ΣΙΝΕ

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Έρευνα: Πως στέλνουν ευχές οι Έλληνες;

Πέρασαν και οι γιορτές και μια ενδιαφέρουσα έρευνα, που διεξήγαγε το MSN της Microsoft σε 12 ευρωπαϊκές χώρες, αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους, επιτρέποντάς τους να ευχηθούν μέσω τηλεφώνου, email, μηνυμάτων σε κινητά και κοινωνικά δίκτυα.Η έρευνα πραγματοποιήθηκε και στην Ελλάδα και φανερώνει ότι οι άνθρωποι πλέον κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, αξιοποιούν την τεχνολογία για να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους και να στείλουν τις ευχές τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία περίπου 1 στους 3 δεν θα καταφέρει να περάσει φέτος τις γιορτές μαζί με όλους όσους θα επιθυμούσε και έτσι η τεχνολογία μας επιτρέπει να ευχηθούμε στους αγαπημένους μας ακόμα και από απόσταση...

Βάσει των απαντήσεων που έδωσαν οι επισκέπτες του www.msn.gr στην έρευνα, η παραδοσιακή ανταλλαγή ευχών μέσω καρτών και γραμμάτων έχει δώσει τη θέση της στις τηλεφωνικές κλήσεις (ποσοστό 74%), στα γραπτά μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου (ποσοστό 50%) και στην αποστολή email (ποσοστό 20%).
Αναλυτικά τα ποσοστά για τον προτιμώμενο τρόπο αποστολής ευχών:
Τηλεφωνικές κλήσεις (74%)
Γραπτά μηνύματα (50%)
Email (20%)
Παραδοσιακή ευχετήρια κάρτα μέσω ταχυδρομείου (17%)
Μηνύματα στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (14%)
Συνομιλία με video (video chat) (4%)
Ωστόσο η παραδοσιακή ευχετήρια κάρτα συγκεντρώνει πολύ υψηλά ποσοστά (ποσοστό 41%), καθώς αποτελεί ένα από τους πιο αγαπημένους τρόπους για αποδοχή ευχών.
Έτσι στην ερώτηση : ''Πως θέλετε να δέχεστε ευχές;'' οι πιο δημοφιλείς απαντήσεις ήταν:
Τηλεφωνικές κλήσεις (72%)
Γραπτά μηνύματα (43%)
Παραδοσιακή ευχετήρια κάρτα μέσω ταχυδρομείου (41%)
Email (23%)
Μηνύματα στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (14%)
Συνομιλία με video (video chat) (8%
englishgreece