ΣΙΝΕ

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: 2 χρόνια στο πρώτο σχολείο!

Εναν χρόνο λιγότερο θα υπηρετούν στο εξής οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στο σχολείο της περιοχής όπου πρωτοδιορίζονται, όπως προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Με την τροπολογία μειώνεται από 3 χρόνια σήμερα σε 2 χρόνια η υποχρέωση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών να παραμείνουν στο σχολείο του αρχικού διορισμού τους. Παράλληλα, διευρύνονται τα κίνητρα για προαιρετική παραμονή τους στην ίδια σχολική μονάδα για ακόμα 2 χρόνια, με διπλασιασμό του αριθμού μονάδων μετάθεσης (μορίων) για το τρίτο και τέταρτο έτος παραμονής του νεοδιόριστου στην ίδια θέση, ενώ μέχρι σήμερα διπλά μόρια δίνονταν μόνο για το τρίτο έτος παραμονής.
Δίνεται επίσης προθεσμία 10 ημερών από την ψήφιση του νόμου σε όσους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διορίστηκαν το 2010, προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης, εφόσον το επιθυμούν.
Σημειώνεται ότι η κατάργηση της υποχρεωτικής τριετίας παραμονής των νεοδιόριστων στον τόπο αρχικού διορισμού αποτελούσε αίτημα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών εδώ και καιρό. Ωστόσο η Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ) σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η κατάργηση συνοδεύεται με διπλασιασμό του αριθμού μονάδων μετάθεσης (μορίων) για το τρίτο και τέταρτο έτος, μόνο για τους διορισθέντες μετά το 2010 και υποστηρίζει: «Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης ρύθμισης είναι να ωφελούνται οι διορισθέντες του 2010 και οι νεότεροι και να αδικούνται οι διορισθέντες προ του 2010, οι οποίοι ενώ θα παραμένουν στον τόπο διορισμού τους, θα παίρνουν τα μισά μόρια έναντι των νεοτέρων».
Για τον λόγο αυτό η ΔΟΕ ζητά να συμπεριληφθούν στην τροπολογία και οι παλαιότερα (πριν το 2010) διορισμένοι εκπαιδευτικοί που παραμένουν στον τόπο διορισμού τους.
Συναίνεση ζητά η Ντόρα. Στο μεταξύ, να προχωρήσουν τα νομοσχέδια για την Παιδεία στη λογική της συναίνεσης, όπως συνέβη με το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια, έτσι ώστε οι αλλαγές που είναι απαραίτητες να συντελεστούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012, ζήτησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη από την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.
Η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε χθες με την κ. Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας, καθώς η Δημοκρατική Συμμαχία είχε ζητήσει ενημέρωση από την υπουργό Παιδείας για το πώς προχωρεί η εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ και τι σκοπεύει το υπουργείο να κάνει για τη Μέση Εκπαίδευση.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: