968). Πολλοί οι οποίοι είχαν θεωρηθεί ανεπίσημα ως σημαδεμένοι με στίγματα αποδείχθηκε ότι ήταν απατεώνες αφού προκάλεσαν τις πληγές στο σώμα τους με διάφορους τρόπους. Ακόμη και ο Πατέρας Πίος είχε κατηγορηθεί ότι προκάλεσε τις πληγές του με οξύ. Πέραν της εξήγησης που αφορά σε περίπτωση θαύματος, μια άλλη πιθανή ερμηνεία είναι η ψυχοσωματική, δηλαδή ότι η υπερβολική πίστη προκαλεί αυτές τις πληγές στο σώμα.
Εικόνες που κλαίνε και ματώνουν
Αγάλματα, εικόνες και άλλα ομοιώματα του Ιησού, της Μαρίας και Αγίων που εμφανίζονται να κλαίνε ή και να ματώνουν έχουν αναφερθεί αμέτρητες φορές σε όλο τον κόσμο και συνεχίζουν να αναφέρονται σε τακτική βάση. Μια τέτοια εικόνα είναι αυτή του Ιησού που βρίσκεται στην Εκκλησία της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, η οποία έχει χτιστεί στο σημείο που λέγεται ότι γεννήθηκε ο Ιησούς, καθώς φαίνεται ότι κλαίει με κόκκινα δάκρυα. Άλλες περιπτώσεις είναι η κλαίουσα Μαντόνα στο Τορόντο του Καναδά, η κλαίουσα εικόνα της Μαρίας στον ορθόδοξο ναό του Αγίου Γεωργίου στο Cicero του Ιλινόις, η φυσικών διαστάσεων εικόνα του Ιησού που αναβλύζει παρθένο ελαιόλαδο στον ορθόδοξο ναό της Αγίας Μαρίας στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας και πάρα πολλές άλλες. Οι σκεπτικιστές υποψιάζονται ότι κρύβεται κάποια απάτη σε όλες αυτές τις περιπτώσεις και οι σχετικοί έλεγχοι σταθερά δεν καταλήγουν σε κάποιο αποτέλεσμα, γεγονός που ανάγει αυτό το θέμα σε ζήτημα πίστης.
Η θεραπευτική δύναμη της προσευχής
Επικρατεί μια συνεχόμενη συζήτηση σχετικά με την θεραπευτική δύναμη της προσευχής. Κάποιες φορές υπάρχουν πειράματα που δείχνουν ότι η προσευχή ήταν στατιστικά σχετική με θεραπεία ασθενών ενώ κάποιες άλλες φορές τα πειράματα υποδηλώνουν ότι δεν είχε καμία απολύτως επίδραση. Εάν όντως η προσευχή έχει κάποια επίδραση, ποιος είναι ο μηχανισμός εκείνος ο οποίος εμπλέκεται; Είναι όντως ένα θαύμα ή ένα είδος ψυχικής ή άλλης επίδρασης που δε μπορούμε ακόμα να κατανοήσουμε; Και πόσο ισχυρή είναι; Οι σκεπτικιστές αντιδρούν έντονα στην υπόθεση αυτή και υποστηρίζουν ότι αν η προσευχή μπορούσε να κάνει θαύματα θα μπορούσε να ξαναφυτρώσει το κομμένο πόδι ενός αναπήρου.
Η Σινδόνη του Τορίνο
Ασχέτως με το πόσες επιστημονικές έρευνες θα γίνουν στη Σινδόνη του Τορίνο, τα αποτελέσματα δεν θα είναι ποτέ ικανοποιητικά για όλους. Αυτοί οι οποίοι επιθυμούν να το θεωρούν ως το σάβανο του Ιησού δεν θα χάσουν την πίστη τους παρά την χρονολόγηση με άνθρακα και άλλες μεθόδους. Η σινδόνη είναι μια λινή λωρίδα μήκους 14 ποδιών στην οποία έχει αποτυπωθεί αδρά η μορφή ενός άνδρα που φέρεται να είχε σημάδια από σταύρωση. Οι πιστοί θεωρούν ότι αυτό είναι όντως το αποτύπωμα του Ιησού το οποίο αποτυπώθηκε ως εκ θαύματος στο ύφασμα, πιθανότατα κατά την στιγμή της ανάστασης του. Η ραδιοχρονολόγηση που έλαβε χώρα το 1988 έδειξε ότι η σινδόνη φτιάχτηκε κάπου ανάμεσα στο 1260 και στο 1390 μ.Χ., ενώ μια σύγχρονη θεωρία αναφέρει ότι αυτή είναι ένα κατασκεύασμα του Leonardo da Vinci.
Παπικές προφητείες
Πολλοί Πάπες της Καθολικής Εκκλησίας όχι μόνο αποτέλεσαν το θέμα διαφόρων προφητειών αλλά ήταν και οι ίδιοι προφήτες. Ένα όραμα του Πάπα Πίου του 12ου (1939 1958) για παράδειγμα, τον οδήγησε στην δήλωση «Η ανθρωπότητα πρέπει να προετοιμαστεί για δυσκολίες που ποτέ πριν δεν βίωσε [&], τις πιο σκοτεινές μετά από την εποχή του κατακλυσμού». Ο Πάπας Πιος ο 9ος (1846 1878) προφήτεψε «θα συμβεί ένα μεγάλο θαύμα το οποίο θα κάνει όλο τον κόσμο να εκπλαγεί. Αυτό το θαύμα θα προηγείται από τον θρίαμβο μιας επανάστασης ενώ η εκκλησία θα υποφέρει πάρα πολύ. Οι υπηρέτες και οι υπέρμαχοί της θα γίνουν αντικείμενο χλεύης, θα μαστιγωθούν και θα μαρτυρήσουν». Αυτό περιγράφει μήπως την σημερινή κρίση της Εκκλησίας; Οι πιο αξιοσημείωτες προφητείες είναι αυτές του Αγίου Μαλαχία, ο οποίος προέβλεψε την ανάδειξη κάθε Πάπα από τον 12ο αιώνα.
Το αστέρι της Βηθλεέμ
Ενώ οι πιστοί αποδέχονται τα Ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης ως πραγματικά, οι ερευνητές της θρησκείας και οι επιστήμονες συχνά αναζητούν μια επιστημονική βάση για πολλά από τα γεγονότα που αυτά περιγράφουν. Ένα από αυτά το οποίο ξαναβγαίνει στην επιφάνεια κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα είναι η υπόθεση με το αστέρι της Βηθλεέμ. Σύμφωνα με το ευαγγέλιο του Ματθαίου, οι μάγοι (αλλιώς γνωστοί και ως Τρεις Βασιλείς) έφθασαν στην Ιερουσαλήμ αναζητώντας το νεογέννητο «Βασιλέα των Ιουδαίων», λέγοντας ότι ακολούθησαν ένα κινούμενο αστέρι για να φθάσουν εκεί. Οι πιστοί αναφέρουν πως αυτό ήταν σίγουρα ένα θαύμα το οποίο προανήγγειλε την γέννηση του Μεσσία ενώ άλλοι ερευνητές αναφέρουν ότι το αστέρι θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο όπως ένας κομήτης, μια πλανητική σύνοδος, ο πλανήτης Δίας, ένας υπερκαινοφανής αστέρας ή ακόμα και ένα UFO.
ierosagon
Esoterica.gr
Δείτε περισσότερα θέματα

Στους 11 κορυφαίους ποδοσφαιριστές του Euro Under-19 ο Χάρης Μαυρίας.

Μπορεί η εθνική ομάδα των Νέων να μην προχώρησε πέρα από τη φάση των ομίλων στο Euro under-19 2011 το οποίο διεξήχθη στη Ρουμανία, ωστόσο, η UEFA ξεχώρισε το Χάρη Μαυρία και το συμπεριέλαβε στους 11 πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της διοργάνωσης.
Στο σχετικό αφιέρωμα για τον άσο του Παναθηναϊκού, αναφέρεται: «Έχοντας κάνει το ντεμπούτο στο Champions League τον προηγούμενο Οκτώβρη σε ηλικία μόλις 16 ετών, ο μέσος του Παναθηναϊκού συμμετείχε και στα τρία παιχνίδια της Ελλάδας στη Ρουμανία, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις».
Οι υπόλοιποι 10 της λίστας με τις «χρυσές» ελπίδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι οι: Alex (Ισπανία, μέσος), Jakub Brabec (Τσεχία, αμυντικός), Kamil Corekci (Τουρκία, αμυντικός), Florent Cuvelier (Βέλγιο, μέσος), Gerard Deulofeu(Ισπανία, μέσος), Aaron McCarey (Ιρλανδία, τερματοφύλακας), Alvaro Morata (Ισπανία, επιθετικός), Andrej Mrkela(Σερβία, μέσος), Ionut Nastasie (Ρουμανία, επιθετικός), Tomas Prikryl (Τσεχία, επιθετικός).
Δείτε περισσότερα θέματα 

Ηρακλής: Νέος προπονητής του Γηραιού ο Μάκης Κατσαβάκης

Ο Μάκης Κατσαβάκης είναι ο νέος προπονητής του Ηρακλή, όπως ανακοινώθηκε από την «κυανόλευκη» ΠΑΕ. Ο έμπειρος τεχνικός τα βρήκε σε όλα με τον Ανδρεά Παντελή και τις επόμενες ημέρες θα καταρτιστεί το πρόγραμμα της προετοιμασίας
Η ανακοίνωση: «O κ. Μάκης Κατσαβάκης θα είναι ο τεχνικός της ομάδας ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2011 – 2012. Ο νέος κόουτς είχε σήμερα (02/08) συνάντηση συνεργασίας με τον κ. Ανδρέα Παντελή στα Γραφεία της ΠΑΕ στην Μίκρα, κατά την οποία συζητήθηκαν όλα τα θέματα του αγωνιστικού τμήματος. Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα ανακοινωθεί η ημέρα της

Έγκυος στις διακοπές: Τι πρέπει να προσέξετε!!!

Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι η ευτυχέστερη περίοδος στην ζωή μιας γυναίκας. Όταν, μάλιστα, συμπίπτει με τις καλοκαιρινές διακοπές τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα γιατί η έγκυος έχει την ευκαιρία να χαλαρώσει εντελώς και να απολαύσει την θάλασσα –όχι όμως και τον ήλιο. Αυτή είναι η βασικότερη συμβουλή που δίνουν οι γυναικολόγοι εν όψει των διακοπών στις έγκυες. Δείτε, ωστόσο, τι άλλο θα πρέπει να προσέξει η έγκυος για να αποφύγει οποιονδήποτε κίνδυνο, όπως συμβουλεύει ο μαιευτήρας-χειρούργος γυναικολόγος κ. Χάρης Χηνιάδης.


Γενικά το καλοκαίρι

Τα FAQ των αντηλιακών...

Πόσα χρόνια με καθημερινές συμβουλές δερματολόγων να κατακλύζουν τον Τύπο πρέπει να περάσουν για να μην ξανακούσουμε ποτέ το ανεκδιήγητο «δεν βάζω αντηλιακό, γιατί θέλω να μαυρίσω»; Με την ελπίδα ότι φέτος θα γλιτώσουμε, συγκεντρώσαμε –για μια ακόμα φορά– όλες τις (λογικές και παράλογες) απορίες σχετικά με την αντηλιακή προστασία. Κάντε στους γύρω σας και στον εαυτό σας την χάρη, και αποστηθίστε τις απαντήσεις.
Τι είναι το SPF;

Όλα έτοιμα για το 33o River Party στο Νεστόριο!!!

Να το πάρει το ποτάμι; 
Σταματημό δεν έχουν, ευτυχώς, τα φεστιβάλ και πάρτι που γίνονται σε πράσινο φόντο! Ένα από τα πιο γνωστά λοιπόν πλάι στα νερά του Αλιάκμονα μας καλεί και φέτος για 33η χρονιά!Και φέτος χιλιάδες νέοι από όλη την Ελλάδα, αλλά και τις όμορες χώρες θα κατακλύσουν το Νεστόριο Καστοριάς από τις 3 ως και τις 7 Αυγούστου 2011 αποδεικνύοντας ότι κανείς δεν μπορεί να μας κλέψει τη χαρά σε ένα «φυσικό» φεστιβάλ γεμάτο από την αγαπημένη μας μουσική πλάι στον ποταμό Αλιάκμονα! Αυτό το καλοκαίρι, οι περισσότεροι από 50,000 επισκέπτες που αναμένονται όπως κάθε χρόνο, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν επιπλέον venues όχι μόνο στην κεντρική σκηνή, αλλά και στο green stage και στο dance που λειτούργησε πέρυσι για πρώτη φορά. Εκεί, θα φιλοξενούνται κάθε βραδιά σημαντικοί djs έκπληξη!

Απεργία στον τουρισμό στις 23 Αυγούστου!!!

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν στις 23 Αυγούστου, οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό.Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην πρόταση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων σχετικά με την απένταξη ειδικοτήτων του κλάδου από τη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών.Επίσης θα εξετάσουν το ενδεχόμενο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους σε συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα.Δείτε περισσότερα θέματα 

Τέλος στην εξέλιξη του εγκεφάλου βλέπουν οι επιστήμονες!

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Cambridge, στο Λονδίνο, ισχυρίζονται πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει φτάσει στην κορύφωσή του και ότι δεν πρόκειται να εξελιχθεί περισσότερο. Για να γίνει κάτι τέτοιο, χρειάζονται τεράστιες ποσότητες επιπλέον ενέργειας και οξυγόνου. Οι ερευνητές ανέλυσαν τη δομή του εγκεφάλου και υπολόγισαν πόσα κύτταρα χρειάζονται ώστε αυτός να γίνει πιο έξυπνος.Ο καθηγητής νευροβιολογίας και μέλος της ερευνητικής ομάδας, Simon Laughlin, δήλωσε πως «έχουμε αποδείξει ότι ο εγκέφαλος πρέπει να καταναλώνει ενέργεια για να λειτουργήσει και ότι οι απαιτήσεις αυτές είναι αρκετά απαιτητικές. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει ένα όριο για τις

Οι χρήστες του Internet Explorer είναι χαζοί;

Μία έρευνα εταιρίας ευρέσεως εργατικού δυναμικού έδειξε οτι οι χρήστες του Internet Explorer είναι… Χαζοί.Ένα περίεργο τεστ ευφυΐας έκανε μία συμβουλευτική εταιρία ευρέσεως εργατικού δυναμικού, που αφορούσε τη εξυπνάδα του χρήστη σε σχέση με τον browser που χρησιμοποιούν.
Σύμφωνα με το τεστ αυτό, οι χρήστες των εκδόσεων 6 έσω και 9 του Internet Explorer είναι πολύ πιο χαζοί από εκείνους που χρησιμοποιούν κάποιον άλλον browser για την περιήγηση τους στο διαδίκτυο.

Ο Κώστας Χατζής τραγουδάει για το Χαμόγελο του Παιδιού!!!

Στις 12 Αυγούστου, στο Nicopolis Club στην Πρέβεζα.
Μια συναυλία με φιλανθρωπικό περιεχόμενο στόχο θα δοθεί στις 12 Αυγούστου στο Nicopolis Club στη Πρέβεζα, με τον μεγάλο τραγουδιστή Κώστα Χατζή. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου που επιτελεί η οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε ολόκληρη τη χώρα. Μαζί του θα τραγουδήσουν οι Αντωνία Χατζίδη και Μαρία Αλεξίου, ενώ την ορχήστρα θα διευθύνει ο Γιώργος Παγιάτης.
Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει στην Πρέβεζα (Πλατεία Δικαστηρίων), στην Άρτα (πεζόδρομος Σκουφά στο ύψος του

Καστοριά: Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας!

Eισιτήρια διαρκείας
Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας της ομάδος με τιμή 75 ευρώ το καθένα. Σε 1η φάση η πώληση τους γίνεται στα γραφεία της ομάδος.

kastoria-fcnews
Δείτε περισσότερα θέματα

Περίεργες συμπτώσεις: 5 ιστορίες ενάντια στις πιθανότητες

Δεν είναι απαραίτητο να πιστεύεις σε ανώτερες δυνάμεις…ή προδιαγεγραμμένες πορείες του σύμπαντος για να διασκεδάζεις με τις συμπτώσεις.
Η μόνη διαφορά είναι πως στην μία περίπτωση (πιστεύεις ότι) μπορείς να τις εξηγήσεις, ενώ στην άλλη σου φαίνονται απλά ενδιαφέρουσες
–εντάξει, αν δεν είσαι και υπέρμετρα σκεπτικιστής, μπορεί να
αναρωτηθείς έστω για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου, αν θα μπορούσαν
κάπως να εξηγούνται. Όπως και αν έχει, οι πέντε ιστορίες που
ακολουθούν, αποκλείεται να σας φανούν αδιάφορες.

Champions League 2011–12: Τα αποτελέσματα και τα γκολ του 3ου προκριματικού γύρου (video)

Τρεις αναμετρήσεις διεξήχθησαν την Τρίτη στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League. ΟΠαναθηναϊκός απογοήτευσε και ηττήθηκε από την Odenseμε 3-4, ενώ η Kobenhavn επικράτησε με 0-2 των Shamrock Rovers. Η BATE Borisov από την πλευρά της κέρδισε με 3-1 την Ekranas Panevezys. Έτσι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης προκρίθηκαν και οι δύο ομάδες της Δανίας, όπως επίσης και οι Λευκορώσοι.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League:

Champions League: Παναθηναϊκός – Odense 3-4 (video)

Ιδανικός αυτόχειρας αποδείχθηκε ο Παναθηναϊκός που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να κυνηγήσει το όνειρο του Champions League, αφού ηττήθηκε εντός έδρας από την Odense με 3-4! Οι πράσινοι παρότι είχαν «προίκα» το 1-1 του αγώνα στη Δανία, βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο α’ ημίχρονο. Όμως με αντεπίθεση διαρκείας ανέτρεψαν το σκορ κάνοντάς το 2-1. Εκεί όμως έπεσαν… οι διακόπτες και η Odense με τρία γκολ πέρασε σαν… σίφουνας από το ΟΑΚΑ, δείχνοντας με το χειρότερο τρόπο στους πράσινους τις αδυναμίες τους.
Τον… έπιασε στον ύπνο

1η θέση για την Γυμναστική Ένωση Γρεβενών με τον Θεόδωρο Μηνασίδη..

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε o αθλητής Μηνασίδης Θεόδωρος της Γυμναστικής Ένωσης Γρεβενών στo Πανελλήνιο διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου Ανδρών – Γυναικών και Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών που..
διεξήχθη στο Ο.Α.Κ.Α στις 29 και 30 Αυγούστου 2011 κατακτώντας την 1η θέση στον ακοντισμό Νέων Ανδρών και την τέταρτη θέση στην κατηγορία των Ανδρών με επίδοση εβδομήντα μέτρα και είκοσι πέντε εκατοστά (70,25).

Τα 10 ωραιότερα ηλιοβασιλέματα!!!

Μη βιαστείτε να μας χαρακτηρίσετε παρωχημένα ρομαντικούς. Ακόμη και οι κυνικότεροι εξ ημών έχουμε μείνει κάποια στιγμή έκθαμβοι μπροστά σε ένα ηλιοβασίλεμα, κι όχι απαραίτητα επειδή το είδαμε… ερωτευμένοι. Η ομορφιά του τοπίου γύρω του (ποιος μπορεί να αρνηθεί πως χωρίς τα σπιτάκια της Οίας το ηλιοβασίλεμά της θα είχε μόνο την μισή του αξία;) και οι καρτποσταλικές αποχρώσεις του ουρανού και της θάλασσας είναι λόγοι αρκετοί για να εκτιμήσεις το θέαμα και μόνο του, χωρίς τα γλυκανάλατα κλισέ που το περιβάλλουν. Δεν μας πιστεύετε; Έχουμε δέκα φωτογραφίες που το αποδεικνύουν.