ΣΙΝΕ

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω κακοκαιρίας

Περισσότερες από 100 κλήσεις δέχθηκε μέχρι το βράδυ της Παρασκευής η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Αττική για κοπές δέντρων, πεσμένες πινακίδες και άλλα αντικείμενα, λόγω των ισχυρών ανέμων και της κακοκαιρίας.
Τουλάχιστον 112 κλήσεις έχει δεχτεί μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Αττική για κοπές δέντρων, πεσμένες πινακίδες και άλλα αντικείμενα, λόγω των ισχυρών ανέμων και της κακοκαιρίας που επικρατεί.

Χαρακτηριστικό του καιρού είναι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, και κυρίως οι άνεμοι που φτάνουν σε ένταση έως και τα 10 μποφόρ.
Στιγμιαία η ταχύτητα του ανέμου ξεπέρασε τοπικά τα 100 χλμ/ώρα και μετρήθηκε στον Ταΰγετο στα 109 χλμ., στο Διόνυσο στα 106 χλμ. Και στο Μόρνο στα 100 χιλιόμετρα.
Ριπές ανέμου ταχύτητας 91 χιλιομέτρων μετρήθηκαν στον Αγιο Πέτρο Αττικής και στο Μαρκόπουλο. Ο μέσος άνεμος έφτασε τα 9 μποφόρ σχεδόν σε όλες της περιοχές της χώρας.
Απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας ισχύει από το πρωί της Παρασκευής. Επίσης, δεμένα είναι τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Αιδηψός-Αρκίτσα και από Κυλλήνη για Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.
Το Σάββατο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 μποφόρ και τοπικά 9. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -2 έως 6 βαθμούς, στη δυτική Ελλάδα από 1 έως 11 βαθμούς, στα κεντρικά από -1 έως 10 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 14 βαθμούς.
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά αναμένονται στην Αττική. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 έως 7 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 4 και 10 βαθμών Κελσίου, ενώ στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: