ΣΙΝΕ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ένα αυγό από τα Χανιά θα μπει στο ρεκορ Γκίνες!!!

Μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί ο Κρητικός Γρηγόρης Ατσαλάκης, καθώς η κότα του γέννησε αβγό βάρους 200 γραμμαρίων.
Ωστόσο, αν και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το ποια από τις 50 κότες του κ. Ατσαλάκη από την Σούδα έκανε το αβγό, όλοι εκτιμούν ότι δεν πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερο αβγό στον κόσμο.

Ασχολούμαι πάνω από 60 χρόνια με την εκτροφή πουλερικών αλλά πρώτη φορά είδα τέτοιου μεγέθους αβγό από κότα ανέφερε ο ίδιος στην τοπική εφημερίδα Χανιώτικα νέα . Το αβγό-γίγας έχει περίμετρο 22 εκατοστά, όταν ένα κανονικό δεν ξεπερνά τα 14 εκατοστά, και βάρος 200 γραμμάρια, ενώ ένα αβγό δίκροκο δεν ξεπερνά τα 100 γραμμάρια.
Οπως προκύπτει από το αρχείο των ρεκόρ Γκίνες, το -μέχρι σήμερα- μεγαλύτερο αβγό από κότα καταγράφηκε στο Κάμπο Φλόριντο της Κούβας όπου τον Αύγουστο του 2008 μια κότα γέννησε αβγό βάρους 180 γραμμαρίων.
Συνεπώς η κότα από τη Σούδα διεκδικεί τα πρωτεία σε παγκόσμιο επίπεδο! Μέχρι στιγμής πάντως, γείτονες, φίλοι και συγγενείς σπεύδουν στο σπίτι του κ. Ατσαλάκη για να δουν από κοντά το σπάνιο φαινόμενο της φύσης και του εύχονται σύντομα να κατακτήσει την πολυπόθητη θέση στο βιβλίο με τα ρεκόρ.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια: