ΣΙΝΕ

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Θεσσαλονίκη.Πρόγραμματα απασχόλησης για 680 ανεργους!

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα νέα προγράμματα απασχόλησης και αυτοαπασχόλησης που απευθύνονται σε 680 ανέργους πρώην εργαζομένους σε επιχειρήσεις του νομού Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για προγράμματα ....
που θα υλοποιήσει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Τα προγράμματα αφορούν πρώην εργαζομένους στις επιχειρήσεις ΤΕΞΑΠΡΕΤ Α.Ε., Μαξίμ Περτσινίδης Α.Ε., Roberto ΑΒΕΕ, Νova Κnit Α.Ε., Belle Α.Ε., Πακ. Κενταποτζίδη Α.Ε., Ευρωβαφή Α.Ε., Eurohouse Α.Ε., Θεμελιοδομή Α.Ε. του νομού Θεσσαλονίκης. Επίσης, ωφελούνται πρώην εργαζόμενοι οι οποίοι βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας που έχει λήξει (είτε έπειτα από λύση της σχέσης εργασίας είτε έπειτα από οικειοθελή αποχώρηση) ή των οποίων η σύμβαση εργασίας στις επιχειρήσεις αυτές έχει λήξει. Οι άνεργοι πρέπει να έχουν προσέλθει στον ΟΑΕΔ για τη διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης, να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης και, εφόσον επιθυμούν να αυτοαπασχοληθούν, να διαθέτουν επιπλέον αριθμό φορολογικού μητρώου και βεβαίωση ολοκλήρωσης ή νόμιμης απαλλαγής από στρατιωτικές υποχρεώσεις.
Το πρόγραμμα προβλέπει είτε επιδότηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για την απασχόληση των ανέργων επί τρία χρόνια είτε επιχορήγηση στους ανέργους επίσης για διάστημα τριών ετών για τη δημιουργία επιχείρησης.
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι συνολικά 9.120.000 ευρώ για διάστημα τριών ετών και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο). Στο πρόγραμμα μπορεί να ενταχθεί οποιαδήποτε επιχείρηση ή εργοδότης του ιδιωτικού τομέα που κατά το τελευταίο εξάμηνο πριν υποβάλει την αίτηση δεν έχει προβεί σε απολύσεις προσωπικού το εξάμηνο πριν από την υποβολή της αίτησης και δεν έχει εφαρμόσει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους περιγράφοντας τη θέση απασχόλησης για την οποία επιθυμούν να προσλάβουν προσωπικό. Οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ελέγχουν τη διαθεσιμότητα εργατικού δυναμικού σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που καθορίζει ο εργοδότης και υποδεικνύουν τον κατάλληλο υποψήφιο. Μέσα σε 35 ημέρες από την υπαγωγή της στο πρόγραμμα η επιχείρηση οφείλει να προσλάβει τον άνεργο.
Ο εργοδότης λαμβάνει ως επιχορήγηση για την απασχόληση ανέργου στη νέα θέση εργασίας που δημιουργεί το ποσό των 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ή των 10 ευρώ για κάθε ημέρα μερικής απασχόλησης. Η επιχορήγηση καταβάλλεται για διάστημα 24 μηνών.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: