ΣΙΝΕ

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Ρογκατσάρια 2012 στο Μεγάλο Σειρήνι (335 pics)

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος για 33η συνεχόμενη φορά, με πολύ μεγάλη επιτυχία υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάλου Σειρηνίου "ΤΟ ΛΕΙΨΟΚΟΥΚΙ" και με την καθοριστική συνδρομή του Αθλητικού Ομίλου "ΣΕΙΡΗΝΑ", τα Ρογκατσάρια.΄Ενα έθιμο που αναβιώνεται κάθε χρόνο από τους κατοίκους του Μεγάλου Σειρηνίου και ανάγεται στην εποχή της Τουρκοκρατίας και πιθανόν οι ρίζες του να βρίσκονται στις γιορτές των "Διονυσίων των αγρών" της αρχαιότητας.

Τα Ρογκατσάρια αφού γύρισαν όλα τα σπίτια του χωριού, τραγουδώντας σε κάθε σπίτι το ανάλογο τραγούδι και δίνοντας ευχές για ευτυχία και ευημερία στο νέο χρόνο, το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού, όπου κορυφώθηκε το
έθιμο.

Ο κόσμος που κατέκλυσε την κεντρική πλατεία του χωριού, απόλαυσε τσιγαρίδες και ντόπιο κόκκινο κρασί που με επιμέλεια και περισσή τέχνη παρασκεύασαν μέλη των δύο Συλλόγων.
Στη συνέχεια χόρεψαν το παιδικό και γυναικείο τμήμα του Συλλόγου και τη σκυτάλη πήραν τα Ρογκατσάρια και οι παρευρισκόμενοι.
Η εκδήλωση που σημείωσε τεράστια επιτυχία έλαβε τέλος αργά το απόγευμα.
Να σημειώσουμε ότι παρευρέθησαν και χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών κ. Δασταμάνης, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Κουπτσίδης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Γρεβενών κ. Τζένης, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Τσιαρσιώτης και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΚΕΓ κ. Κόραβος.
Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: