ΣΙΝΕ

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Πακιστανοί προκάλεσαν ζημιά 370.000 ευρώ στη ΔΕΗ!

47 κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ είχαν διαπράξει μέσα σε ένα τρίμηνο οκτώ Πακιστανοί που συνελήφθησαν εχθές το πρωί στην Κάτω Αχαΐα.
Οι αλλοδαποί, ηλικίας 39, 29, 28, 27, 27, 22 και 19 ετών, κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση ενώ η αστυνομία αναζητά 3 επιπλέον άτομα, μέλη της ιδίας εγκληματικής ομάδας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν εχθές έλεγχο σε όχημα που επέβαιναν ο 29χρονος και οι δύο 27χρονοι, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε, λίγο πριν, είχαν αφαιρέσει δύο μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η.
Σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε και δεύτερο όχημα, στο επέβαιναν οι άλλοι πέντε αλλοδαποί και σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν πλαστικά υπολείμματα από μονώσεις καλωδίων των κλεμμένων μετασχηματιστών, ένα μπουλονόκλειδο και μια πλαστική σακούλα εμποτισμένη με χημικό έλαιο μετασχηματιστή, ενώ το όχημα όπως προέκυψε ήταν κλεμμένο.
Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα εντοπίστηκαν σε παρακείμενη αγροτική περιοχή έξι πηνία, συνολικού βάρους 360 κιλών, τα οποία είχαν αφαιρέσει οι δράστες και αποδόθηκαν στην Δ.Ε.Η.
Σύμφωνα με την μεθοδολογία και τον τρόπο δράσης τους, οι Πακιστανοί εντόπιζαν μετασχηματιστές σε στύλους της Δ.Ε.Η, σε δύσβατα σημεία αγροτικών περιοχών και αφού έβγαζαν τα μπουλόνια, με ειδικό κλειδί και έκοβαν τα καλώδια τους, στη συνέχεια αφαιρούσαν το υλικό, που περιέχουν (χαλκό υψηλής αγωγιμότητας, ιδιαιτέρα μεγάλης αξίας).
Η συνολική ζημία της επιχείρησης της Δ.Ε.Η. από την παράνομη δράση της εγκληματικής ομάδας ξεπερνά τις 370.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: