ΣΙΝΕ

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Αστρολογικές προβλέψεις 2012

Καλή Χρονιά!
Εν αρχή, υπήρξαν οι Μάγια και το περίφημο καταστροφολογικό ημερολόγιό τους, το οποίο σταματούσε τον χρόνο στις 21 Δεκεμβρίου του 2012. Ομως, τίποτε δεν σταματάει εκεί. Οι Μάγια είχαν κυκλική αντίληψη του χρόνου (και όχι γραμμική, όπως εμείς) και το ημερολόγιό τους δεν θα μπορούσε παρά να είναι και αυτό κυκλικό.

Πέντε γνωστοί αστρολόγοι κάνουν τις προβλέψεις τους για το 2012. Ο Κώστας Λεφάκης, ο Περικλής Καραμηνάς, η Σμάρω Σωτηράκη, η Ανθούλα Λιόνη και η Αση Μπήλιου ξεκαθαρίζουν το τοπίο διαβάζοντας τους πλανήτες και τα άστρα και μας λένε να ελπίζουμε στο καλύτερο.
Τι προβλέπουν τα ζώδια για εμάς;
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ: «Σεισμοί, λοιμοί, καταποντισμοί στη Γη ή την ψυχή μας»
«Τίποτα δεν τερματίζεται. Ολα ξαναρχίζουν» λέει ο Περικλής Καραμηνάς, πρόεδρος των Αστρολόγων Ελλάδας (http://www.myhoroscope.gr), και συνεχίζει: «Ανακαλύπτοντας το 2012, αποκαλύπτουμε τα παρελθόντα λάθη (ελευθερία - κοινωνία - οικογένεια - αξίες - πνεύμα) και ελπίζουμε στη νέα πορεία, αφού ήδη θα έχουν ξεκαθαριστεί οι τελικές απόψεις των κυβερνητών της Γης και της ανθρωπότητας. Λέγεται ότι η αστρολογική όψη Πλούτωνα - Ουρανού φέρνει σεισμούς, λοιμούς και καταποντισμούς στη Γη ή την ψυχή μας. Ας ελπίσουμε ότι θα τα προλάβουμε και τα δύο».
Για τον κ. Καραμηνά η αρχή των αλλαγών και της κρίσης που ζούμε στην Ελλάδα έγινε το 2007 «με τη σύνοδο του πλανήτη Ουρανού (που σημαίνει αλλαγή και ανατροπή) με τον Ηλιο (που σημαίνει αρχηγό κράτους ή κυβέρνησης) στον δέκατο οίκο (που σημαίνει κυβέρνηση).
Δεύτερον, σημαντικό ρόλο έπαιξε η σημαντική όψη-αντίθεση των πλανητών Κρόνου (4ος οίκος - πατρίδα) και Δία (8ος οίκος - οικονομικά), που σημειοδοτεί μεταξύ άλλων και την αλλαγή πολιτικού αρχηγού. Αυτή η όψη τωων δύο πλανητών είναι ένα αστρολογικό φαινόμενο που συμβαίνει περίπου κάθε δώδεκα χρόνια και κατά τη διάρκειά της έχουν συμβεί και στο παρελθόν αλλαγές πολιτικών ηγετών. Η ιστορία διδάσκει ότι όποιοι ηγέτες εξελέγησαν κάτω από την επιρροή αυτής της όψης είτε δεν μακροημέρευσαν, δηλαδή δεν ολοκλήρωσαν το χρονικό διάστημα της θητείας τους, είτε είχαν βίαιο τέλος».


ΣΜΑΡΩ ΣΩΤΗΡΑΚΗ: «Εκλογές, σκληρά μέτρα, ανεργία και αδικίες»
Η Σμάρω Σωτηράκη (http://smarosotiraki.blogspot.com), μέλος της Ενωσης Αστρολόγων Ελλάδος, αναφέρει ότι έπειτα από έρευνά της ανακάλυψε ότι «το ακριβέστατο και αξιοθαύμαστο ημερολόγιο των Μάγια μας μιλάει για αλλαγή συνειδητότητας της ανθρωπότητας. Ωστόσο, όπως ήταν φυσικό, δεν αρκέστηκα στο να κατανοήσω και να αναλύσω την κοσμοθεωρία των Μάγιας αλλά κυριολεκτικά ξεψάχνισα όλο το 2012 βγάζοντας ωροσκόπια, προκειμένου να δω τι μας λέει η αστρολογία, όπως εμείς τη γνωρίζουμε.
1. Το 2012, με το τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα, θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, στην οποία φυσικά και δεν αναμένεται ύφεση της οικονομικής κρίσης, θέμα που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά όλη την Ευρώπη και την Αμερική.
2. Θα χρειαστούμε τουλάχιστον τρία έως τέσσερα χρόνια για να αρχίσουμε να βγαίνουμε από το τέλμα.
3. Στην Ελλάδα θα έχουμε εκλογές (αυτό κι αν είναι προφανές), με κίνδυνο να αλλάξει ο Μανωλιός για να βάλει τα ρούχα του αλλιώς…
4. Στη χώρα μας η ανεργία θα κλιμακωθεί (πράγμα λογικό με τόσες απολύσεις που γίνονται καθημερινά).
5. Το τετράγωνο Δία - Πλούτωνα, που η χώρα μας διαθέτει στον γενέθλιο χάρτη της (με βάση τον χάρτη του πρωτοκόλλου του Λονδίνου 2/3/1830), είναι μια όψη η οποία προκαλεί διαπλοκές, οικονομικά σκάνδαλα, σκληρά μέτρα, αδικίες, κ.λπ., που άνετα υιοθετούν οι συγκεκριμένοι πολιτικοί της. Αυτή η όψη προσβάλλεται εδώ και πολύ καιρό από το τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα και θα συνεχίσει να προσβάλλεται για όλο το 2012.
6. Στο τελευταίο τρίμηνο του 2012, με την είσοδο του Κρόνου στον Σκορπιό και την αμοιβαία υποδοχή του με τον Πλούτωνα να ενεργοποιεί με τον πιο σκληρό τρόπο το τετράγωνο Δία - Πλούτωνα αλλά και να τετραγωνίζει τον Ουρανό της Ελλάδας, είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουμε και άλλα προβλήματα, καθώς αναμένονται βίαιες καταστάσεις.
7. Και φυσικά, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τη «γλυκύτατη» σύνοδο Κρόνου - Πλούτωνα και το εξάγωνό της με τον Ηλιο του είναι γεννημένος για να υπηρετεί το τραπεζικό σύστημα και αυτό θα κάνει!


ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΦΑΚΗΣ: «Πιθανή αντιπαράθεση με την Τουρκία»
Για τον Κώστα Λεφάκη (http://www.lefakis-universe.gr), έναν από τους κορυφαίους Ελληνες αστρολόγους, «το 2012 αποτελεί συνέχεια του 2011, πράγμα που σημαίνει ότι οι οικονομικές δυσκολίες θα είναι αισθητές κατά το πρώτο τρίμηνο. Ωστόσο, η πορεία του Δία στον Ταύρο και ο συνδυασμός με τον Αρη στην Παρθένο σε σχέση με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω δίνουν περιθώρια διάσωσης και βελτίωσης. Περισσότερο όμως από τον οικονομικό, ο πολιτικός είναι ο τομέας που αναμένεται να αναδομηθεί ή να ανασυνταχθεί. Οι εξελίξεις στη σφαίρα της οικονομίας θα επιφέρουν πολιτικές και κοινωνικές μεταβολές μη αναστρέψιμες». Ο κ. Λεφάκης κάνει λόγο και «για πιθανή ανοιχτή αντιπαράθεση με την Τουρκία μέσα στο 2012. Πάντως, όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο μετά το 2013 και κυρίως το 2015».


ΑΝΘΟΥΛΑ ΛΙΟΝΗ: «Νέο μοντέλο διακυβέρνησης και μεταδοτικές ασθένειες»
Η Ανθούλα Λιόνη (www.astrolioni.gr) μας αναφέρει ότι «παρασκήνιο και σύγχυση θα χαρακτηρίζουν την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα το 2012. Πιθανότατα, θα προκύψει κάποιο νέο μοντέλο διακυβέρνησης. Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι ισχυρή. Δίνεται η αίσθηση παραλυσίας. Φεβρουάριος - Απρίλιος, το πιο κρίσιμο διάστημα για τις πολιτικές εξελίξεις. Το 2012 θα είναι από τις σκληρότερες χρονιές για τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται κάτω από εξαιρετική πίεση. Ο Αντ. Σαμαράς είναι σε ευνοϊκότερη θέση, αλλά τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα περίμενε, παρά την ευκαιρία που θα παρουσιαστεί».
Παράλληλα, βλέπει «αναβρασμό στα ΜΜΕ, στην παιδεία και στις μεταφορές. Πιθανά προβλήματα με γειτονικές χώρες. Πιθανή κάποια τροποποίηση στο νόμισμα του ευρώ το 2012 - 2013, αν όχι κατάργηση (ο κίνδυνος δεν εξαλείφεται, απλώς μετατίθεται για αργότερα). Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ενωση αλλάζει μορφή. Μέχρι τον Ιούλιο του 2012 οι διαπραγματεύσεις δεν θα είναι αποτελεσματικές. Παρατηρείται οπισθοδρόμηση και εκνευρισμός.
Σε παγκόσμιο επίπεδο θα υπάρξουν φυσικές και άλλες καταστροφές. Ιαπωνία και δυτικές ακτές της Αμερικής είναι οι πιο ευάλωτες περιοχές. Προβλήματα θα υπάρξουν σε σχέση με τους υδάτινους πόρους και το πετρέλαιο, ενώ θα στραφούμε σε νέες μορφές ενέργειας. Θα έχουμε εξελίξεις στη φαρμακολογία και την ιατρική, ειδικά στον τομέα της ψυχιατρικής (νέες διαταραχές αναγνωρίζονται) και της αναισθησιολογίας. Νέες μεταδοτικές ασθένειες θα μας βρουν, ενώ θα έχουμε αύξηση κατανάλωσης τοξινών. Οι πιο δύσκολοι μήνες είναι ο Ιούνιος, ο Ιούλιος και ο Σεπτέμβριος. Στα μέσα Αυγούστου και στα τέλη Νοεμβρίου θα έχουμε επίσης καυτά διαστήματα. Προβλέπονται βαθιές τομές στις παγκόσμιες πολιτικές-οικονομικές δομές μέχρι το 2015. Ουσιαστικά, από το 2012 αρχίζει μια νέα εποχή, κατά την οποία μετατοπίζεται η συνείδηση και στρεφόμαστε περισσότερο στην πνευματικότητα και την ενδοσκόπηση».


ΑΣΗ ΜΠΗΛΙΟΥ: «Το ευρώ αποδεικνύεται η φούσκα του αιώνα...»
Η Αση Μπήλιου (http://www.alphatv.gr), παρουσιάστρια της εκπομπής «Star System» στον ALPHA, μας λέει ότι πρέπει να καταλάβουμε πως η κρίση δεν ήταν ένας ιός που χτύπησε μόνο την Ελλάδα αλλά όλον τον κόσμο και ιδιαίτερα την Ευρώπη.
«Μέσα στους επόμενους μήνες θα δούμε ότι το επίκεντρο των εξελίξεων θα μετατοπιστεί και σε άλλες περιοχές. Χωρίς να περιμένουμε θαύματα, μέσα στο 2012 τα πράγματα σίγουρα θα είναι πιο ήπια, ξεκινώντας από τον Μάρτιο και με αισθητή καλυτέρευση από τον Ιούνιο και μετά, που μπαίνει ο Δίας στους Διδύμους... Οι πιο πρόσφατες δυσκολίες οφείλονται στον Πλούτωνα, ο οποίος συνδέεται με την αλλαγή και τη μεταμόρφωση και ο οποίος περνάει σαν οδοστρωτήρας πάνω από τον Δία και θα φέρει ακόμα μερικές δυσκολίες μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Οταν γίνει η όψη ακριβείας και αρχίσουμε να απομακρυνόμαστε, θα αρχίσει και η κατάσταση να γίνεται πιο ήπια, δηλαδή με το ’13. Παράλληλα, το ευρώ αποδεικνύεται η φούσκα του αιώνα... Για την Ελλάδα τα καλύτερα ξεκινούν μετά το καλοκαίρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: