ΣΙΝΕ

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Ανακάλυψαν ψάρι σε ενυδρείο μετά από 15 ολόκληρα χρόνια!

Το «Blue Planet Aquarium» στο Cheshire είναι ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της πόλης, όπου καθημερινά πλήθος μικρών και μεγάλων περνά για να θαυμάσει τη μεγάλη ποικιλία ψαριών που διαθέτει στις εγκαταστάσεις του.

Ένα παράδοξο γεγονός, όμως, που συνέβη πρόσφατα, έκανε το συγκεκριμένο ενυδρείο διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένα πλατύ ψάρι, μήκους 40 εκατοστών, ανακαλύφθηκε στον βυθό μιας γυάλινης δεξαμενής έπειτα από 15 ολόκληρα χρόνια, χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό αγνοούσαν την ύπαρξή του.
Το 1996, όταν παραδόθηκε στο ενυδρείο η δεξαμενή με τα ψάρια, δεν αναγράφονταν στα συνοδευτικά έγγραφα οι αναλυτικές πληροφορίες για τα είδη που βρίσκονταν στο εσωτερικό της. Έτσι είναι πολύ πιθανόν το εν λόγω πλατύ ψάρι να ήταν ένας... λαθρεπιβάτης του βυθού από τότε.
Πριν από λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια του καθαρισμού της δεξαμενής, ο οποίος -ας σημειωθεί- γίνεται αρκετά συχνά και με τον ίδιο τρόπο, ανακαλύφθηκε στον βυθό της ο Nemo, ένα καταπράσινο πλατύ ψάρι που δεν ξεχώριζε εύκολα ανάμεσα στα φυτά και την άμμο.
«Το ψάρι είναι σε άριστη κατάσταση, γεγονός που υποδηλώνει ότι τρέφεται πολύ καλά και μάλλον περίμενε μέχρι να σβήσουν όλα τα φώτα του ενυδρείου για να πάει για κυνήγι! Επιλέξαμε να του δώσουμε το όνομα Nemo, γιατί τον ανακαλύψαμε όπως ακριβώς και στην ταινία, με τη διαφορά ότι εμείς δεν ξέραμε τι ψάχναμε!» λέει χαριτολογώντας η επιμελήτρια του ενυδρείου, κα Colin Grist.
perierga

Δεν υπάρχουν σχόλια: