ΣΙΝΕ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Απολαμβάνουν το σεξ και στα 80!

Αν είστε από τις γυναίκες που αγχώνονται στην προοπτική ότι τα σαράντα πλησιάζουν, αναπνεύστε ελεύθερα. Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες αφού κλείσουν τα σαράντα αποκτούν όλο και πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή!

Για κάποιες από αυτές η μεγαλύτερη ικανοποίηση προκύπτει από το γεγονός ότι έχουν βρει τον κατάλληλο παρτενέρ, ενώ για κάποιες άλλες ότι κάνουν σεξ μόνο όταν θέλουν, οπότε το απολαμβάνουν περισσότερο.
Οι ειδικοί μελέτησαν μια ομάδα γυναικών των οποίων η ηλικία κυμαινόταν από σαράντα έως εκατό, με μέση ηλικία τα 67 χρόνια. Οι μισές από τις εθελόντριες δήλωσαν ότι ήταν σεξουαλικά ενεργές και οι περισσότερες εξ αυτών ότι μπορούσαν να διεγερθούν ερωτικά και να βιώσουν οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, ακόμη και μετά την ηλικία των ογδόντα!
«Εξεπλάγην από το πόσες γυναίκες ήταν απόλυτα ικανοποιημένες σεξουαλικά μετά τα ογδόντα» δήλωσε η ερευνήτρια Ελίζαμπεθ Μπάρετ Κόνορ που εντυπωσιάστηκε επίσης από τον αριθμό των γυναικών που, αν και δεν ήταν σεξουαλικά ενεργές, δήλωναν επίσης ικανοποιημένες. «Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι που κάνουν έναν άνθρωπο σεξουαλικά ικανοποιημένο» καταλήγει.
Η έρευνα αυτή, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στην «American Journal of Medicine», ήταν η πρώτη αυτής της έκτασης που εστίασε αποκλειστικά στη σεξουαλική ζωή των υγιών γυναικών. Οι ερευνητές έστειλαν ερωτηματολόγια σε 1.303 γυναίκες που συμμετείχαν σε μια άλλη έρευνα που είχε ξεκινήσει το 1972. Από αυτές, 806 απάντησαν στις ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με το σεξ, αριθμός που θεωρείται μεγάλος για τόσο προσωπικές ερωτήσεις.
Ετσι λοιπόν, προέκυψε ότι το ποσοστό των γυναικών που χαρακτήριζαν τους εαυτούς τους «σεξουαλικά ικανοποιημένες» αυξανόταν όσο αυξανόταν και η ηλικία. Ενδεικτικό ως προς αυτό είναι το γεγονός ότι σχεδόν το 50% των γυναικών πάνω από τα ογδόντα δήλωσε ότι ήταν πάντα ή σχεδόν πάντα σεξουαλικά ικανοποιημένο, με το όποιο σεξ αυτές οι γυναίκες απολάμβαναν ή δεν απολάμβαναν, στις περιπτώσεις που δεν το επιθυμούσαν.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: