ΣΙΝΕ

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Κύπελλο Ελλάδας: Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 0-0 (4-3 στα πέναλτι) (video)

Ο Πανιώνιος πήρε σπουδαία πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας 4-3 στα πέναλτι του Παναθηναϊκού. Οι δύο ομάδες «κόλλησαν» στο μηδέν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τον Omo να ευστοχεί στο καθοριστικό πέναλτι και το Σιδεράκη να αποκρούει δύο εκτελέσεις των παικτών του Ferreira.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο ορεξάτοι και έλεγξαν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, χωρίς να απειλήσουν ουσιαστικά τα αντίπαλα καρέ.
Μετά το 20λεπτο, οι «πράσινοι» ισορρόπησαν και πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας την καλύτερη ευκαιρία να σκοράρουν στο 35`, όταν ο Zeca έκανε την προβολή από πλεονεκτική θέση μετά τη σέντρα του Βύντρα, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.
Στο δεύτερο μέρος, οι «κυανέρυθροι» μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, όπως και στο πρώτο, και στο 54` ο Kuqi βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Καρνέζη ο οποίος τον νίκησε διώχνοντας σε κόρνερ. Ο Παναθηναϊκός «απάντησε» με σουτ του Zeca, το οποίο κατέληξε στο Σιδεράκη. Στο 62` ο Kuqi έπιασε την κεφαλιά, βλέποντας τον Καρνέζη να του στερεί και πάλι το γκολ. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει πια πολύ καλό ρυθμό, με τον Πανιώνιο να αγγίζει το γκολ στο 70` όταν ο Simao απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την μπάλα έπειτα από την κεφαλιά του Cocalic.
Οι χαμένες ευκαιρίες συνεχίστηκαν, με τον Toche να αστοχεί αυτή τη φορά, στο 75`, με κεφαλιά μόνος του απέναντι στο Σιδεράκη. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ισπανός βρέθηκε και πάλι αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον αντίπαλο πορτιέρο. Ο Καρνέζης στο 78` σταμάτησε σωτήρια τον Kuqi. Στο 80` το κρεσέντο χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε, με το Βύντρα να μη σημαδεύει σωστά και τους Leto και Toche να περιμένουν αμαρκάριστοι την πάσα του. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων το πήραν.. απόφαση ότι δεν πρόκειται να πετύχουν γκολ στα 90 λεπτά και συμβιβάστηκαν με την ιδέα της παράτασης, στην οποία οδηγήθηκε ο αγώνας.
Στον έξτρα χρόνο, ο Leto είχε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει στο 93`, όταν δεν κατάφερε να στείλει εξ΄ επαφής την μπάλα στα δίχτυα, στη μοναδική αξιόλογη στιγμή, και μοιραία το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί, ο Πανιώνιος ήταν πιο ψύχραιμος και πιο τυχερός και πήρε την πρόκριση με 4-3 μετά από 12 συνολικά εκτελέσεις, με τον Omo να ευστοχεί στο καθοριστικό πέναλτι, ενώ προηγουμένως ο Bjarsmyr είχε στείλει την μπάλα στο δοκάρι.
Η διαδικασία των πέναλτι
Καραγκούνης: απέκρουσε ο Σιδεράκης (0-0)
Σάμαρης: απέκρουσε ο Καρνέζης (0-0)
Quincy: 0-1
Cocalic: 1-1
Rudolf: 1-2
Schembri: άουτ (1-2)
Κατσουράνης: 1-3
Γουνδουλάκης: 2-3
Leto: απέκρουσε ο Σιδεράκης (2-3)
Σιόβας: 3-3
Bjarsmyr: δοκάρι
Omo: 4-3
Πανιώνιος: Σιδεράκης, Πετκάκης, Cocalic, Σιόβας, Kvirkvelia, Omo, Σάμαρης, Ρόβας (94` Kurdi), Schembri, Abdullayev (87` Γουνδουλάκης), Kuqi
Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Βύντρα, Bjarsmyr, Κατσουράνης, Simao, Vitolo (106` Μαρίνος), Zeca (91` Καραγκούνης), Quincy, Leto, Toche (80` Rudolf)
Δείτε σε video τη διαδικασία των πέναλτι (4-3) στο Πανιώνιος – Παναθηναϊκός


Δεν υπάρχουν σχόλια: