ΣΙΝΕ

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Εξέδιδαν ανήλικες στο κέντρο της Αθήνας!!!

Οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας και μαστροπείας αλλοδαπών γυναικών που προέρχονται κυρίως από Βαλκανικές χώρες, μεταξύ των οποίων και ανήλικες, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Αττικής.
Στο πλαίσιο αστυνομικής συνεργασίας με τις ρουμανικές Αρχές, διαπιστώθηκε ότι σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, μετέβαιναν καθημερινά διάφορες νεαρές αλλοδαπές γυναίκες, που προέβαιναν, μέσα στην καφετέρια που διέθετε αυτό, σε άγρα πελατών με τους οποίους στη συνέχεια πήγαιναν σε διάφορα δωμάτια του ξενοδοχείου.
Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν επτά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, υπεύθυνος του ξενοδοχείου και τέσσερις Έλληνες και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι εργάζονταν σαν σερβιτόροι.
Συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω είναι και ο Έλληνας ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου καθώς και τέσσερις επιπλέον αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας.
Για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων, υποβλήθηκαν εκθέσεις σε βάρος 15 γυναικών (δώδεκα υπηκόων Ρουμανίας και τριών Αλβανίας) οι οποίες εκδίδονταν μέσα στο ξενοδοχείο.
Οι πέντε από αυτές ήταν ανήλικες, 15 και 16 ετών, στις οποίες παρασχέθηκε αρωγή και προστασία από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων και θα φιλοξενηθούν σε ξενώνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ σχετικό αίτημα χαρακτηρισμού τους ως θυμάτων εμπορίας ανθρώπων θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: