ΣΙΝΕ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Τετάρτη: Έρχεται σφοδρότερο κύμα κακοκαιρίας!!!

Λίγες ημέρες μετά την ύφεση της κακοκαιρίας, έρχεται και νέο κύμα από σήμερα Τετάρτη με δυσμενή καιρικά φαινόμενα που θα «χτυπήσουν» από τα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και ως σήμερα το βράδυ θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.
Η ΕΜΥ προειδοποιεί σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε, για χιόνια που θα πέσουν σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά και από το βράδυ της Τετάρτης και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Τα μποφόρ θα ενισχυθούν στα πελάγη φτάνοντας ακόμα και τα 8 και 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση.
Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Πέμπτη κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές, ενώ πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα την Παρασκευή και θα εξασθενήσουν. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 7 με 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.
Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει:
1. Να ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να λάβουν υπ' όψιν, ανάλογα µε τον προορισµό τους, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, κ.λπ.).
2. Να προγραμματίζουν τη μετακίνηση τους έτσι ώστε να µη συμπίπτει µε την αιχµή των καιρικών φαινομένων.
3. Εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν πεζοί, να φορούν τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.
4. Να ελέγχουν την κατάσταση του αυτοκινήτου τους, προτού επιχειρήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση.
5. Να εξοπλίζονται με τα απαραίτητα σχετικά τεχνικά εργαλεία για τα οχήματά τους και να προβλέπεται ένας ελάχιστος εξοπλισμός.
6. Όταν είναι απαραίτητο να μετακινούνται με αυτοκίνητο, να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες. Να ταξιδεύουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προτιμούν τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν. Εάν μετακινούνται στην πόλη, να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: