ΣΙΝΕ

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Η πρόγνωση του καιρού

Για σήμερα Κυριακή προβλέπονται τοπικές βροχές στα νησιά του Αιγαίου και από το βράδυ στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέχρι 8 μποφόρ στο Ιόνιο με βαθμιαία εξασθένηση. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα.
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λιγες νεφώσεις κατα περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.
Τη Δευτέρα στο βόρειο Ιόνιο, την ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρχουν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στη Χαλκιδική και τη Θράκη.
Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει συννεφιά με βροχή ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά (πάνω από 400 μετρα). Τα φαινόμενα βαθμιαία στην Πελοπόννησο, τις Κυκλαδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν ισχυρές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7, στα νοτια δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και από το μεσημέρι στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή ενώ παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά, στα βόρεια κατά τόπους ισχυρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: