ΣΙΝΕ

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Πολικό ψύχος από Δευτέρα. Πρόγνωση καιρού 14,15,16,17/1

Τι καιρό θα κάνει στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο 14-15 Ιανουαρίου και την ερχόμενη βδομάδα; Πρόγνωση καιρού για πολικές θερμοκρασίες.
Κρύο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αναμένουν οι μετεωρολόγοι, με εξαίρεση την Κρήτη όπου θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Ποια είναι όμως η πρόγνωση καιρού για το Σαββατοκύριακο και την επόμενη βδομάδα;
Το Σαββατοκύριακο και κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της νέας εβδομάδας, η πρόγνωση καιρού κάνει λόγο για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην κεντρική και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Προβλήματα σημειώνονται και σήμερα για δεύτερη ημέρα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο.
Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τις Κυκλάδες, από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.
Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό, αλλά και οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στο Ιόνιο. Η ΕΜΥ προβλέπει εξασθένηση των ανέμων τις επόμενες ώρες και καλό είναι όσοι επρόκειτο να ταξιδέψουν να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.
Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 8 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -2 έως 12, στην Κεντρική Ελλάδα από -1 έως 8, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 10 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: