ΣΙΝΕ

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ιερέας έψαχνε για λίρες πίσω από την Αγία Τράπεζα!

Για σακιά με λίρες έψαχνε πίσω από την Αγία Τράπεζα, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ένας 53χρονος ιερέας, ο οποίος συνελήφθη από άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς.
Οπως έγινε γνωστό από τις διωκτικές αρχές, ο ιερέας μαζί με τον 57χρονο επίτροπο του ναού, ο οποίος επίσης συνελήφθη, αξιοποιώντας πληροφορίες για ύπαρξη κρυμμένου θησαυρού στο δάπεδο της εκκλησίας, άρχισαν να σκάβουν με την ελπίδα να γίνουν πλούσιοι.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται εντός ορίων του αυτοφώρου επιπλέον τέσσερα άτομα, τα οποία συμμετείχαν στην παράνομη ανασκαφή εντός του ιερού ναού στην περιοχή της Φύσκας.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι η ομάδα των «χρυσοθήρων», με επικεφαλής τον ιερέα, είχαν ανοίξει πίσω από τον χώρο της Αγίας Τράπεζας μια οπή με διάμετρο ένα μέτρο και βάθος δύο μέτρα, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σακιά με χώμα, διάφορα σκαπτικά εργαλεία και δύο ζευγάρια γάντια.
Εναντίον του ιερέα και του επιτρόπου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Εν τω μεταξύ οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους, η ταυτότητα των οποίων είναι γνωστή στις διωκτικές αρχές.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: