ΣΙΝΕ

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Ένα συλλεκτικό Φωτογραφικό Υλικό από την Ελλάδα 1903-1920

H Ελλάδα του 1903 με 1920, ο Φιλέλληνας Ελβετός Fred Boissonnas είναι ο πρώτος ξένος φωτογράφος που περιηγήθηκε τόσο πολύ στον ελληνικό χώρο, από το 1903 και για περίπου τρεις δεκαετίες αργότερα.
Ταξίδεψε από την Πελοπόννησο ως την Κρήτη και τον Όλυμπο και από την Ιθάκη ως το Άγιο Όρος. Περιηγήθηκε, φωτογράφισε, έγραψε.

Σκίτσα με νόημα [PPS]

Σκίτσα με νόημα αξίζει να το δείτε, Μαύρο χιούμορ για καθαρά μυαλά, αστεία με ηθικό δίδαγμα χωρίς λέξεις
Δείτε την Παρουσίαση...
σκίτσα με νόημα!!!

Κλείνει σπίτια το Facebook!!!

Το 1/3 των χωρισμών οφείλεται σε αυτό!!!
Το Facebook βοηθά δεσμευμένους να κάνουν... αταξίες. Ωστόσο και οι αταξίες έχουν το τίμημά τους.
Το δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει το 1/3 των διαζυγίων, υποστηρίζει έρευνα του δικηγορικού γραφείου Divorce-Online. Μάλιστα, τα τελευταία δύο χρόνια οι χωρισμοί λόγω Facebook έχουν διπλασιαστεί.

Αλήθεια, γιατί φιλιόμαστε όταν αλλάζει ο χρόνος;

Όπλο ενάντια στις προκαταλήψεις ότι η επόμενη χρονιά δεν θα πάει καλά ή απλά μια ακόμα ένδειξη αγάπης στα πολύ αγαπημένα μας πρόσωπα; Η ιστορία του πρωτοχρονιάτικου φιλιού μάλλον δικαιώνει την πρώτη υπόθεση.
Είτε στο σπίτι αλλάζοντας τη χρονιά σε στενό οικογενειακό κύκλο είτε σε κάποιο αγαπημένο σου στέκι, το πρώτο ξημέρωμα του έτους σε βρίσκει δίπλα σε αγαπημένα σου πρόσωπα.

Aνεμοσούρια στην Εγνατία έξω από την Κοζάνη...

Ανακοινώνεται ότι, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της περιοχής αρμοδιότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, έχει ως εξής:
Στην Εγνατία οδό και συγκεκριμένα από τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλαμιάς έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Κοίλων, λόγω των έντονων ανέμων προκαλείται

Σκιέρ έπεσε από 131,5 μέτρα. Βίντεο

«Πάγωσαν» άπαντες στο τουρνουά σκι «Four Hills»: Νορβηγός αθλητής έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι μετά από άλμα από ύψος 131,5 μέτρων!
Ο Τομ Χίλντε, που έχει στεφθεί χάλκινος Ολυμπιονίκης στο παρελθόν, εκτέλεσε το άλμα σωστά, όμως, προσγειώθηκε ανώμαλα, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο σπόνδυλο.

Οι αριθμοί της κλήρωσης του Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου

Πέντε εκατομμύρια ευρώ κερδίζει ο τυχερός κάτοχος του νικηφόρου πρωτοχρονιάτικου λαχείου μετά την κλήρωση που έγινε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όπως κάθε χρόνο.

Άργος Ορεστικό: Το μοναδικό, παγκοσμίως, πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι!

Υπάρχουν πολλές περιοχές της Β.Ελλάδας με παραδοσιακά έθιμα μεταμφιεσμένων τις μέρες των Φώτων... (ραγκουτσάρια, μπουμπουσάρια, μωμόγεροι, κλπ), πουθενά αλλού όμως το καλοσώρισμα του νέου χρόνου δεν γίνεται με ..πάρτυ μασκέ.
Παλιό έθιμο που χάνεται στα βάθη των χρόνων και αναδεικνύει την μακεδονική πόλη ως την μόνη παγκοσμίως (όπως διατείνονται οι κάτοικοί της) όπου το αποκριάτικο καρναβάλι και η πρωτοχρονιά αποτελούν ...έννοιες ταυτόσημες.

Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές στους Top 100 του κόσμου

Ποιοι δεκαπέντε Έλληνες, μεταξύ των οποίων 13 εφοπλιστές, περιλαμβάνονται στους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας σύμφωνα με την Lloyd΄s List Top 100.
Δεκαπέντε Έλληνες, μεταξύ των οποίων 13 εφοπλιστές, περιλαμβάνονται στους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας, σύμφωνα με την ετήσια έκδοση της «βίβλου» της ποντοπόρου, του Lloyd΄s List Top 100. Μάλιστα, δύο εξ αυτών - Οικονόμου και Αγγελικούσης - βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα, ενώ στην ιεράρχηση της δύναμης του στόλου, των λιμανιών και της σημαίας η χώρα καταλαμβάνει εξέχουσες θέσεις.

Πρόγνωση καιρού για την Πρωτοχρονιά

Σημαντική βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή της Πρωτοχρονιάς 1 Ιανουαρίου 2012, με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Οι άνεμοι θα είναι Βόρειοι από 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα υπάρχει παγετός, ο οποίος θα είναι τοπικά ισχυρός στα βόρεια.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για αύριο σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

81χρονη αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και έπεσε στο κεφάλι αστυνομικού!

Ούτε να βάλει τέλος στην ζωή της δεν τα κατάφερε μια 81χρονη που έπεσε από πολυκατοικία 10 μέτρων αλλά κόντεψε να σκοτώσει έναν περαστικό αστυνομικό.
Μια γυναίκα 81 ετών που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πηδώντας από ύψος 10 μέτρων έπεσε όχι στο κενό … αλλά στο κεφάλι ενός άτυχου αστυνομικού ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.
Η ηλικιωμένη επέζησε της πτώσης από τον πρώτο όροφο πολυκατοικίας αλλά και αυτή φέρει σοβαρά τραύματα, γράφει σήμερα η Hong Kong Standard.

ΔΕΙΤΕ: Αυτοί που έφυγαν το… 2011!

Μια χρονιά που σημαδεύτηκε με πολλές ανθρώπινες απώλειες από φυσικές καταστροφές ανά τον κόσμο.
Μια χρονιά όμως που έφυγαν και σημαντικές προσωπικότητες του πλανήτη και της χώρας μας….
Ηθοποιοί, τραγουδιστές, πολιτικοί, σκηνοθέτες, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, άνθρωποι του αθλητισμού αλλά και άνθρωποι…ιδιοφυΐες, εφυγαν από τη ζωή μέσα στο 2011.

Αποχώρησε από το πρωτάθλημα της A1 Volley League ο Απόλλων Καλαμαριάς

Αποχώρησε από το πρωτάθλημα της A1 Volley League η ομάδα βόλεϊ του Απόλλωνα Καλαμαριάς, καθώς η διοίκηση αποφάσισε την διάλυση της ομάδας, εξαιτίας της άσχημης οικονομικής της κατάστασης.
Σύμφωνα με την απόφαση οι παίκτες, ο προπονητής Χρήστος Πάτρας και η ΕΣΑΠ θα ενημερωθούν και επίσημα με έγγραφο σήμερα.
Star.gr

ΣΟΚ: Έκανε σεξ με 3000 ανθρώπους και των δύο φύλων για να τους κολλήσει AIDS!

Ανάστατες οι Αρχές της Κομητείας του Κεντ, στο Μίτσιγκαν των ΗΠΑ προσπαθούν να διευκρινίσουν αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του Ντέιβιντ Ντιν Σμιθ ο οποίος παραδόθηκε μόνος του…
την περασμένη εβδομάδα στην αστυνομία και τους είπε ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχει κάνει σεξ με περισσότερους από 3000 ανθρώπους και των δύο φύλων προκειμένου να τους κολλήσει επίτηδες AIDS.

Το 2012 υποδέχθηκε πρώτη με πυροτεχνήματα η Νέα Ζηλανδία

Τη νέα χρονιά υποδέχθηκε πρώτη με πυροτεχνήματα και εκδηλώσεις η Νέα Ζηλανδία. Χιλιάδες άτομα κατέβηκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν την έλευση του 2012.
Η κακοκαιρία που επικρατεί στη Νέα Ζηλανδία οδήγησε στην ακύρωση κάποιων υπαίθριων εκδηλώσεων, ωστόσο τα πυροτεχνήματα στο Όκλαντ είχαν για άλλη μια φορά την τιμητική τους.

Καλή Χρονιά! Το έθιμο του ποδαρικού

Καλή Χρονιά!
Μία ευχή που από σήμερα θα ακούγεται και για μέρες πολλές με όλο το νόημα της ευχής ...
Έθιμα πολλά!
Προληπτικοί ή μη, οι περισσότεροι απο εμάς δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο καλό...

Καλή Χρονιά! Η Google μας εύχεται με νέο Doodle

Καλή Χρονιά από την Google!
Ήρθε η ώρα της αλλαγής του χρόνου και η Google γιορτάζει με ένα νέο Doodle με πυροτεχνήματα και εορταστικά καρτούν!
Η Google αποχαιρετά ένα έτος δύσκολο και εύχεται σε όλους "Καλή Χρονιά"!
Μια χρονιά με πολλά διαφορετικά λογότυπα της Google τελειώνει και το σημερινό της Doodle μας υπενθυμίζει ότι υπάρχει μία ακόμα τελευταία γιορτή για το έτος αυτό, που μας υπόσχεται πολλά και σίγουρα καλύτερα!

Ο δολοφόνος της Ανδριάνας "δεν θυμάται" τίποτα

Την ώρα που οι γονείς της όμορφης φοιτήτριας Ανδριάνας Γαρδικιώτη ζητούν απαντήσεις για τη στυγερή δολοφονία της στην Καστοριά από τον 35χρονο μάνατζερ, ο Στάθης Ευσταθίου ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται απολύτως τίποτα.
Ο νεαρός άνδρας που βασάνισε με ηλεκτρικό κατσαβίδι, κατακρεούργησε με περισσότερες από

Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο 2012! Η μεγάλη κλήρωση των 11 εκατ!

Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο σήμερα! Κληρώνει... ελπίδες για μία καλύτερη ζωή!
Η μεγάλη μέρα των 11 εκατ. ευρώ ήρθε!
Στις 5:00 το απόγευμα κληρώνει το Πρωτοχρονιάτικο λαχείο 2012.
Ένας ή περισσότεροι θα μοιραστούν αυτό το εξωφρενικό ποσό!
Αν σου κάτσει... έλεγε η διαφίμηση παλιότερα!
Το Κρατικό Λαχείο Κοινωνικής Αντίληψης,Πρωτοχρονιάτικο λαχείο, θεσπίστηκε το 1967, σε αντικατάσταση του "Λαχείου Συντακτών", κυκλοφορεί μια φορά το χρόνο και κληρώνει την τελευταία ημέρα αυτού.
Άντε ... καλά κέρδη και μόλις γίνει η κλήρωση εμείς θα σας βάλουμε όλους τους αριθμούς!

Κορμός Χριστουγέννων: Συνταγή που θα σας αποζημιώσει!!!


Το γλυκό που μπορεί να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο το εορταστικό σας τραπέζι. Λίγο χρονοβόρος αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.
Δοκιμάστε τον και σίγουρα θα έχετε τις καλύτερες κριτικές! Χρόνια πολλά και καλή επιτυχία.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:...

Βασιλόπιτα: Ιστορία και συνταγή...

Το κόψιμο της βασιλόπιτας είναι από τα ελάχιστα αρχέγονα έθιμα που επιβιώνουν. Στην αρχαιότητα υπήρχε το έθιμο του εορταστικού άρτου, τον οποίο σε μεγάλες αγροτικές γιορτές οι αρχαίοι Έλληνες προσέφεραν στους θεούς. Τέτοιες γιορτές ήταν τα Θαλύσια και τα Θεσμοφόρια.

Απεργιακό λουκέτο στα ιατρεία από τις 2 έως 5 Ιανουαρίου

Λουκέτο στα ιατρεία για τέσσερις ημέρες, από τις 2 έως τις 5 Ιανουαρίου, βάζουν οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί της Αθήνας. Αντιδρούν «στην επιχειρούμενη πρόχειρη και επικίνδυνη εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ» και ζητούν αναστολή της λειτουργίας του για ένα τουλάχιστον τετράμηνο, μέχρι να καθοριστούν οι κανόνες λειτουργίας του.

"Αν ο Άη Βασίλης ήταν τίμιος, θα έμπαινε από την πόρτα"

Ένας τούρκος ιμάμης κατηγόρησε τον Άγιο Βασίλη ότι δεν είναι "έντιμος" καθώς χρησιμοποιεί τις καπνοδόχους για να αφήσει τα δώρα στα σπίτια, αντί να μπαίνει από την πόρτα, γράφει ο τουρκικός Τύπος.
Η Τουρκία, επισήμως χώρα με πληθυσμό κατά 99% μουσουλμανικό, δεν γιορτάζει τα Χριστούγεννα και θρησκευτικοί κύκλοι καλούν συχνά τους πιστούς να μην τηρούν τα χριστιανικά τελετουργικά.

Χωρίς φαρμακεία στις 2 και 3 Ιανουαρίου!!!

Σε πανελλαδική απεργία στις 2 και 3 Ιανουαρίου προχωρούν οι φαρμακοποιοί της χώρας μετά τις ανακοινώσεις των υπουργών Υγείας και Εργασίας για μείωση του ποσοστού κέρδους τους.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εξήγγειλε απόψε 48ωρη απεργία και επαναβεβαίωσε την απόφαση για αναστολή πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου.
Οι φαρμακοποιοί ζητούν με την ανακοίνωση τους να «σταματήσει ο διωγμός των φαρμακείων» και διαπιστώνουν ότι «δεν δίνεται συγκεκριμένη λύση στις πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων και δεν αντιμετωπίζεται η ασφυξία και η έλλειψη ρευστότητας των φαρμακείων».

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ»


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοχωρίου "Οι Κομνηνοί" σας καλεί να παρακολουθήσετε και να στηρίξετε ηθικά την προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος, προσπαθώντας να κρατήσει τις παραδόσεις του τόπου μας, συμμετέχοντας στο πανάρχαιο δρώμενο των Μωμόγερων, που αναβιώνει κάθε χρόνο στο Ροδοχώρι, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.
Η εκκίνηση θα γίνει μπροστά από την εκκλησία του χωριού στις 11:00 π.μ. (μετά την εκκλησία), θα γυρίσουμε όλα τα σπίτια του χωριού, και κατά τις 4:00 μ.μ. στην πλατεία θα ακολουθήσει γλέντι με άφθονο κρασί, τσίπουρο και ψητά κρέατα.

Βίντεο: Μιλάμε για πάρα πολύ γέλιο


Δείτε video..

Δείτε τι παθαίνει μια γυναίκα με την ταχύτητα!!!


Δείτε τι παθαίνει μια γυναίκα με την ταχύτητα..

Τα τελευταία δρομολόγια των ΜΜΜ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Νωρίτερα από την καθιερωμένη ώρα λήξης της βάρδιας θα αποσυρθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Ειδικότερα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα αποσύρονται στα αμαξοστάσια σταδιακά από τις 22.00. Κανονικά θα διεξάγονται τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Τα πιο περίεργα πρωτοχρονιάτικα έθιμα του κόσμου!

Χιλιάδες διαφορετικά πρωτοχρονιάτικα έθιμα θα αναβιώσουν αύριο από την μία άκρη του πλανήτη έως την άλλη με τους ανθρώπους να εύχονται για ακόμα μια χρονιά στον εαυτό τους και στα αγαπημένα τους πρόσωπα «κάθε ευτυχία» και να προσπαθούν μέσα από τα έθιμα τους να «καλοπιάσουν» την τύχη τους!

Εγκαταλελειμμένοι οίκοι ανοχής


oikos13

Το αρχαιότερο επάγγελμα συναντά τον φυτογραφικό φακό σε ένα ταξίδι στο παρελθόν. Φωτογραφίες απο εγκαταλελειμμένους οίκους ανοχής που σε Αμερική, Ισπανία και Κορέα μαρτυρούν ανθρώπινες ιστορίες μιας άλλης εποχής

Τρίκαλα: Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του 27χρονος φαντάρος


Νεκρός βρέθηκε μέσα στο σπίτι του ο 27χρονος φαντάρος Σωτήριος Σακκάς , γιος του πρώην Αντιδημάρχου Τρικάλων Στέφανου Σακκά
Ο νεαρός, υπηρετούσε την θητεία του σε μονάδα στην Αθήνα.
Σήμερα το πρωί, δεν παρουσιάστηκε στην αναφορά, με αποτέλεσμα να αναζητηθεί από την Στρατονομία.
Αφού διαπιστώθηκε ότι δεν είχε πάει στην οικία του στα Τρίκαλα, υπήρξε επέμβαση στην οικία του στην Αθήνα με κλειδαρά, όπου ο νεαρός βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του και με ανοιχτή την τηλεόραση και πιθανολογείται πως το μοιραίο συνέβηκε χθες το βράδυ.

Τα βρήκαν Ξενιάδης – ΑΕΚ


Η ΠΑΕ ΑΕΚ και ο Βασίλης Ξενιάδης, Ο υποψήφιος αγοραστής του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ, ήρθαν σε συμφωνία για την παραχώρηση του 51% των μετοχών στον 46χρονο επιχειρηματία, διαρρέει το περιβάλλον του επενδυτή.
Ο υποψήφιος αγοραστής του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ, για να προχωρήσει η υπόθεση θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 10.250.000 ευρώ, μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Video : Έκλεψε περιπολικό φορώντας μόνο το εσώρουχό του


Σε ένα διαφορετικό ανθρωποκυνηγητό έλαβε μέρος η αστυνομία στο Τζάκσον του Μίτσιγγαν. Ο 34 χρονος Ryan Elliot Cunningham είχε συλληφθεί απο την αστυνομία και κατάφερε να διαφύγει της κράτησής του. Με ένα μόνο εσώρουχο μπήκε σε ενα περιπολικό και έβαλε μπροστά. Για 120 χιλιόμετρα έτρεχε σαν παλαβός για να ξεφυγε βάζοντας σε κίνδυνο τον ίδιο και τα υπόλοιπα αμάξια στο δρόμο. Τελικά τράκαρε και τον έπιασαν. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω video που φαίνεται όλο το περιστατικό

Βασίλης Ξενιάδης: Αυτός uέλει nα pάρει tην ΑΕΚ!

Αγωνία τέλος! Έγινε γνωστό το όνομα του Έλληνα επενδυτή που θέλει να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ.
Μέχρι αύριο το ραντεβού του Ξενιάδη με τον Αδαμίδη. Ποιος είναι ο εφοπλιστής και δηλωμένος οπαδός της “Ένωσης”.
Με τον Βασίλη Ξενιάδη θα συναντηθεί, πιθανότατα την Παρασκευή, ο Σταύρος Αδαμίδης για να συζητήσουν την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ. Όπως διέρρευσε από το περιβάλλον του Έλληνα εφοπλιστή οι δύο άνδρες έχουν συναντηθεί ξανά στο παρελθόν και πρόθεση του υποψήφιου επενδυτή είναι να βάλει άμεσα περίπου 3 εκατ. Ευρώ για να καλυφθούν οι οφειλές της ΠΑΕ, ενώ θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου σε έκτακτη γενική συνέλευση που θα οριστεί πιθανότατα τον Φεβρουάριο.

VIDEO: Κοπέλα μας δείχνει τι μπορεί να κάνει με τα φρύδια της!

Η κοπέλα μπορεί να κουνήσει με ρυθμό τα φρύδια της και προκαλεί πολύ γέλιο !
Δείτε το ξεκαρδιστικό βίντεο.