ΣΙΝΕ

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Πατρινό καρναβάλι: "αντεπίθεση στη θλίψη"!!!

“Η Πάτρα αντιστέκεται στην κρίση, στέλνει το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας και κάνει αντεπίθεση στην θλίψη”. Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, κηρύσσοντας σήμερα την έναρξη του πατρινού καρναβαλιού στην πλατεία Γεωργίου της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Ο καιρός στάθηκε για μία ακόμη φορά σύμμαχος του καρναβαλιού και των καρναβαλιστών, αφού η βροχή σταμάτησε λίγη ώρα πριν να ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις.
Το κέντρο της πόλης και ειδικότερα ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου και η πλατεία Γεωργίου “πλημμύρισαν” από κόσμο, που ήθελαν να παρακολουθήσουν από κοντά τις εκδηλώσεις, ενώ οι καρναβαλιστές κατάφεραν και πάλι να δώσουν στην πόλη το ξεχωριστό κλίμα της χαράς, της ζωντάνιας, αλλά και της σάτιρας.
Μετά την κήρυξη της τελετής έναρξης, ο δήμαρχος έκανε τα αποκαλυπτήρια του βασιλιά καρνάβαλου και ακολούθησε ρίψη πυροτεχνημάτων. Το κλίμα της διασκέδασης συνεχίστηκε με την συναυλία του συγκροτήματος “The Burger Project”.
Η Πάτρα θα ζει σε καρναβαλικούς ρυθμούς μέχρι αργά το βράδυ, αφού στις 7.00 το απόγευμα πληρώματα του “κρυμμένου θησαυρού” έχουν προγραμματίσει τις δικές τους εκδηλώσεις. Ειδικότερα θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Όλγας και από εκεί θα ξεκινήσουν μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, η οποία θα καταλήξει στην πλατεία Γεωργίου όπου θα παρουσιάσουν δρώμενα, υποσχόμενοι πολλές εκπλήξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: