ΣΙΝΕ

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Αρχές του 2013 σε λειτουργία οι επτά σταθμοί του Μετρό!

Στις αρχές του επόμενου έτους εκτιμάται ότι θα μπουν σε λειτουργία οι επτά σταθμοί του Μετρό στα νότια και δυτικά προάστια. Τα έργα είχαν παγώσει λόγω της εμπλοκής με τη Siemens, που είχε αναλάβει το σύστημα της σηματοδότησης.
Αυτό έγινε χθες γνωστό, μετά τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης με τους δημάρχους Περιστερίου, Χαϊδαρίου και
Αγ. Βαρβάρας αλλά και τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Χρήστο Τσίτουρα. Χθες μοιράστηκε τετρασέλιδο υπόμνημα στους βουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το Μετρό και την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή. «Πλέον η διαδικασία έχει δρομολογηθεί», λένε πηγές από την Αττικό Μετρό.
Οι σταθμοί στα νότια προάστια (Ελληνικό, Αλιμος, Αργυρούπολη και Ηλιούπολη) έχουν ολοκληρωθεί, αλλά τα τρένα δεν περνούν από εκεί λόγω της εμπλοκής της Siemens, η οποία έχει κερδίσει τον διαγωνισμό για την εγκατάσταση του συστήματος σηματοδότησης. Ωστόσο από το 2009 λόγω του «σκανδάλου Siemens» το θέμα πάγωσε με συνέπεια οι έτοιμοι σταθμοί να κινδυνεύουν από την... αχρησία, ενώ στα δυτικά προάστια (Περιστέρι, Χαϊδάρι, Ανθούπολη) οι εργασίες έχουν προχωρήσει κατά 98%.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: