ΣΙΝΕ

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της δημιουργίας του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Γρεβενών...

...προωθείται και η χρηματοδότηση της κατασκευής γέφυρας στη Σιούτσα!
Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη και τον Υφυπουργό κ. Θάνο Μωραίτη, είχε την Πέμπτη 05.01.2012 ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η έγκριση του αιτήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη χρηματοδότηση... του έργου «Επισκευή, συντήρηση και ανακατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων προς στέγαση του Μεγάρου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών», προϋπολογισμού 900.000 € και η χρηματοδότηση του έργου «Κατασκευή Γέφυρας Σιούτσας», προϋπολογισμού 500.000 €.
Ο κ. Χαντάβας ενημέρωσε τον Υπουργό και τον Υφυπουργό ότι:
1. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παραχωρεί τη χρήση του κτιρίου του Οργανισμού Κατάρτισης και Εκπαίδευσης «ΟΓΕΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ», συνολικής έκτασης 1150 τ.μ. για 70 χρόνια στη Ελληνική Αστυνομία και ότι το εν λόγω κτίριο, εφόσον ανακαινισθεί, θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της στέγασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών.
2. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ήδη διαθέσει στο Δήμο Δεσκάτης στρατιωτική γέφυρα τύπου belley, μήκους 92 μέτρων και ότι με το ποσό των 500.000 € θα κατασκευασθούν τα απαραίτητα βάθρα και θα εγκατασταθεί η γέφυρα.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Χαντάβας, τα δύο αυτά έργα είναι απολύτως αναγκαία, αλλά δυστυχώς δεν είναι επιλέξιμα για να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Μόνη λύση αποτελεί η χρηματοδότησή τους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Ο κ. Χρυσοχοίδης και ο κ. Μωραίτης αποδέχθηκαν την πρόταση του Βουλευτή και συμφώνησαν για την ένταξη των δύο έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Ο κ. Χαντάβας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου και την απόλυτη ικανοποίησή του επειδή λύνονται δύο μεγάλα προβλήματα που απασχολούν για πολλά χρόνια την κοινωνία του Ν. Γρεβενών.
Στη συνέχεια ο Υφυπουργός, ο κ. Θάνος Μωραίτης, ζήτησε από τις Υπηρεσίες να του προωθήσουν το Τεχνικό Δελτίο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και υπέγραψε την υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία χρηματοδοτείται το έργο του Αστυνομικού Μεγάρου με 900.000 € και εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Για τη Χρηματοδότηση του έργου «Κατασκευή Γέφυρας Σιούτσας», προϋπολογισμού 500.000 €, ζητήθηκε η υποβολή αιτήματος και Τεχνικού Δελτίου από την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας.
Ο κ. Χαντάβας ενημέρωσε τηλεφωνικά το Δήμαρχο Δεσκάτης κ. Μίγκο, τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Γρεβενών κ. Δασταμάνη και τον Περιφερειάρχη κ. Δακή, ο οποίος συμφώνησε να προωθήσει άμεσα το αίτημα χρηματοδότησης του έργου «Κατασκευή Γέφυρας Σιούτσας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: